Kihagyhatatlan fotók az esküvőn

Pillanatok, amiket muszáj megörökíteni

Vigyázz, kész, csíz! Igen ám, de mikor, hogyan és miről? Egy jó fotós tudja a kérdéseidre a választ, de mindenképpen hasznotokra válik, ha Ti is ismeritek mik azokat a jellegzetes, fontos és meghitt pillanatokat, amikről muszáj felvételt készíteni.

Akár előre megbeszélitek, akár rögtönözitek a fotózás menetét, mindenképpen érdemes tisztában lenni néhány dologgal és szokással. Sok helyen más napokon rendezik meg a jegyespár fotózását, mely remek alkalom lehet a smink és frizura kipróbálására is. Ám ha a Nagy Nap előtti időpontot választjuk, készüljünk fel esetleges ruhabalesetekre, főleg ha természetes környezetben fotóztatunk. Egy moha színezte uszály nagyon kiábrándító tud lenni!
 


Másik irány, ami felé elindulhatunk, hogy az esküvő napján készítettjük el a fotókat, és ekkor nem kell két napot kifizetnünk, illetve a ruhát is megóvjuk az esetleges afféroktól. A násznép gyülekezése előtt, esetleg a vendégvárás alatt megejthetjük a páros fotózást. Mindenképpen gondoljunk a ceremónia alatti felvételek készültére is, illetve a lagzin is legyünk résen!
 


Kezdjük is mindjárt az elején. A menyegző napján mindenki izgatottan ébred, nagy a kapkodás, esetleg van egy kis feszültség is, de izgalom biztosan. Mindenképpen legyenek erről is fotóink: igazán megható lehet, ahogy az örömanya lányára segíti a menyasszonyi fátylat, vagy megköti a vőlegény nyakkendőjét. A koszorúslányok készülődéséről se feledkezzünk meg, az ifjabb hölgyek cserfes izgalma biztosan fotózni való pillanatokat fog szülni. Illetve egy tanú által elhangzott jókívánság, egy meghitt ölelés a szülőkkel, mind- mind nagyon fontos momentumok.
 


És ha már megemlítettük a szülőket! A fotósnak nem szabad megfeledkezni róluk végig, az esküvői ceremónia és a lakodalom alatt sem! Büszke összenézések, szerelmes félmosolyok... szívesen visszanéznénk majd, nem igaz?
 


Az esküvő kezdete előtt érdemes megörökíteni a kiegészítőket (pl. fátyol, ruha, gyűrűk, egyéb ékszerek, cipő,stb.), illetve a még érintetlen dekorációt, a virágokat is. Természetesen a ceremónia helyszínéről is legyen jó pár fotó, a párral és a násznéppel együtt is.
 


A ceremónia alatt a menyasszony bevonulása, az édesapjával való megható együttese az egyik legfontosabb momentum! Ezután a vőlegény első pillantása az arára, esetleg ha van egy kis meghatottság bármely fél részéről, a fotósnak kötelező ezt is dokumentálni.
 


Az igenek elhangzását, az aláírás pillanatát a polgári esküvőn, a templomi szertartáson pedig a fontosabb, kiemelt pillanatokat mind-mind ajánlott fotózni. De az első hitvesi csókról le ne maradjunk!


Az esküvő és a lagzi alatt több fotó is szokott készülni a gyerekekről és a házi kedvencekről is. Nagyon bűbájos, amikor azt éjszaka folyamán a játékban megfáradt gyermekek és kedvencek együtt pihennek le az ünneplés helyszínének eldugott zugába.
 


A fogadás közben jó, ha minden vendégről van felvétel, külön kiemelendő az idősebb rokonok, nagymamák és nagypapák jelenléte. Sokuk nem szeret a kamera előtt szerepelni, de egy jó fotós tudja kit, mikor és hogyan tud megörökíteni. Ezek a lefotózott, lopott pillanatok nagyon értékesek lehetnek később.
 


Ha már minden vendéget megörökített a fotósunk, ideje bulizni, kezdődjék az első tánc. Nagyon fontos pillanat ez az ifjú pár és a vendégek számára is. Legyen erről is videó és fotó is! Ezután hagyományosan a szülők is, illetve a többi vendég is lekéri a menyasszonyt és a vőlegényt. Ha a pár esetleg valamilyen különleges, szokatlan, vicces tánccal készül, nem árt a násznép reakcióit is fotózni.
 


A menyegzőn mindenki jól érzi magát, felszabadultan táncolnak, énekelnek a vendégek. Sok helyen már játékokkal is kedveskednek a násznépnek, ezekről is érdemes felvételt készíteni. Az időközbeni tortafelvágásról, a menyasszonytáncról és a többi hagyományos lagzis program megörökítéséről sem szabad megfeledkezni!

A galériában esküvőre való program és műsor inspirációkat tekinthetsz meg!

Összefoglaltunk minden fontos, fotózni val pillanatot? Nem hinném... ezek csak mankók, kapaszkodók, hogy melyek azok a momentumok, amik egyszeriek és megismételhetetlenek. Az arcokon a boldogság, az izgalom, a szülői büszkeség és meghatottság soha vissza nem térő képek. Válasszunk hát körültekintően fényképészt a Nagy Napra, és hobbi-fotós vendégeinktől is gyűjtsük be a képeket, hogy rengeteg gyönyörű fotóval nyithassuk meg a családi albumunkat.

Képek forrása: Pinterest.com