Trendi vőlegény kiegészítők - Esküvői ingek

Az esküvő két főszereplője a menyasszony és a vőlegény, ezért nem csupán az ara, hanem a férfi öltözéke is kellő időt és odafigyelést igényel. Az esküvői megjelenést nagyban befolyásolja a szmoking/öltöny mellett az ing helyes megválasztása is!

Szinte mindennél fontosabb a megfelelő színű ing kiválasztása az esküvőre. Aranyszabály, hogy a vőlegény ingje színben harmonizáljon a menyasszony ruhájával, amely napjainkban már nem csak hófehér vagy ekrü lehet, hanem a szivárvány bármely színében pompázhat. A színharmónia kitételétől nem ajánlott eltérni, hiszen ez is az ifjú pár összetartozását szimbolizálja, ráadásul bámulatosan mutat a ceremónián, valamint az utána készült képeken, videón is.

Érdemes odafigyelni az ing mintázatára: ne legyen túl harsány, egy esküvőhöz a diszkrét minták illenek. A vőlegények leggyakrabban egyszínű inget választanak, viszont, ha még különlegessebbé szeretnéd varázsolni a megjelenésed, akkor olyan inget válassz, amelynek mintázata harmonizál az öltöny mintájával, avagy: anyagában csíkos öltönyhöz, anyagában csíkos inget viseljünk. Az anyagában mintás azt jelenti, hogy az öltöny mintái megegyező színűek az öltönnyel, vagyis nem ütnek el tőle - így alkalmi, mégis finoman játékos megjelenést kölcsönöznek a férfiaknak!

A másik nagyon fontos szabály, hogy az esküvői öltönnyel megegyező fazonú inget válasszunk! Karcsúsított öltöny alá mindenképpen slim fit (azaz karcsúsított) inget viselj, így elkerülheted, hogy a szűkített öltöny alá csúnyán begyűrődjön a bő szabású ing, ami nem csak ront a megjelenéseden, nemkívánatos ráncokat is hagyhat a zakón. Ügyelj arra, hogy az ing hossza is megfelelő legyen, annak érdekében, hogy mozgás közben semmiképpen se húzódjon ki a nadrágból. Az ing ujjhosszánál tartsuk szem előtt, hogy elég hosszú legyen ahhoz, hogy körülbelül másfél centi kilátszódjon a zakó ujja alól. Ez napjaink trendi és elfogadott irányzata, legyél Te is fess és divatos!

Tipp: Öltönyhöz mindig hosszú ujjú inget vegyél fel, még ha nyáron, a tűző napon tartják is a lagzit, hiszen akkor lehet csak igazán tökéletes az összkép!

Ugye, milyen bosszantó, amikor a frissen vasalt ing egy óra múlva olyan gyűrött, mintha sose látott volna vasalót? Mit lehet ez ellen tenni? Jó, ha tudod, hogy a legszínvonalasabb ingek anyaga vasalásmentes vagy vasaláskönnyített alapanyagból készül. Ezek a speciális anyagú ingek szinte alig gyűrődnek, így akár még az esküvő végén is tükörsima inggel és fess megjelenéssel büszkélkedhetsz! Mindezek mellett álomkönnyű vasalni őket, szinte siklik rajtuk a vasaló talpa, azonban a legjobb az egészben az, hogy akár vasalás nélkül, csupán a test melegétől és nedvességétől kisimulnak a ráncok.

Tipp: Azok a férfiak, akik hajlamosak az izzadásra, mindenképpen vegyenek az ing alá egy tiszta pamut pólót (vagy trikót), amely felszívja a nedvességet. Plusz biztosítékként vigyél magaddal egy tartalék inget is, hogy elkerüld a kellemetlen pillanatokat!

Milyen gallérú inget válassz?

Ezzel a kérdésre úgy kaphatsz választ, ha először is a nyakkendő típusát veszed figyelembe. Például a francia nyakkendő díszes csomójához a széles gallér illik, ezért ne válassz olyan inget, amelynek keskeny a gallérja és eltakarja a nyakkendő csomóját. A széles gallérral rendelkező ingeket egyébként cápagalléros ingeknek hívják. Ha egyediségre törekszel, akkor választhatsz akár szmoking inget is, amelynek gallérja kisebb az átlagtól és rejtett gombolással készül.

