Esküvői cipőmustra - A tökéletes esküvői cipő nyomában

Biztos, hogy minden Nő fejében megfordult már a gondolat, hogy vajon milyen a tökéletes cipő... Előnyös, divatos, kényelmes, egyedi? Most lerántjuk a leplet az áhított cipőről! Mini sorozatunk első részéből megtudhatod, hogyan fogj hozzá a keresgéléshez!

Ahogy minden évben, úgy idén is rengeteg, szebbnél szebb modellel találkozhatunk: gyönyörű magas sarkú cipők, bájos balerinák, szexi nyitott orrú szandálok, romantikus pántos topánok... Nem mindenkinek áll jól minden fazon, szín és stílus, de van egy jó hírem! Nem is lehetetlen megtalálni azokat a modelleket, amelyeket mintha csak "ránk szabtak volna", csupán idő és kitartás kérdése!

Hogyan láttathatod a lábaidat hosszabbnak, mitől tűnik keskenyebbnek a vádlid? Milyen lábformához, milyen kialakítás a legelőnyösebb? Milyen a tökéletes menyasszonyi cipő, hogyan válasszanak lábbelit a vőlegények, koszorúslányok és örömanyák? Mi a legújabb cipőtrend? Mindezekre és még sok más kérdésre választ kaphatsz mini sorozatunkban, amelynek első részében megmutatjuk, hogyan fogj hozzá a kereséshez!

Szempontok, amelyeket figyelembe kell vennünk:

 • stílus
 • anyag
 • szín, minta, díszítés
 • orr
 • sarok
 • platform

A cipő stílusa

Természetesen ezt elsősorban a saját egyéniségünk, ízlésünk befolyásolja. Amit figyelembe kell még vennünk, az az, hogy milyen alkalomra viseljük az adott darabot. Hétköznapokon többnyire a kényelem a legfontosabb, ami nem zárja ki a magas sarkúakat, viszont nem árt, ha néhanapján lapos, vagy normál sarokmagasságú (4-6 cm.) cipőt választunk! A lényeg, hogy kerüljük a túl élénk színeket, a statement darabokat, vagy próbáljuk meg ellensúlyozni azt egy egyszerűbb öltözékkel.

Tipp: Például egy pink körömcipőhöz ne válasszunk élénk színű vagy feltűnő ruhadarabokat!

Különleges alkalmakra, mint például egy esküvőre, vitathatatlanul egy csinos magas sarkú a legjobb választás. Szóba jöhetnek a feltűnőbb díszítések és a csillogó, színes strasszos megoldások is, csupán azt kell figyelembe vennünk, hogy vendégként, koszorúslányként vagy örömanyaként veszünk részt az esküvőn, vagy netán pont a mi Nagy Napunkról van szó! Az utóbbi esetben ugyanis sok egyéb tényező szerepet játszik abban, hogy a legtökéletesebb darabot válasszuk, de erről bővebben az elkövetkezendőkben beszélek majd!

A sarokmagasságot az alapján válasszuk meg, hogy a hétköznapokon milyen cipőket hordunk. Ha például általában lapos talpú darabokat viselünk, akkor nem érdemes túl magasat választani, hiszen lábunk könnyen megfájdulhat, megdagadhat, ami akár az egész napra rányomhatja a bélyegét!

A cipő anyaga, színe, mintázata, díszítések

Az első és legfontosabb dolog, amit ki szeretnék emelni, az a cipő anyaga, ami igenis lényeges szempont, ha kényelemről és komfortérzetről van szó! Ragaszkodjunk a természetes anyagokhoz, mint például a bőr, hiszen lehet, hogy a szintetikus cipők ellenállhatatlanul gyönyörűek és olcsóbbak, azonban hosszú távon sokkal több a hátrányuk, mint az előnyük. A szintetikus anyagokban nem szellőznek rendesen a lábak, dörzsölhetnek, kényelmetlenné válhatnak, hiszen nem veszik fel a láb formáját.

A színekkel és mintázatokkal való játékkal el se hinnétek, milyen sokat lehet "csalni": például ha a cipő felsőrészének két oldalán fémesen csillogó, ezüstös vagy aranyos díszítés fut végig, akkor az optikailag szépen keskenyíti a széles lábfejet.

Tipp: Manapság nagyon divatossá vált a cipő orrának díszítése, amitől kisebbnek és rövidebbnek tűnik a lábfej.

A díszítésekről egyenlőre csupán annyit szólnék, hogy ne essünk túlzásokba. Hétköznapokra válasszunk visszafogottabb, púderszínű, fekete, barna vagy pasztell modelleket; esküvőre és más alkalmakkor pedig bátran nyúlhatunk élénk színekben pompázó, merész darabok után.

Tipp: Idén is trendi lesz a nagy masni, a színes orrú balerina cipő, a szexi, ám ízléses platform és a holografikus, fémes árnyalatban pompázó egyszerű fazon.

A cipő orra

Lehet:

 • Kerek

A kerek orrú magas sarkú cipő máig divatos, hiszen kényelmes, a legtöbb nőnek jól áll és nagyon sokféleképpen variálhatóak, a megfelelő színben bármilyen alkalomra tökéletes választás lehet.

Tipp: Egy kerek orrú modellben kisebbnek tűnhet a láb, sőt, fokozható a hatás, ha tompább vagy sötétebb színű.

