Trendi vőlegény kiegészítők - Esküvői cipők és övek

A kiegészítők között is az egyik legfontosabb az esküvői cipő, illetve az öv, vagy nadrágtartó, amelyek igenis nagy figyelmet kapnak a Nagy Napon! Segítünk a választásban, megmutatjuk, melyek lesznek a legdivatosabb darabok 2016-ban!


Férfias és elegáns esküvői cipők

Legyen szó a menyasszonyról, a vőlegényről vagy a koszorúslányokról, a cipő az egyik legfeltűnőbb kiegészítő, amelynek nem csupán kényelmesnek, hanem elegánsnak és stílusosnak is kell lennie - ami illik egy ilyen fontos alkalomhoz! Felejtsd el a tavalyi, elnyűtt alkalmi cipődet, megérdemled, hogy egy teljesen új, minőségi darabban mond ki a boldogító igen-t!

Szmokinghoz természetesen a lakkcipő ajánlott, ugyanakkor, ha öltönyt viselsz, akkor a klasszikus bőrcipő is tökéletes választás lehet. Válogass kedvedre a legdivatosabb modellek között: kis rádiusszal ellátott, fűzött vagy sima, kisebb csatos és szolidabb, egyszerű modellek, melyek praktikusak, hiszen később is viselheted. Elsődleges szempont mindig a kényelem legyen, mindenképpen olyan cipőt válassz, amely passzol a lábad formájához, nem szorít, és nem dörzsöl sehol. Nem ajánlottak a széles peremű, vastagtalpú és túlságosan kocka orrú cipők - nem csak hogy kimentek a divatból, kényelmetlenek és ormótlan hatásúak is!

Tipp: Fontos, hogy a vőlegény kiegészítői - így a cipő és az öv is - passzoljon a saját, illetve a menyasszony ruhájához. Nagyon mutatós lehet például, ha az ara ruhájának színe vagy mintája visszaköszön a cipőn, a nyakkendőn, vagy éppen a nadrágtartón!

Vőlegény cipő trend

Amellett, hogy a puha, párnázott talpbetétes, kívül-belül bőr cipők között válogatunk, nem baj, ha egy kicsit az aktuális divatot is figyelembe vesszük. A klasszikus stílusú vőlegények körében közkedveltek például a sötétszürke, barna és fekete alkalmi cipők, melyeket érdekes fűzős rész vagy kisebb, fém dísz tesz különlegessé. Ez utóbbi lehet egy fém csat, embléma, vagy sarokdísz is, arany vagy ezüstszínű, ami stílusos és trendi megjelenést kölcsönöz viselőjének. A trend kedvez a világos cipő felé hajló vélegényeknek is, hiszen most a bézs, a világos mogyoró és a paszlett árnyalatok is divatosak.

Tipp: Nem érdemes a cipőn spórolni, hiszen egy jó minőségű darab nem csak kényelmes, hanem tartós is! Ruházz be egy szép és klasszikus bőr cipőre, ami sosem megy ki a divatból!

A vintage és bohém stílusú esküvők a 2018-as évben is fénykorukat élik - ha Te is a végtelen szabadság, kreativitás és boldogság szerelmese vagy, akkor mutasd meg bátran személyiségedet, válassz egyedi, színes cipőt! Egy minőségi, békebeli stílusú, varrott bőrcipő tökéletes megoldás lehet, amelyet ráadásul a jelen korszak trendi színeivel kombináltak - ma már nem csak a menyasszonyok választhatnak színes esküvői cipőt!

Szeretnél még többet megtudni arról, hogy hogyan érdemes nekifogni a keresgélésnek, illetve hogy melyek azok a dolgok, amelyekre mindenképpen oda kell figyelni az esküvői cipő kiválasztásakor? Akkor kattints az alábbi linkre és tudj meg mindent a tökéletes vőlegény cipőről!

Hogyan válasszanak cipőt a vőlegények? >>

Ha pedig a legújabb trend diktálta újdonságokra is kíváncsi vagy, akkor nézz szét a Heels esküvői és alkalmi cipő kínálatában! Kiváló minőségű olasz bőrből készült modellek, egyedi tervezéssel, időtálló, letisztult kivitelezéssel, a modern elegancia jegyében. Kényelem és minőség, elfogadható áron!

Kattints a galériakép linkjére és válogass kedvedre a legújabb modellek között!

Színes zokni - mókás és stílusos egyszerre!

