2 hónappal az esküvő előtt - jöhetnek a részletek

2 hónappal az esküvő előtt eljött az ideje kialakítanunk esküvői megjelenésed legapróbb részleteit is!

Rengeteg ilyenkor a feladat és biztosan már nagyon stresszes a készülődés, de fontos mindenre odafigyelni. De miből is állnak a részletek és mire érdemes odafigyelni? Ne aggódj, mi mindent elmondunk!

Fodrászat

A hajvágásról

2 hónappal az esküvő előtt két céllal is lehet a hajvágás mellett dönteni. Az egyik, ami mindenképp szükséges a forma frissítés, amellyel együtt a haj külleme is szebb lesz, hiszen a törött végek eltávolításra kerülnek. A másik cél lehet a teljes megújulás, amikor is a menyasszony élete új fejezetébe új hajkölteménnyel szeretne belevágni. Az esküvői hajtrendek folyamatosan fejlődnek és mindig kínálnak lehetőséget az aktuálisan divatosnak számító formákhoz illő hajviseletet.

A 2017-es tavaszi trendekben a rövidebb formák hódítanak, így egyre több rövid hajú menyasszony lesz és egyre több esküvői frizura is készül ilyen hajból. Ha mindig is tetszettek a rövidebb formák, akkor most érdemes váltani, mert olyan fantasztikus rövid hajstílusok közül választhatsz, amelyek garantáltan nőiesek is. A BOB és a LOB stílusú frizurákból is fantasztikus esküvői hajköltemények születnek, sőt ezeket sokszor elég csak egy megfelelő díszítéssel ellátni.

Az arcforma meghatározása

2 hónappal az esküvő előtt nagyon fontos, hogy már tudjuk, milyen az arcformánk. Álljunk a tükör elé, és kössük vagy fésüljük hátra a hajunkat úgy, hogy az ne takarja arcunk egyik részét sem. Egy szemceruzával vagy filccel (szigorúan lemoshatót válasszunk) rajzoljuk körbe az arcunk körvonalát a tükrön. Az így kapott alakzat már könnyen elemezhető. Ha az inkább egy körhöz hasonlít, kerek az arcunk formája. Ám ha egy négyszöget látunk a tükrön, akkor arcunk szögletes.

1. Ovális arcforma

Ehhez a formához legkönnyebb frizurát alkotni, hiszen szinte minden fazon jól áll neki. A fodrászok imádják, itt csak a fantázia szabhat határt, csupán a súlyos, hosszú frufrut érdemes elkerülni, hiszen vétek lenne eltakarni az arcot a világ elől...

Legelőnyösebb frizurák: a rövidtől a hosszúig szinte minden fazon, kontyok, tépett, fokozatos, hátrafésült, átmeneteles haj, aszimmetrikus frufru; mindegy, hogy göndör, hullámos vagy teljesen sima, a lényeg, hogy a fejtetőn ne tupírozd fel túlságosan, mert az feleslegesen nyújtaná az arcodat.

Tipp: Ha tartás nélküli, vékony szálú a hajad, lazán felturbózhatod, ha lehajtott fejjel szárítod meg a hajad, illetve a homlokot szabadon hagyó, bubifazon is kifejezetten jó választás lehet számodra.

2. Hosszúkás arcforma

Itt arra kell törekedni, hogy a frizura semmiképpen ne nyújtsa még jobban az arcodat, hanem inkább szélesítse azt.

Legelőnyösebb frizurák: Jól állnak az egyenletesen lépcsőzetes és az állig érő frizurák, ha pedig optikailag szélesíteni szeretnéd az arcod, akkor a hajad volumenét mindenképpen oldalt növeld. Ha magas a homlokod, előnyös a szemöldökig érő frufru, illetve a rövid hajviselet is ideális lehet számodra, ha legalább a fülcimpádig ér, és laza, huncut tincsekkel vagy frufruval teszed még izgalmasabbá.

A hullámos és göndör haj is előnyös lehet számodra, a lényeg, hogy oldalirányban kerekítse egy picit az arcod.

Tipp: Kerüld a túl hosszú, egyenes hajat, hiszen az még jobban megnyújtja az arcod arányait.

3. Kerek arcforma

Célunk, hogy nyújtsuk ezt az arcformát. Arra kell figyelnünk, hogy minél kisebb legyen a hangsúly az arc körül.

Legelőnyösebb frizurák: Számodra a hosszúkás, előre hosszabbodó, állig érő, vagy hosszú haj a legideálisabb, aminek a teteje rövid, az oldala pedig el van vékonyítva, illetve a ferde, oldalra fésült, aszimmetrikus vagy tépett frufru. Rövid fazon esetében arra kell ügyelni, hogy csakis oldalt legyen tépett a frizuránk.

Tipp: A középen elválasztott, illetve az állig érő frizura kerülendő, hiszen még jobban kerekíti ezt az arcformát.

4. Szögletes arcforma

Ebben az esetben az a célunk, hogy lágyítsuk a vonásokat.

Legelőnyösebb frizurák: Ideális lehet a fokozatos vágás, az aszimmetrikus, a lépcsőzetes félhosszú, finom átmeneteles, és a vállra omló frizura is. Laza esésű hullámokkal és kissé az arcodba hulló, tépett tincsekkel lágyíthatsz erős vonásaidon. Próbáld kerülni az éles, egyenes vágásokat és a hosszú, egyenes hajat!

Tipp: Széles homlokodat tompíthatod egy ritka, laza esésű frufruval, ami semmiképpen se legyen túl tömör és rövid.

5. Szív alakú arcforma

Ennél a fejformánál az a célunk, hogy az áll körüli részt optikailag növeljük, szélesítsük.

