Esküvői cipőmustra - A menyasszonyi cipő típusai

Az esküvői cipők közül is a menyasszonyi lábbeli megválasztása a legfontosabb, hiszen ez is éppen annyi figyelmet kap, mint a ruha, a smink vagy a frizura... Nézzük, hogyan találhatod meg álmaid cipőjét a Nagy Napra!

Az esküvői szett fontos részei a ruhához és egyéniségünkhöz passzoló kiegészítők is, melyek megtalálása nem is olyan könnyű feladat, mint azt elsőre gondolnánk! A kiegészítők között pedig az egyik legnagyobb kihívást a cipő jelenti, hiszen stílusosnak, elegánsnak, jó minőségűnek és kényelmesnek is kell lennie!

A szempontok, amelyeket figyelembe kell vennünk az ideális esküvői cipő kiválasztásakor, az a menyasszonyi ruha stílusa, anyaga, hossza és színe, saját stílusunk, alkatunk és adottságaink.

Tipp: Olvasd el előző anyagainkat is, ahol a cipő tulajdonságait vitattuk meg, megmutattuk, milyen ruhához és alkathoz, milyen fajta lábbeli illik, illetve megtudhatod milyen cipő a legideálisabb a lábformádhoz!

Az esküvői cipő próba

  • A legjobb, ha a nap végére tervezzük az esküvői cipő vásárlását és próbáját, hiszen a nap végén a lábunk éppoly fáradt, mint amilyen a lakodalom végén is lesz.
  • A cipőt érdemes a ruha után kiválasztani. Ha mégsem így történik, akkor is elengedhetetlen, hogy a kettőt együtt is felpróbáljuk, hiszen a ruha hosszát a menyasszonyi lábbelihez kell igazítani!
  • Ha az esküvőn harisnyát vagy combfixet viselünk, akkor azt is mindenképpen vigyük magunkkal a cipő vásárlásakor!
  • Ne sajnáld az időt és az energiát! Lehet, hogy nem az első vagy a második helyen fogod megtalálni álmaid topánját, de hidd el, megéri több üzletet felkutatni és akár tíz pár cipőt is felpróbálni!
  • Olyan sarokmagasságot válassz, amely elegáns, magabiztosan tudsz rajta lépkedni és a vőlegény magasságához is igazodik nagyjából.
  • Szerezz be két pár cipőt a tökéletes megjelenésért, kényelemért és magabiztosságért: egy magas sarkú cipőcsodát a ceremóniára és a fotózásra, és egy másik kényelmesebb, lapos sarkú balerinát, vagy szandált a táncos mulatsághoz!
  • Az esküvő előtt mindenképpen "törd be" a cipőt, vagyis járkálj otthon a kiválasztott darabban, hogy hozzászokjon a lábad!

Milyen stílushoz milyen lábbeli dukál?

Természetesen van néhány egyszerű, klasszikus darab, - mint például egy ekrü, belebújós, középmagas sarkú cipő, vagy egy letisztult fehér modell, - amely szinte minden stílushoz passzol, mégis a legtöbb darabot nem mindegy, mihez viseljük!

Tehát nézzünk néhány tippet és egy kis útmutatást, hogy mely stílushoz milyen esküvői cipő illik!

Tipp: Még több jó tanácsért olvasd el korábbi cikkünket is, amelyben sok hasznos tippet és trükköt találsz az ideális menyasszonyi cipő kiválasztásához!

Klasszikus, elegáns stílus

Egy klasszikus A vonalú, esetleg báli ruha fazonú ruhakölteményhez mindenképpen egy elegáns magas sarkú cipő illik, amely lehet szaténból vagy selyemből, ha a ruha is hasonlóan fényes anyagból készült, illetve lehet csipkés, gyöngyös, strasszos, ha a ruhán is visszaköszönnek ezek a díszítések.

Ennél a stílusnál is megmutathatod egyéniségedet, ha például egy különleges nyitott orrú, ékszerhatású rátétekkel megálmodott fazont, platformos cipellőt vagy éppen ékkőberakásokkal díszített sarkú darabot választasz!

Romantikus hangulatban

Ha a kiválasztott ruha egy pompás, romantikus kreáció, akkor a cipő sem lehet teljesen minimál stílusú. Természetesen túlzásokba sem kell esnünk, de egy különlegesebb magas sarkú mindenképpen jobban mutat ehhez a stílushoz, mint egy puritán, egyszerű fehér modell.

Szóba jöhetnek az egyszerű fazonú, csillogó vagy csipke bevonatos, divatos nyitott orrú darabok, illetve a most nagyon trendi masnival, brossszerű dísszel, kristályokkal vagy strasszokkal díszített modellek, melyeket a cipő orrán helyeznek el.

