Az esküvői asztal - Az extravagáns és az amerikai, fényűző stílus

Van, akinek nem elég az elegáns, a pasztellszínű és az egyszerűbb design, valakinek egy kis extravaganciával, merész színekkel, fényűző megoldásokkal lesz teljes az esküvői dekoráció. Nézzük, hogyan hozhatjuk összhangba a terítéket a többi dekorelemmel!

Extravagáns asztaldekoráció

Tulajdonképpen az extravagáns stílusnak nincs definíciója, nincsenek különösebb ismertető jegyei: minden, ami különleges, nagyszabású, a megszokottól eltérő és teljesen egyedi dekoráció beletartozik ebbe a fogalomba. Lehet szó érdekes színpárosításról, nem mindennapi dekorelemekről, tengernyi virágról vagy éppen abszolút fényűző, gazdag díszítésről...
 


A teríték színe, mintája és formája tulajdonképpen a dekoráció többi részétől függ, általánosságban azonban elmondható, hogy ha a díszítés merész és feltűnő, akkor a legjobb megoldás, ha egyszerűbb porcelán étkészletet választunk, melyet ezüst vagy rozsdamentes acél evőeszközökkel, kristálypoharakkal és a dekorhoz illő textilszalvétával egészítünk ki.

Tipp: Ha úgy érzed, nem boldogulsz egyedül, bátran kérd esküvőszervező segítségét, akár csak az asztaldekoráció megtervezésében is kivitelezésében, akár a teljes helyszín díszítését, a csokrokat és a virágokat illetően! Válassz esküvőszervezőt a linkre kattintva!
 


Mivel a lehetőségek száma végtelen és rengeteg variáció létezik, ezért most mutatunk néhány ötletet, inspirációt - természetesen a teljesség igénye nélkül:

Merész színek és színkombinációk
 

Stílusos dekoráció vörössel és marsala-val

Vibráló kékben

Tüzes narancsszínben

Fekete-fehér és fekete-arany menyegző

Gazdagon, virágokkal díszítve

Kristályok és mécsesek minden mennyiségben

Amerikai stílusú, elegáns esküvői teríték

Az amerikai stílusú esküvők sokak szívét meghódította az elmúlt néhány évben... Különlegessége és egyedi mozzanatai, fényűző és elegáns hangulata miatt nagyon sokan álmodnak ilyen menyegzőről. Kell hozzá sok gyönyörű élővirág, meghitt hangulatot nyújtó mécsesek, kristályok és csillogó kiegészítők.
 


Amerikai stílusú elegáns asztaldekoráció

A teríték lehet aranyozott szélű, virágokkal vagy más szépséges motívumokkal díszített (esetleg antik vagy antik jellegű is), a kristálypoharak és az ezüst, vagy arannyal futtatott, rozsdamentes acél evőeszközök viszont elengedhetetlenek ehhez a stílushoz. Továbbá textilszalvéta, a dekorhoz illő elegáns szalvétagyűrűvel, esetleg néhány szál virággal vagy rózsabimbóval kiegészítve. A terítő legyen minőségi szatén, gyűrt taft, rozettás vagy csipkés, díszíthetik szirmok vagy fodrok is.
 


Kövesd figyelemmel Amerikai stílusú, fényűző esküvő című mini sorozatunkat, amelyben lépésről-lépésre bemutatjuk, mit kell tenned ahhoz, hogy igazi amerikai álomesküvőd legyen!

Tudj meg még többet erről a stílusról - kattints az alábbi képre:

Képek forrása: www.pinterest.com, Strictly Weddings