Az esküvői asztal - Dekoráció természetes stílusban

Természetes anyagok, naturális stílus, virágok, erdők-mezők színvilága... Te is természet közeli esküvőt tervezel? Tarts velünk, segítünk megteremteni a harmóniát a vacsoraasztalon is!

A természetes esküvői stílus jellemzői

Ennél a stílusnál a helyszín kiválasztása nagyon fontos. Azoknak a pároknak, akiknek erre a stílusra esik a választása, szabadtéri helyszínre vágyik: tópart, tengerpart, erdő, egy szép, gondozott kert, stb.

A dekorációhoz mindenképpen a természetes anyagok és a natúr színek illenek. A díszítőelemeket megtervezhetjük zsákvászonból, lenvászonból, használhatunk különböző terméseket, színes virágokat, zöld növényeket, kavicsokat, kisebb fahasábokat, mohát és kisebb faágakat is.


A teríték egyszerű legyen: esetleg arany szegéllyel, természetes motívumokkal ellátott étkészlet, de ehhez a stílushoz jól mutatnak a hullámos szegélyű, illetve a négyszögletű tányérok is. Lehetőleg textilszalvétával, kristálypoharakkal és nemesacél vagy ezüst evőeszközökkel egészítsük ki a terítéket.
 

A bútorok fából legyenek, ne használjunk túl sok üveg és műanyag kiegészítőt, törekedjünk a természetességre! Lehet szó antik székekről, egyszerű fa vagy éppen elegáns Chiavari székekről. A textilek szintén ezt a naturális vonalat kövessék: kerüljük a csillogó anyagokat, díszítsük az asztalt, illetve a székeket színes lenvászonnal, növényekkel.

Ennél a stílusnál megengedett a lazább, bohókás elegancia is, hiszen a természet közelsége, az önfeledt szórakozás a lényeg. A természetes stílus másik legnagyobb előnye, hogy az elegáns stílus mellett ez a másik irányvonal az, amelyiket a legjobban tudjuk a saját egyéniségünk, ízlésünk szerint alakítani.

Természetes stílus - színtippek

A díszítés során a legjobb, ha kevés színt választunk: a finom, lágy árnyalatok tökéletes harmonizálnak a virágok élénk színeivel, a természet zöldjével és a fa kiegészítőkkel

Fehér, krémszín és barna - természetes elegancia

Gyönyörű virágokkal feldobva

Halványsárga és zöld dekoráció

Egy kis tengerész style

Következő cikkünkben az extravagáns stílus asztaldekorációjáról tudhatsz meg többet!

Képek forrása: www.pinterest.com, Strictly Weddings

Hozzászólások