Szmoking ingek

A szmoking ing az ingek egy speciális típusa, amelyet a gallér állása és a mellrész kidolgozása különböztet meg a hagyományos modellektől. A szmoking ingek különlegessége, hogy az állógallér végei határozott szögben lehajlanak, illetve duplamandzsettával kombinálták őket. A mellrészen gombok nélküli változatához tartozhatnak külön erre a célra készített díszgombok is, amelyek stílusa általában a mandzsetta gombok megjelenését tükrözi. Fontos, hogy a szmoking inget kizárólag csokornyakkendővel szabad viselni!

+ 5 tipp a tökéletes ing kiválasztásához:

  • A klasszikus stílus kedvelői válasszanak hófehér, vagy világos inget, tiszta kemény gallérral!
  • A mandzsetta gombos ing passzoljon a csuklóhoz, ne csússzon fel, a gombok jól fogják össze az ingujjat!
  • Az ing csak nyakánál és mandzsettájánál passzol, a test többi részén nem feszül, így nem gyűrődik fel és a mozgásban sem korlátoz.
  • Olyan inget válassz, amely elasztikus anyagból készült, igazán elegáns esküvőre pedig választhatsz selyemből készült modellt is - így lehet a viseleted egyszerre kényelmes, fess és trendi!
  • A stílusos megjelenést fokozhatjuk visszahajtott ujjú, dupla mandzsettás inggel, amelyet tetszőleges (arany, ezüst, drágaköves, nemesacél, stb.) mandzsettagombbal tehetünk igazán egyedivé!

Víz-, és folttaszító férfi ingek a Nagy Narpra!

A foltmentes ingek még manapság is egyedülállóak és különlegességnek számítanak - válassz Te is ilyen darabot az esküvődre, hogy biztosan elkerüld a kellemetlen pillanatokat! Ezek az ingek 100% pamutból készülnek, tapintásuk puha, viseletük kényelmes. Víz-, és folttaszító tulajdonságukat a pamutszál szövés előtti felületkezelésének köszönhetik, így az ingek továbbra is megtartják légáteresztő képességüket, ráadásul vasalásmentes tulajdonsággal rendelkeznek és gyorsan száradnak. A foltmentes inget ajánljuk azoknak a férfiaknak, akik a Nagy Napon szemernyit sem szeretnének aggódni amiatt, hogy hogyan mutat a fotókon, illetve az esküvői videón…

Tudj meg még többet a víz-, és folttaszító ingekről - kattints az alábbi képre!

2018 a merész és divatos férfiak éve lesz. Mivel a bohém és vintage stílus továbbra is felkapott, így nem csoda, hogy az idei és a jövő évi vőlegények jó része is az egyediségre, és a divat követésére törekszik. A menyasszonyi ruhákhoz hasonlóan ma már a vőlegény ingjének sem kell kötelezően fehér színben pompáznia, bátran válogass a színes modellek között: 2018-ban továbbra is trendinek számít a rosa quartz, serenity, island paradise, a pink yarrow, a greenerí és a krémszín is.

Vőlegényviseletről az alábbi képre kattintva többet tudhatsz meg!

Magic Moment divatszalon

Öltönyt keresel? A Magic Moment divatszalon segít megtalálni a Hozzád legjobban illő modellt! Több évtizedes tapasztalattal rendelkeznek, kiváló minőségű, káprázatos kollekcióik között biztosan megtalálod az alkatodhoz és az egyéniségedhez illő tökéletes öltözéket. Az öltönyök és szmokingok mellett kényelmes és divatos férfi olasz lábbeliket is kínálnak, amelyek már a bevezetésük utáni első hónapban nagy sikert arattak...

Ismerd meg Te is a Magis Moment-et - kattints az alábbi képre!

Következő anyagunkban megmutatjuk az esküvői nyakkendő divatot, illetve tippeket és ötleteket adunk a tökéletes darab megtalálásához!

Képek forrása: www.aliexpress.com, http://magicmoment.hu/, www.pinterest.com