Ha az öltöny számodra túl komoly, dobjátok fel a haverokkal a megjelenéseteket színes zoknival! Természetesen ez a trendhullám is az Egyesül Államokból indult - a lényeg, hogy olyan árnyalatokat, színt válasszatok, amely illik az esküvő stílusához, illetve az öltözéketek többi eleméhez. Mutatós megoldás például, ha a menyasszony cipőjének színe visszaköszön a vőlegény zokniján, vagy éppen a tanúk, illetve a leendő férj zoknija ugyanazon színnek különböző árnyalataiban pompázik.

Variálhattok a mintákkal és vicces feliratos darabokkal is, melyek valóban játékossá teszik, feldobják a hangulatot. Csupán arra kell figyelni, hogy ne keveredjen túl sok szín, mert az biztosan hazavágja a megjelenéseteket! A vőlegény zokni színét igazíthatjuk még a nyakkendőhöz, a menyasszony csokrához, a vőlegény kitűzőjéhez és díszzsebkendőjéhez, az övéhez vagy éppen a nadrágtartójához is!

Nadrágszíj vagy nadrágtartó?

Az öv nem csupán azt a funkciót szolgálja, hogy megtartsa a nadrágot, hanem segít a stílusunk definiálásában, illetve ha gondosan választjuk meg az övünket, akkor például egy klasszikus összeállítással is kifejezhetjük vele egyéniségünket.

Az öv méretét általában centiméterben vagy inch-ben (kb. 1,5 cm.) adják meg. Ez a méret a nadrágszíj övcsat felőli kezdete és a középső lyuk közötti távolságot jelenti. Tévhit, hogy ez a szám a teljes hosszt jelenti, hiszen pont emiatt lehetséges az, hogy a csípőn és a picivel a csípő alatt viselt nadrágunkhoz is passzoljon.

Különleges alkalmakra, mint amilyen az esküvő is, illik egy letisztult stílusú, minőségi bőr övet beszerezni, amelyet természetesen később is viselhetünk majd. Hogy teljes legyen az összhang a cipővel harmonizáló színű darabot válasszunk, és kerüljük az óriási csatokat, illetve a feltűnő díszítéseket. Az íratlan szabály szerint az ideális vastagság kb. 2,5-3,5 cm., színek tekintetében pedig a legcélszerűbb barna, fekete vagy, ha trendi világos öltönyt viselünk, akkor az ahhoz passzoló, eggyel sötétebb árnyalatot választani.

Divatosnak számítanak manapság a diszkrét rövid láncos díszítések, amelyek az öv szíj részén helyezkednek el, illetve a gravírozott övcsatok, amelyek a Nagy Napon viselt karórához és/vagy mandzsetta gombokhoz is passzolnak!

Tipp: Ha nem szereted az öveket és a nadrágod anélkül is tökéletesen áll rajtad, akkor nem muszáj feltétlenül övet vagy nadrágtartót viselned!

A nadrágtartó egy remek alternatívát jelenthet azok számára, akik nem kedvelik az öveket. A legfontosabb szabály: vagy öv, vagy nadrágtartó, a kettő együtt nem működik! Nadrágtartók között két verziót különböztetünk meg: van a nadrágra csíptethető és a gombolható variáció. Nem csak mellény vagy zakó alá tökéletes, vintage, rusztikus, bohém és a természetes stílusú, elegáns esküvőkön jól mutathat önmagában, az ing felett is - lezser és stílusos...

Egy kis inspiráció:

+ 3 tipp, hogy könnyebb legyen a döntés:

  • Ha a Nagy napra választunk övet, akkor kerüljük az olyan darabokat, amelynek a csatjáról szinte "üvölt" a márka logója.
  • Ha magasak vagyunk, és szeretnénk optikailag egy kicsit "lefaragni" a felsőtestünkből, akkor választhatunk egy kicsit szélesebb, vagy feltűnőbb övet is.
  • Az öv tulajdonképpen "kettévágja a testünket", azaz optikailag két részre oszt, ezáltal alacsonyabbnak mutat minket. Éppen ezért, az alacsonyabb uraknak olyan övet ajánlunk, ami szinte egybeolvad az öltözékével, vagy jó megoldás lehet még az öltöny alatt viselt nadrágtartó is!

Következő anyagunkban a legfrissebb vőlegény kitűző trendről és a kitűzők fajtáiról lesz szó!

Képek forrása: www.pinterest.com