 • Mandula

Esküvőkre, különleges alkalmakra a leggyakoribb választás, hiszen klasszikus, elegáns és szuper nőies ez a fazon. Amellett kényelmes is, illetve a vastag bokával és/vagy rövid lábakkal rendelkező hölgyeknek is ajánljuk, még jobb, ha mély kivágású felsőrésszel párosították.

 • Hegyes

A hegyes orrú alkalmi cipők csak a rövid, keskeny lábfejjel büszkélkedő nőknek előnyös, hiszen a széles lábfejet összenyomja a hosszított, vékony orr, arról nem is beszélve, hogy a cipő is könnyen eldeformálódhat.

 • Szögletes

A hosszú lábfejen mutat a legjobban ez a fazon, mert optikailag rövidebbnek és keskenyebben láttatja. Szintén fokozhatjuk a hatást, ha sötétebb, semleges árnyalatú, vagy több színből összerakott modellt választunk.

 • Nyitott

Széles lábfejhez és erősebb bokához a teljesen nyitott, vékony pántos szandálok helyett a magas sarkú, nyitott orrú fazon javasolt, amely karcsúbbnak mutatja a bokát és a vádlit.

Tipp: A platformmal kombinált, nyitott orrú szandál mellesleg nagyon trendinek számít idén is, sőt, bátran választhatjuk esküvőre is!

A cipősarok

Mivel a magas sarok a nőiesség szimbóluma, ezért kezdjük hát ezzel! Ideális sarokmagasság tulajdonképpen a 4-6 cm., ami mindennapi viseletnek is kényelmes lehet.

A "normál" sarok se nem vékony, se nem túl vaskos, olyan, amely még nem kényelmetlen, szépen karcsúsít és hangsúlyozza a lábakat.

Ezen kívül beszélhetünk még:

 • tűsarokról
 • szögletes, vagy tömbsarokról
 • és éksarokról.

A tűsarkakat csak azoknak a hölgyeknek ajánljuk, akik tényleg biztosak a dolgukban, míg az éksarkú lábbeliket éppen a másik a végletnek, akik szeretnének nőiesek és kecsesek lenni, azonban nem kedvelik a túl vékony és magas sarkakat.

A szögletes, avagy tömbsarok a 70-es években vált ismertté, ugyanakkor a 2018-as divat népszerű eleme is. Kényelmes, stílusos és könnyebb ezekben a fazonokban járni. A molett hölgyeknek is a tömbsarkú modellek a legelőnyösebbek, hiszen stabilabbak és harmonikusabb az összhatás is.

Lapos talpú lábbelik

Akkor sem kell kétségbeesned, ha nem kedveled a magas sarkúkat vagy éppen nem találod őket kényelmesnek, hiszen ma már nagyon sok lapos talpú cipőt találhatsz, amely akár esküvőre is kiváló választás lehet.

Tipp: A magas, vékony hölgyek is sokszor választanak laposabb talpú modelleket, bár nekik azt üzenem, hogy ne féljenek magas sarkút viselni!

Esküvőre például a csillogó és csipkés anyaggal bevont, egyedi színes orrú, ékszerhatású díszítésekkel ellátott balerinák is kitűnőek! A koszorúslányoknak ajánljuk a pasztellárnyalatban, cukorkaszínekben vagy éppen egyszerűbb, masnival díszített darabokat, melyek szintén nagyon mutatósak és csinosak. Egy természetes, vidéki vagy bohém hangulatú nyári esküvőre akár egy vékony pántos, színes, fonott vagy gyöngyös szandál is megfelelő választás lehet.

A platformos cipők

A platform cipők története egészen az 1930-as évekig nyúlik vissza, igazi népszerűségre pedig a 60-as, 70-es években tett szert. A 90-es években Vivienne Westwood brit divattervező hozta ismét divatba és a mai napig számos stílusos, trendinek számító platformos modellel találkozhatunk.

Magas sarkú platform cipők

A magas sarkú platform cipők nagyon hasonlítanak a magas sarkú körömcipőkhöz, csupán annyiban különböznek, hogy a magas talp még inkább magasítja a testet. Találkozhatunk olyan modellekkel, amelyeknél a magasított talpat elrejtik és van, ahol látszik. Ezek a fazonok szinte minden alkalomra tökéletesek, esküvői cipőnek is alkalmas, hiszen csinosak és kényelmesek, a hétköznapokon azonban érdemes lehet az alacsonyabb, egyszerűbb variációkat választani.

Platform szandál

A szandál lehetővé teszi, hogy a lábak lélegezzenek, platformmal párosítva pedig igazi gyönyörűség. A magas sarkú platformos szandálok nagyon nőiesek, kényelmesek és elegánsak, megfelelő színben nagyszerű választás lehet akár menyasszonyi cipőnek is egy tavaszi vagy nyári esküvőn.

Teli talpú platform cipő

Bár az extra magas sarok kényelmetlen és egészségtelen lehet, a telitalp azonban megakadályozza a lábfej túlzott igénybevételét, ezért sokkal komfortosabb egy teli talpú platform cipő. Maga a fazon emlékeztet a 70-es évek divatjára, a legújabb modellek sokkal stílusosabbak, elegánsabbak és persze modernebbek.

Még több cipőcsodáért látogass el galériánkba is! >>>

Következő anyagunkban a különböző lábformákról, adottságokról és a hozzájuk illő fazonokról lesz szó!

Forrás: http://www.kommunikacio-stilus.hu, http://www.noiportal.hu,
K
épek forrása: http://www.kommunikacio-stilus.hu, www.aliexpress.com, www.zquotes.net, www.dhgate.com