Vintage és rusztikus cipőcsodák

Amennyiben az esküvői ruha egy csipkével, gyöngyökkel vagy kristályokkal gazdagon ékített vintage darab, akkor a legjobb, ha a cipőn is visszaköszönnek ezek a díszítések. A ruha rafináltságához, pompájához illően választhatunk visszafogottan díszített csipkés fazont, az orrnál gyöngyökkel vagy tollal díszített darabot, illetve nagyon divatosak és mutatósak a magas sarkú esküvői szandálok is.

A rusztikus stílushoz inkább a letisztult, mégis különleges hangulat illik, ezért a csillogó, szikrázó darabok helyett válasszunk egy egyedi dísszel, vagy mintával ellátott cipőt, amely kifejezi egyéniségünket és a korszak iránti szenvedélyünket!

Topánok minimál stílusban

A szolidabb stílust kedvelő aráknak ajánljuk az egyszerű vonalvezetésű, szatén topánokat, hiszen egy ilyen darabbal nem nyúlhatunk mellé. Idén is trendinek számít a kerek orrú cipő, melyek nemcsak szépek, hanem kényelmesek is. Ugyanez elmondható a klasszikus mandulaorrú fazonoknál is.

Tipp: A modern, minimál stílus szerelemesei gyakran választanak manapság feketével kombinált menyasszonyi ruhát, amelyhez nagyon jól mutathat például egy szintén fekete szalaggal, masnival vagy sötét virágdísszel ékített, letisztult fazonú cipellő!

Egy egyszerűbb, modern stílusú ruhához akár balerinát vagy lapos talpú szandált is viselhetünk, hiszen ebbe a stílusba még ez is belefér! Ilyen például az empire, egyenes szabású és római hangulatú ruhák. Természetesen a ruha díszítése és anyaga harmonizáljon a cipővel és a többi kiegészítővel!

Extravagáns megoldások

Vannak menyasszonyok, akik életük Nagy Napján sem vesztik el a humorérzéküket, kedvelik a kirívó, egyedi, extrém darabokat, akik kedvelik a szokatlan és nem mindennapi cipőket. Bár sokakat megdöbbentenek, ők nem felejtenek el az esküvőn is önmaguk lenni, és ezzel nincs is semmi baj, hiszen ez a nap éppen erről szól!

Szikrázó, ékszerhatású díszítések, extra magas sarkak és platformok, szokatlan formák, szivárvány és neonszínben pompázó balerinák, virágok, strasszok és szegecsek minden mennyiségben! Az, hogy melyiket választod, csupán az ízléseden múlik!

A bohém és hippi stílus szerelmeseinek ajánljuk a bőr sarukat, virágos és vidám színes kreációkat, a rock és punk életérzést kedvelőknek pedig a szegecsekkel, platformokkal és szokatlan formákkal kombinált modelleket!

Téged inkább az ultranőies, szexi megjelenés vonz? Akkor válogass bátran a csillogó, az extrém magas, nude platformos magas sarkúak és csupa csipke szandálok között, amelyek nagyszerűen feldobják a legegyszerűbb ruhát is!

Tipp: Ha egy klasszikus, fehér menyasszonyi ruhát választottál, mégis szeretnéd megmutatni egyéniségedet, akkor válassz egy színes darabot, melynek árnyalata harmonizál a csokroddal, illetve az esküvő többi dekorációjával! Hidd el, lenyűgöző, elegáns, ugyanakkor teljesen egyedi lesz az összhatás!

Esküvői cipők bohém és tengerparti esküvőhöz

Szabadtéri, természetközeli és tengerparti esküvőknél kicsit megváltoznak a cipő kiválasztásának szempontjai. Ha kedveled a magas sarkút és tengerparti esküvőt terveztek, akkor mindenképpen egy nyitott fazont válassz, amelyből könnyedén távozik a homok. Választhatsz a tenger motívumaival, kagylókkal díszített darabot, telitalpú vagy egyszerű, fehér szandált, strasszokkal vagy éppen selyem masnival izgalmasítva, stb.

Kültéri esküvőkre a legideálisabb választás egy elegáns, lapos talpú szandál vagy egy bájos balerina, ugyanakkor, ha mégis magasabb sarkakról álmodunk, akkor mindenképpen olyat érdemes választani, amely nem tűsarkú, és nem süllyed el az első néhány lépésnél. A bohém stílusnál szóba jöhetnek virágos, színes mintás, gyöngyös és egyedi modellek - a lényeg hogy vidám, csajos és izgalmas legyen!

Egy másik alternatív, ám mutatós megoldást jelentenek a lábékszerek, amelyeket tóparton és tengerparton is egyaránt viselhetsz - körülölelik a bokát és díszítik a lábfejet. Különlegesek, egyediek és természetesen kényelmesek!

A következő részben kiderül, hogyan érdemes nekifogni a tökéletes koszorúslány és örömanya cipő kiválasztásához, illetve melyek a legújabb trendek, és mire kell odafigyelni!

forrás: https://www.facebook.com/FeherLiliomSzalon, http://www.divat.zug.hu, http://www.alompar.hu
képek forrása: blogs.topwedding.com, www.pinterest.com