Legelőnyösebb frizurák: Tökéletes választás a félhosszú, laza, hullámos, állig érő fazon. Ha hosszú a hajad, viseld simán egyenesen vagy lépcsőzetesre vágva, aminek egy része az állig vagy áll alá ér. Érdemes úgy szárítani, hogy a felső részt befelé, az alsót pedig kifelé szárítjuk, ezzel elvonjuk a figyelmet a keskeny állról.

Ha rövidebb hajat szeretnél, akkor a fejtetőn mindenképpen hosszabbra kell hagyni, illetve a hosszabb és oldalra fésült frufru is jól áll, sőt még az oldalválaszték is előnyös.

Tipp: Amit mindenképpen kerülnünk kell, az a hátrafésült és a középen elválasztott frizura, és a túl rövid frufru. A rövid frizuránál és a kontynál figyeljünk, hogy a hangsúlyt mindig a tarkóra fektessük.

Arcformák szerinti frizura tanácsok

Ha tanácsainkat eddig megfogadva csináltad végig az elmúlt hónapokat, mostanra bőröd állapota sokat javult, lassan közelít a hibátlanhoz! Már csak néhány apró lépés választ el a tökéletes menyasszonyi külsőtől, amelyet 2 hónappal az esküvő előtt el kell végezned.

Sokan álmodoznak a pillanatról, hogy egy csodás verőfényes nyári napon, irigylésre méltó barna bőrrel lélegzetelállító hófehér ruhában lépnek az oltár felé. A ruha valóban még hangsúlyosabb lehet minden szépségével együtt egy szépen lebarnult menyasszonyon, ám de nem a rákvörös szín kombinációval az igazi, ezért mielőtt mértéktelen napozásba kezdenénk érdemes tájékozódni a témában!

A kezeléseink és a napozás

2 hónappal az esküvő előtt a vitaminokban gazdag feltöltő és nyugtató hidratáló kezeléseink a nyári időszakban különösen ajánlottak minden menyasszony számára, pláne ha szoktál napozni vagy szoláriumozni. Otthoni Deynique szisztematikus és a szalonban történő kezelések esetében is az egyik legjobb választás az Aloe Vera tartalmú kozmetikumokkal történő ápolás. Ilyen kezelésünk például a Aloe Vera enzimes kezelés. Otthoni kezelésként is alkalmazhatóak a DeyniqueAloe Vera tartalmú termékei, melyek az érzékeny és sérült bőrön is hatékonyak.

Az úgy nevezett fényérzékeny kezelések után, mindenképp kell használni fényvédő krémet, mi ehhez a Deynique Sun Tan Lotionok-etajánjuk, melynek három különböző erősségű variánsa közül mindenki megtalálja a neki megfelelőt.

Az alternatív megoldások

2 hónappal a esküvő előtt több oka is lehet annak, hogy nem tudunk napozással belekezdeni a barnulási folyamatba, mint például, hogy időnk nem engedi. Ilyen esetekben a szolárium használatát is választhatjuk, vagy ha nagyon érzékeny bőrünk, az UV mentes barnítás otthoni vagy szakember által végzett formáját is igénybe vehetjük. Mindegyik szolgáltatás előtt a két legfontosabb, amit bőrünkkel és arcunkkal is el kell végeznünk, az az ápolás és a tisztítás. Az arcbőr különleges kezelést igényel, amelyre rendkívül jó páros a toxSKINCARE Balancing Cleanserés a toxSKINCARE Balancing Tonic, melyek egyszerre ápolnak és tisztítanak, így megfelelően előkészítik a bőrt a barnulásra.
toxSkincare professzionális termékcsalád

Általános tanácsok bőrtípustól függetlenül

  1. Védelem minden bőrtípusnak kell, mert az Uv sugárzás káros!
  2. A fokozatosság a lényeg, ne akarjuk hirtelen nagyon barnák lenni.
  3. Megfelelő folyadékfogyasztás kiemelten fontos bőrünk hidratálásának érdekében
  4. Minden fényérzékeny kezelés után használjunk fényvédő krémet és kerüljük a napozást. Erre a célra megfelelőek a Deynique Sun Tan Lotionok, melyek minden fényérzékeny kezelésnek tökéletes kiegészítői
  5. Az alternatív lehetőség esetén is kiemelten fontos a tisztítás és az ápolás, mert így lesz egészséges és hosszan tartó az elért szín.

Nálunk mindig kiemelt figyelmet kapnak az arák és vőlegények, hiszen egy olyan fontos napon, mint az esküvő, mindenki a legjobb formáját szeretné mutatni. Várunk szeretettel szalonjainkban, ahol szakembereink gondoskodni fognak arról, hogy gyönyörű legyél már az esküvődre készülődve is. Ismerd meg esküvői szépségcsomagjainkat is és engedd, hogy mi varázsoljunk tökéletessé!

Kapcsolat:

SZABÓ IMRE HAIR AND BEAUTY – PEST
1056 Budapest, Belgrád rkp. 26.
+36 1 318 0410
+36 70 635 2235
pest@szaboimre.hu
Nyitva tartás:
hétköznap 07:00 – 20:00
szombaton 08:00 – 16:00
vasárnap zárva

SZABÓ IMRE HAIR AND BEAUTY – BUDA
1011 Budapest,Krisztina krt. 45.
+361 212 4407
+36 70 63522 26
buda@szaboimre.hu
Nyitva tartás:
hétköznap 08:00- 20:00
szombaton 08:00 – 16:00
vasárnap zárva

Forrás: http://szaboimre.hu/csomagok/2-honappal-az-eskuvo-elott/