Trendi vőlegény kiegészítők - Díszzsebkendők, mellények, mandzsetta gombok, cilinder

Az egyedi, stílusos megjelenés kulcsa sok esetben a kiegészítőkben rejlik, ezért nem árt több figyelmet fordítania a vőlegénynek a ruhán kívül ezekre a kellékekre is. Megmutatjuk, mi alapján érdemes keresgélni, melyek a legújabb trendek...


Ékszerekkel vagy anélkül?

Természetesen egy ékszere biztosan lesz a vőlegénynek - a karikagyűrű, ugyanakkor a stílusos megjelenéshez hozzátartozhat egy elegáns, minőségi óra is. Ékszernek tekinthetjük a mandzsetta gombokat is - másra azonban semmi szükség az esküvőn! A nagy napra lapos, közepes méretű, stílusos karórát ajánlunk, amely illik az esküvő hangulatához és a vőlegény ruhájához is. Az óraszíj színe harmonizáljon az öltözékével, ne legyen se túl feltűnő, se túl snassz. Ha esetleg az öltöny/szmoking színétől eltérő darabot választunk, akkor sem kell kétségbe esni - ha színben és stílusban is illik az övhöz és/vagy a cipőhöz, nyert ügyünk van.

Egyedi mandzsetta gombok

A mandzsettagombok elmaradhatatlan kellékei az esküvői öltözéknek - rengeteg színben, formában és stílusban is elérhetőek. Beszerezhetünk olyan gombokat, amelyek hobbinkat vagy kedvenc időtöltésünket jelképezik, de jöhetnek a drágakövekkel, gravírozással, monogrammal díszített modellek is. A mandzsettagombokat nem illik feltűnően viselni, mutogatni - ezek a kiegészítők szolid eleganciát és a személyiségedet hivatottak hangsúlyozni. Figyelj a részletekre és merj egyedi lenni!

Tipp: Színeket és kialakítást tekintve a legújabb trend az ezüstszürke-fekete, barna-kék, bézs-ezüst, fekete-arany színkombinációkat hozza előtérbe, illetve különösen kedveltek a rózsafa berakásos, különleges formával vagy díszítéssel bíró, egyedi megjelenésű darabok!

Monogrammos - az egyedi

Drágakővel - a fényűző

A tökéletes vőlegény kiegészítőket a galériakép linkjére kattintva tudod megnézni és megvásárolni!


Még több inspirációért kattints a galériakép linkjére!

Mellények, mellény szettek

A mellény, mint ruhadarab különleges hangulatot képvisel. A mellény kétségtelenül öltöztet - jóval több lehetőséget rejt magában, mint azt elsőre gondolnánk!

Milyen a jó mellény?

Elsősorban se nem túl rövid, se nem túl hosszú, vagyis elől, az öv és a mellény között ne látszódjon ki az ing. Hátul, illetve oldalt így is-úgy is kivillan az ing, a mellény szabása miatt, éppen ezért nagyon fontos, hogy az ing se legyen túl bő. Ügyeljünk rá, hogy a mellény vállvonala tökéletesen kövesse a felsőtestet és finoman rásimuljon, illetve itt is vegyük figyelembe, amit az öltönyöknél: az alsó gombot nem gomboljuk be. Ha igazán exkluzív, elegáns esküvőt terveztek, a white tie előírásait követve, akkor a frakk, fehér ing, mellény és a csokornyakkendő bizony kötelező elem. A black tie esetében egy cseppet visszafogottabb stílust követünk: választhatunk klasszikus szmokingot, hozzá illő mélyebb, vagy magasabban szabott mellényt. Ha nem szeretnénk megkötni a saját és vendégeink kezét szigorú dresskóddal, akkor egy háromrészes öltöny is megfelelő lehet.

Idén továbbra is tombol a tematikus esküvői trend, azaz a vintage stílus továbbra is élen jár, amelynek hangulata szintén megengedi, hogy a vőlegény zakó nélkül, stílusos mellényben lépjen az oltár elé, amelynek színe vagy mintája hűen tükrözi viselőjének egyéniségét, és illik a menyasszonyi ruha árnyalatához is.

Díszzsebkendők

Korunk egyik legsokoldalúbb kiegészítője bizonyosan a zakó mellzsebébe helyezett dísz zsebkendő, amelynek hajtását saját ízlésünk szerint, sokféleképpen alakíthatjuk. Ez a divatos kiegészítő önmagában is feldobhatja a megjelenésünket, szettben, francia nyakkendővel és mellénnyel kombinálva pedig nagyszerű, stílusos összképet alkothatunk. Ez az úgynevezett mellény szett garantáltan egyedivé és elegánssá varázsolhatja a vőlegények esküvői viseletét!

Tipp: A díszzsebkendőt érdemes a zakó belső része felől megtűzni, hogy az ne csússzon le a zakó mellzsebébe!

Klasszikus elegancia

Stílusos férfiaknak

Természetesen a díszzsebkendőt mindig a nyakkendőhöz, és a többi kiegészítőhöz igazítva kell kiválasztani, törekedjünk a stílus-, és színbeli harmóniára!

Tipp: A nyakkendőkről mini sorozatunk előző részében volt szó, ha kíváncsi vagy a legújabb trendre vagy szeretnéd megtudni, milyen fajtái, típusai léteznek, akkor kattints az alábbi linkre!

Trendi vőlegény kiegészítők 2. rész - Nyakkendő az esküvőre >>

Cilinder és sétapálca

Egy fekete cilinderrel megkoronázhatjuk megjelenésünket, amennyiben frakkot viselünk, vagy ha elől rövid, hátul hosszú cut viseletet választunk, melyhez jól passzol a szürke cilinder. Ha Te is kedveled ezt a klasszikus, ultra elegáns stílust, akkor ne habozz! Hisz’ mikor máskor adódhatna jobb alkalom, hogy cilindert viselj, mint az esküvőd napján!

Tipp: Napjainkban a cut viselet szürke helyett, más színekben is megvásárolható, amelyet szintén feldobhatunk egy cilinderrel és egy szép sétapálcával!

Következő cikkünkben a tökéletes esküvői cipő és öv kiválasztásában segítünk majd!

Képek forrása: www.onewed.com, www.pinterest.com