Esküvői cipőmustra - Cipőcsodák a koszorúslányoknak és az örömanyáknak

A menyasszony lábbelije után a koszorúslányok és az örömanyák lábait is éppen annyi figyelem övezi majd az esküvőn, azért ők sem mindegy, hogy mit viselnek! A következőkben ötletekkel és néhány jó tanáccsal segítjük a választásotokat!

A koszorúslányok cipője

Ahogy a menyasszony után lépkednek a csinos ruhába öltözött koszorúslányok, szinte minden vendégnek akarva-akaratlanul a cipellőkre vándorol a tekintete... Éppen ezért fontos, hogy erre is elegendő időt és figyelmet fordítsunk!

A koszorúslányok cipőjének kiválasztásakor az elsődleges szempont a kényelem és a harmónia. Bár több variáció is előfordulhat, a menyasszonyi ruha stílusához, a dekoráció és/vagy a menyasszonyi csokor, illetve a koszorúslányok ruhájának színéhez kell, hogy passzoljon.

Tulajdonképpen ugyanazon az elven kell elkezdeni az ideális cipők keresgélését, ahogyan a ruhákat is. A következő lépésként, még a vásárlás előtt jó, ha megbeszéled elképzelésedet a koszorúslányokkal. Ha rájuk szeretnéd bízni a döntést, akkor a választás előtt mondd el nekik a legfontosabb dolgokat, - körülbelül milyen színre, nyitott vagy zárt cipőre, magas sarkú, lapos talpú cipőre gondolunk. Mivel nem mindenkinek ugyanaz a sarokmagasság számít kényelmesnek, ezért jó, ha a vásárlás előtt ezt is megbeszélitek.

Tipp: Koszorúslányként is jó, ha gondoskodsz váltócipőről, amely majd az esti tánc során kényelmes lesz. Választhatsz egy csinos balerinát vagy éppen egy elegáns szandált is!

Ha például a koszorúslányok ruhája azonos kék színű, akkor választhatunk hozzá egy szép fémes, pezsgő vagy hasonlóan kék árnyalatú, különböző fazonú cipőt, teljesen egyforma cipőket vagy éppen azonos fazonú, eltérő (a kékkel harmonizáló) árnyalatú topánt.

Többféle variáció fordulhat elő:

  • Ugyanaz a szín és forma
  • Ugyanaz a fazon, egy szín hasonló árnyalataiban
  • Azonos szín, különböző fazon
  • Azonos fazon, különböző szín
  • Különböző szín és forma

Klasszikus, elegáns hangulatban

Egyszerű és elegáns megoldás lehet az pezsgő, a nude, a fehér és a bézs szín, amely szinte minden ruhához illik, főként a világos és élénk árnyalatú darabokhoz. A sötétebb színekhez választhatunk fekete, szürke vagy a ruha árnyalatával megegyező tónusú (kék, zöld, padlizsán, stb.) lábbelit is.

Fazonok tekintetében, ha nyári esküvőről van szó, akkor jöhetnek az orr részen díszített topánok, a pántos szandálok és a trendi nyitott orrú cipők. Elegáns nagyszabású menyegzőre mindenképpen illik magas sarkút viselni, (ha a menyasszony másként nem kéri), a lazább, grill party hangulatú és szabadtéri esküvőn megengedett lehet a balerina, illetve a lapos talpú szandálok is.

Bohém, természetközeli és tengerparti esküvőre

Tengerparton viselhetünk lábékszereket is vagy csinos, nyitott szandált, főleg, hogyha az esküvő stílusa is inkább a természetes, laza bohém, avagy hippis hangulat felé hajlik. Mindenképpen jó választás lehet a nude árnyalat, a természetes anyagok és a nőies, fiatalos díszítések. Ezeknél a stílusoknál felejtsük el a csillogó, strasszos részleteket, törekedjünk a természetességre, a vidám színeket, virágos motívumokat és kényelmes darabokat részesítsük előnyben!

Vintage, romantikus és extrém megoldások

Ha vintage, akkor időtlen, csillogó elegancia - masnik, strasszok, letisztult, nőies fazonok, akár a vörös cipő is szóba jöhet, ha a menyasszony is beleegyezik. A vintage stílushoz a normál is kisebb sarkak illenek, amelyek visszafogott eleganciát sugallnak. Díszítések és színek terén a csillámporos, gyöngyös, csipkés modellek a legdivatosabbak idén, amelyeket leggyakrabban pezsgő vagy pasztell árnyalatokkal dobnak fel.

A romantikus stílushoz szintén passzolnak a csillogó, magas sarkú, nőcis darabok, ugyanakkor, például egy modern romantikus esküvőn, már szóba jöhet a platform, a magas sarok és akár az élénkebb színek is - természetesen, ha a dekoráció, a menyasszonyi ruha és csokor színvilága is megengedi.

Az igazán extrém variációk közé tartoznak a rendbontó mintával, szokatlan fazonnal, extra magas sarokkal vagy platformmal megálmodott modellek és a túldíszített statement cipellők, sőt olyat is láttunk már, amikor lazán, színes tornacipőben tipegtek be a koszorúslányok. Ezeket viszont csak abban az esetben vállaljuk be, ha tényleg jól meggondoltuk a dolgot és a menyasszony is egyetért, - bár manapság sok esetben éppen az ara kívánsága, hogy teljesen egyedi, olykor extrém cipője bújjanak a koszorúslányai.

Az örömanyák lábbelije

Az örömanyák cipők terén szinte bármilyen elegáns darabot felvehetnek, a legelőnyösebbek azonban mégis a zárt vagy a félig zárt (orrán kicsit nyitott) lábbelik, főleg mivel az örömanyák a legtöbb esetben harisnyát is viselnek.

A sarokmagasságot illetően mindenki maga döntheti el, mekkorát választ, miben érzi jól magát, a lényeg, hogy biztosak legyünk abban, hogy egész napra kényelmes lesz a kiválasztott cipő. Aki minden nap tűsarkúban jár, bátran válasszon egy magas darabot, aki viszont a hétköznapokon is a lapos talpú lábbeliket részesíti előnyben, ne most próbálja ki a magas sarkút.

A normál sarokméret 5-6cm, amely szinte mindenkinek kényelmes lehet, bár a sarkak kiképzése és formája sem mindegy, hogy milyen. Célszerű erre az alkalomra jó minőségű cipőt választani, amelyet az esküvő előtt érdemes betörni.

Ha nagyszabású, elegáns esküvőről van szó, akkor bátran viselhetnek az örömanyák bársonyból, brokátból, vagy finom lakkbőrből készült, gyöngyökkel, hímzésekkel díszített szépséges alkalmi cipőt.

Ha vintage vagy klasszikus stílus, akkor bátran viseljünk elegáns, letisztult stílusú ruhát és kapjuk elő a fekete vagy a piros magas sarkút - garantált a sikkes megjelenés és a formás lábak.

Következő anyagunkban a vőlegények cipőjét vesszük górcső alá, és megmutatjuk az idei trendet!

Forrás: http://www.fashionfave.com, www.avea.hu
Képek forrása:
becuo.com, www.aliexpress.com, www.mytheresa.com