Az esküvői asztal - Dekoráció egyszerű stílusban

Ha a fényűzés helyett inkább a letisztult, egyszerű és kifinomult irány vonz Titeket, akkor tartsatok velünk! Megmutatjuk, hogy lehetnek a legegyszerűbb dolgok szépek, elegánsak és stílusosak!

Az egyszerű stílus ismérvei

Bár manapság egyre többen álmodnak nagyszabású, amerikai stílusú, fényűző vagy éppen extravagáns esküvőről, még mindig sok párral találkozunk, akik inkább az egyszerűséget és a visszafogott eleganciát preferálják. Csillogó és drága dekoráció helyett, letisztult, szolid díszítést választanak, a meghitt hangulatról pedig finom virágok, lampionok, mécsesek gondoskodnak.
 


Ennél a stílusnál a "kevesebb, több" aranyszabályt alkalmazzuk, legyen a dekoráció szép, de nem hivalkodó, a színek pedig elegánsak, ugyanakkor nem túl élénkek. Kültéri esküvőnél a természet színeihez igazodjunk, étteremben, hotelben vagy vendéglőben rendezett menyegzőnél pedig a terem tónusait vegyük elsősorban figyelembe.
 


Válasszunk fehér, ekrü, esetleg halvány pasztellszínű szatén vagy lenvászon terítőket, a székszoknyák helyett pedig pár szál virággal, szalagokkal vagy masnival is díszíthetjük a székeket. Akár papír-, akár textilszalvétát használunk, a terítővel egyező színű vagy fehér legyen, melyet hajtogatással, vagy egy szép szalvétagyűrűvel díszíthetünk. A teríték szintén egyszerű, fehér porcelán legyen, melyet esetleg néhány apró virág vagy aranyozott szegély díszít.
 


Asztaldekorációként használjunk kis csokrokba kötött, vagy néhány szál virágot, melyeket elegáns vázába teszünk, illetve jöhetnek a rózsaszirmok, kis mécsesek, gyümölcsök, fa kiegészítők, stb. Semmiképpen se halmozzunk túl sok minden az asztalra, hiszen ennek a stílusnak éppen a mértékletesség és giccs és csillogás "mentesség" a fő jellemzője.

Tipp: Ha szeretnénk különlegessé és személyesebbé tenni az asztaldekort, akkor néhány, az ifjú párról készült fotót is elhelyezhetünk, melyek készülhettek az esküvő előtt, közös nyaraláson, stb…
 


Tengerparti vagy tóparti esküvőknél szóba jöhetnek a kagylók, tengericsillagok, üvegkavicsok, mint díszítőelemek, illetve fehér-kék színkombináció is.
 

Az egyszerű esküvői dekor színei

fehér és zöld - az örök klasszikus

fehér és ezüst - egyszerű elegancia

fehér és a kék különböző árnyalatai

fehér és halvány barack vagy rózsaszín - egy csipetnyi romantika

Következő anyagunkban a vidéki stílusú esküvői asztaldekorációról és terítékről lesz szó!

Képek forrása: www.pinterest.com, cheapweddingdecorationsideas.co,
teardropsonroses.blogspot.com, wedding-invitation-free-templa1118.blogspot.com