Az esküvői asztal - Dekoráció elegáns stílusban

Kifinomultság, kellemes színek, letisztult bútorok és exkluzív textilek tökéletes harmóniája, melyet a virágok természetes szépsége és az egyéniségünk varázsol meghitté... Egy stílus, amely a saját ízlésetek szerint alakítható!

Elegáns esküvői asztaldekoráció

Az elegáns stílus mondhatni mindennek az alapja: tulajdonképpen szinte minden lehet elegáns, amely ízléses, esztétikus és időtől, illetve korszaktól függetlenül mutatós... Az elegancia önmagában a gazdaságot, a társadalmi pozíciót hivatott hangsúlyozni, ugyanakkor nem szabad túlzásokba esni: nem feltétlenül kell, hogy a luxusról, a csillogásról és a "pénzünk fitogtatásáról" szólnia az esküvőnek. Elég, ha csupán a saját ízlésünk alapján választjuk ki a dekoráció színvilágát, a minőségi, esztétikus bútorokat, a terítéket, és ezeket kombináljuk mécsesekkel, gyertyákkal és természetesen virágokkal.

Elegáns textilek, székdekorációk

Ha textilekről beszélünk, akkor elsősorban az asztalterítők jutnak eszünkbe, amely lehet szaténból, divatos gyűrött taftból vagy csipkéből, a lényeg, hogy mellé olyan dekorációt válasszunk majd, amitől nem lesz giccses vagy túldíszített az összhatás.

Ennél a stílusnál a terítő színének, illetve anyagának kiválasztásakor azt kell figyelembe vennünk, hogy melyik az a hangulat, az az ízlésvilág, amely felé el szeretnél indulni... Ha például egy kis romantikát szeretnénk belecsempészni a dekorba, akkor használhatunk egy kevés rózsaszínet, ha egy kis vintage eleganciát, akkor pasztellszíneket, antik étkészletet, stb.
 


A székdekoráció kiválasztásakor a terítő színét is figyelembe kell venni: ne legyen túl színes vagy csicsás. Az elegáns stílushoz nagyszerűen illenek a csipkés és szatén huzatok, az egyszerűbb szék masnik, feldobhatjuk virággal, illetve ezüst vagy arany kiegészítőkkel.
 


Ha elegáns esküvőt tervezünk, akkor a teríték mindenképpen legyen a stílushoz illő: porcelán vagy kerámia étkészlet, kristálypoharak, a terítőhöz passzoló textilszalvéta, ezüst vagy nemesacél evőeszközök. Az étkészlet lehet arannyal vagy ezüsttel futtatott, levél esetleg virágmotívumos is - természetesen olyat válasszunk, amely a dekorációval összhangban van.
 

Elegáns asztaldekor - színtippek
 

Fehér és zöld - a klasszikus elegancia

Ezüstös ragyogás

Barna dekoráció - a gondoskodás és a termékenység színe

Fehér és arany - az exkluzív elegancia

Egy csipetnyi romantika: pasztellszínekkel kombinálva

Modern elegancia - élénk árnyalatokkal megspékelve

Meghitt dekoráció: fényképes asztalszámok, ültetőkártyák

Következő anyagunkban a minimál stílusú, letisztult esküvői asztaldekorációt, illetve terítéket mutatjuk be!

Képek forrása: http://www.glendaloughmanor.com, www.pinterest.com, aweddingcakeblog.com, http://www.weddingomania.com