Trendi vőlegény kiegészítők - Vőlegény-, és tanú kitűzők

A tanúk és a vőlegények, illetve az örömapák egyik elengedhetetlen kiegészítői a kitűzők. Nagyszerű lehetőségeket és rengeteg kreatív, mutatós megoldást rejt magában ez az aprócska dísz, amely lehet selyem-, vagy élővirágból, vagy akár fémből is...A vőlegény és a tanúk kitűzője nagyon hasonló. Ma már számtalan variáció létezik, egy biztos: a vőlegény kitűzője mindig a menyasszonyi csokor virágaiból készül, a többi hozzátartozó részére más, eltérő virágokat kell kérni. A kitűző kb. 9-12 cm, amelyet a zakó hajtókáján vagy a felső zsebben szoktak elhelyezni. Készíthetik hagyományos kitűző alappal vagy mágneses formában - az utóbbinak az az előnye, hogy nem kell az öltöny anyagát átszúrni, bár kevésbé biztonságos (elcsúszhatnak, meglazulhatnak a mágnesek).

Leggyakoribb hibák, amelyeket Te ne kövess el:

  • Gyakran halljuk, hogy nem a méret a lényeg - ebben az esetben pedig ez hatványozottan igaz! A kitűzők alapvetően kis méretű kiegészítők: vagyis ne lógjon túl a zakó hajtókáján, mert az egyáltalán nem esztétikus!
  • A hanyagul felhelyezett kitűző a fotókon visszanézve nagyon bénán fog kinézni, ezért figyelj erre is: a hajtókára és ne a zsebre tűzd, mert onnan könnyen lefittyenhet, elmozdulhat
  • Hosszú fejű virág esetén mindig oda kell figyelni a rögzítésre is - ha csak egy helyen rögzítjük, akkor letörik a virág feje.
  • Ne legyen túl hosszú/magas a kitűző, mert nem szép látvány, amikor a virág mögött elhelyezett zöld díszítés a vőlegény állát, nyakát csiklandozza…
  • Legyen egy tartalék kitűzője a vőlegénynek, hiszen balesetek bármikor előfordulhatnak!

Vőlegény és tanúkitűzők selyemvirágból

Előfordul, hogy valaki nem kedveli az élővirágos variációt, illetve van, hogy maga a vőlegény kéri, hogy a habos-babos rózsák helyett egy elegáns és letisztult selyemvirág díszítse a kitűzőt. Számukra ajánljuk ezeket az egyszerű, mégis nagyszerű darabokat, melyek szinte minden stílushoz jól passzolnak:

Modern kitűzők fémből, kristályokkal és gyöngyökkel

A modern elegancia szerelmesei bátran választhatnak fémből készült, ezüstözött és aranyozott, színes gyöngyökkel és drágakövekkel applikált szépségeket. Ezek a kitűzők leginkább a fényűző, nagyszabású esküvőkhöz illenek, illetve a minimalista, letisztult stílusú menyegzőkhöz, ahol az egyszerű, modern vonalak a mérvadóak...

Élővirágos gyönyörűségek

A kitűző általában egy szál virágból, annak is a fejéből készül, némi zölddel, pici szalaggal, gyönggyel díszítve. Nagyon sokféleképpen variálhatóak, hiszen rengeteg szebbnél-szebb virág áll rendelkezésünkre. Egyetlen szabály van: hogy a vőlegény virága a menyasszony csokrából "kerüljön ki". Idén egyre felkapottabbak azok a változatok, amelyekben nincs klasszikus értelemben vett virág, helyette pozsgás növények, szárított virágok, termések alkotják a díszt, melyek remekül mutatnak egy-egy élénk színű szalaggal, masnival, stb.

Jópofa kompromisszumot jelenthet, ha úgy válogatjuk össze az esküvő színeit, hogy a kevésbé lányos árnyalatok jussanak a leendő férjnek, illetve a tanúknak. Így elkerülhető például, hogy a vőlegény pink virágot legyen "kénytelen" viselni, arról nem is beszélve, hogy ha az előbbi jó tanácsot megfogadjuk, akkor a harmónia sem fog megbomlani.

Egy kis inspiráció a vőlegényeknek

Bohém és vintage esküvőre

Romantikus hangulatban

Modern és klasszikus stílusban

Különleges kitűző biciklilánccal

Egyedi kitűzők, melyeket kedvenc hobbitok ihletett

Stílusos tanúkitűzők

Funkciójában a vőlegény kitűzőhöz hasonló, melyet rendszerint egyszerűbb virágokból állítanak össze. Csupán Rajtatok múlik, hogy csak a tanúknak és az örömszülőknek készíttettek, vagy a násznép többi tagját is megajándékozzátok egy-egy kisebb, jelzésértékű kitűzővel. Ha például csak a tanúk, illetve az örömszülők kapnak, akkor pedig praktikus is, hiszen így a vendégek meg tudják állapítani, hogy kik az ifjú pár közeli hozzátartozói. Van úgynevezett vőfély kitűző is, amely lehet a többiekéhez hasonló, vagy teljesen eltérő is, ezt is Ti döntitek el. Ez általában egy nagyobb méretű, egyszerű virágokkal és szalagokkal készült darab.

Még több kitűző inspirációért nézz szét a galériánkban is!

Képek forrása: http://volegenyek.hu, www.pinterest.com. www.oncewed.com