Az esküvői asztal - Dekoráció vidékies stílusban

Régies bútorok, mezei virágok, natúr színek, lenvászon, vastárgyak és fa kiegészítők - ezek mind a természetes, vidékies hangulatú esküvő alapjai... Tarts velünk és tudd meg, hogyan hozhatod összhangba a terítéket, a bútorokat és a többi dekorelemet!

A vidéki esküvő stílusjegyei

Ennek a stílusnak alapkövei a természet, a növények és virágok, a régies tárgyak, amelyekhez emlékek fűződnek, a vidékies, country hangulat, sőt a háziállatok is. Nem csupán az egyszerűség a fontos, hanem a szinte puritán hangulat: semmi cicoma, semmi túldíszítettség, csak a természet közelsége, a virágos varázsa és a tavaszi égbolt ragyogása.
 


Ezt egészítik ki a fából, len- és zsákvászonból, szalmából, befőttesüvegekből, rafiából és naturális kiegészítőkből alkotott dekoráció, melynek egyszerűségét itt-ott a virágok élénkebb színfoltja töri meg.
 

Bútorok és azok dekorációja

A legjobb, ha nem vadonatúj székeket és asztalokat, hanem régebbi darabokat használunk, amelyeket néhány karcolás, az évek alatt megkopott festés tesz tökéletessé ehhez a stílushoz. Jöhetnek nagypapa boroshordói tortaasztalnak, vagy épp "bárpultnak", a provence-i stílusú asztalok, padok és szinte lomtalanításra ítélt székek.
 


A bútorok díszítéséhez használj zsákvászonnal kombinált színes lenvászont, csipkét, melyekből masnikat, szalagokat és asztalközepeket is készíthetsz... Mozgad meg a fantáziádat, hiszen nem muszáj készen megvásárolni például a székhuzatokat, masnikat, hiszen a koszorúslányokkal összefogva akár Ti magatok is megalkothatjátok!
 

Asztaldíszítés és teríték

Az asztaldíszítés során felhasználhatóak a háztartásban összegyűlt befőttes üvegek, borospalackok, konzerves dobozok, melyeket könnyedén feldobhattok egyetlen szál, vagy egy egész csokor virággal, néhány szalaggal, rafiával és csipkével.

Tipp: Az asztalszámokhoz és az ültetési kártyákhoz bátran használhatsz fa szeleteket vagy tobozokat is – ötletes és nagyon mutatós megoldás!
 


Az asztaldekoráció során bátran használjunk terméseket is: ősszel bogyókat faágakkal, sütőtököt, dísztököt, stb., tavasszal és nyáron pedig jöhetnek az idény gyümölcsök. Jól mutathatnak még például a tojások, kis kosárkában, és természetesen a virágok - helyezzük el őket ízlésesen, de ne essünk túlzásba, hiszen a vidéki stílusnál fontos szempont az egyszerűség!
 


A teríték mindenképpen legyen egyszerű, a legjobb választás, ha sima fehér tányérokat teszünk az asztalra, kevés pohárral és evőeszközzel - hiszen a vidéki menü nem szokott négy-öt fogásból állni. Kisebb zöld növényekkel és néhány szál virággal, rózsabimbókkal kreatív terítékdekorációt alkothatunk, sőt az is nagyon kreatív és szép megoldás, ha az evőeszközöket egy kis zsákvászon tartóba "rejtjük". A szalvéta lehet textil is, de nem feltétlenül; a lényeg, hogy egyszerű legyen és az asztalterítővel harmonizáljon.
 

Hogyan teheted meghitté, személyessé az asztaldekorációt?

Egyrészt fényképekkel, másrészt pedig mécsesekkel, melyek barátságos, meghitt fényt bocsátanak – kombináld faágakkal, virágokkal, virágfüzérekkel, stb. A fényképek nem csupán az asztalon kaphatnak helyet, például egy szárítókötélen is rögzítheted csipeszekkel, vagy felrakhatod őket egy ablaktáblára mozaikszerűen, akár feliratokkal díszítve is...
 

A vidéki hangulat - színtippek:

Barna és ragyogó sárga

Rusztikus fehér és barna

Natúr álom

Egy kis provence-i hangulat: levendula

Szépséges virágokkal megspékelve...

Soron következő cikkünkben megmutatjuk, hogyan varázsolhatsz az asztalokra romantikus, meghitt hangulatot!

Képek forrása: http://lovediywedding.blogspot.hu, www.pinterest.com, http://mennyeimenyegzo.blog.hu