Vendégkönyv ötletek esküvőkre, új perspektívából

Az esküvő egyik legszemélyesebb, ennek ellenében formailag talán a legszabadabban megnyilvánuló emléket állító darabja. Vendégkönyv, de a könyv formáját tekintve sem kell komolyan vett szabályokat követnünk. Hogy mik lehetnek ezek?

A poén kedvéért nézzük meg a könyvformát. A vendégek kedves üzenetei, amiket az esküvőn írnak a párnak. Szép, esztétikus üzeneteken kívül lehetnek itt bohó rajzok, idézetek, vagy épp egyszerű autogramok, ki mivel emlékezteti az ünnepelteket. Manapság eldobható és Polaroid fényképezőgépekkel készített képek is mellékelhetők, így jelesebb pillanatok még szemléletesebbé válnak.A pár habitusától függően azonban nem kell feltétlenül könyvformára törekedni. Igen hangulatos lehet egy jó bor üvegére írni jókívánságainkat. A hosszabb idézetek helyett itt célszerű egymondatos gondolatokra törekedni. Az eredmény garantáltan egyedi és személyes ajándéka lesz a párnak.

Hagyományos vendégkönyvek:


Nagyon hangulatos mementót eredményez kövekre írt üzenetekkel tölteni meg egy dunsztosüveget is. Szobadísznek, emléktárgynak kiválóan alkalmazható, és később vendégségben láthatjuk viszont saját és sok más társunk üzenetének nem múló emlékeit. Ugyanígy szép kagylóhéjakra is lehet üzenetet írni, vagy épp részben, egészben megmunkált, vagy nyersen hagyott fadarabokra. Ma már fából puzzle módjára kirakható alakzatokat adhat a szép üzenetek sora.Ennek szellemében kiváló fali dísz lehet egy fa törzsének lapja is, amelyre égetéssel, festéssel, vagy bármilyen más maradandó technikával ír üzenetet a násznép. A kívánságfa is remek ötlet, karácsonyfa módjára díszíteni fel egy facsemetét, amely később az ifjú pár kertjének „díszvendége” lesz.

A sport szerelmes párjának kedvenc sportjukat szimbolizáló eszközökre írhatunk remek üzeneteket. Vagy épp le is gyártathatjuk, amennyiben az anyagi keret megengedi. Így a különösen fontos megmérettetéseken is ott lehetünk a párral.Különös élményt jelenthet egy olyan hangszer is, amin a fenti jókívánságok sorakoznak. Egy zenész számára olyan személyes kincset jelenthet, mint maga a zene.

S hogy mire jó mindez? Azon kívül, hogy egy"„vendégkönyv" mára minden pár esetében garantáltan egyedi és személyre szabott, lehetőséget ad a távol élő rokonok számára, hogy – amennyiben megjelenni nem is tudnak – kívánságuk biztosan eljusson a szeretteikhez. Sőt mi több, a távol élő rokonok nászajándékukat úgy választhatják meg, hogy magát a vendégkönyvet – légyen az bármilyen forma – adják, és a vendégek is mind e „könyvbe” írják kívánságaikat. Minden az egyeztetésen múlik.Digitális formában is jó ötlet vendégkönyvet készíteni, itt az elérhetőségek is garantáltan megmaradnak, és a kapcsolat fenntartása is egyszerűbb.

Csodálatos ajándék, csak a fantázia szab neki határokat nincs semmi, ami tiltott lenne az ízlés határain belül.

Ötletek vendégkönyhöz: