Az esküvői asztal - Minimál stílusú dekorációval

Kortalan, elegáns és modern design, letisztult vonalak, finom, cseppet sem hivalkodó színek - ezek a minimál stílus alapkövei. Ha Te is ilyen esküvőről álmodsz, akkor tarts velünk, és tudd meg hogyan hozhatod összhangba az asztaldekoráció elemeit!

A letisztult, minimál stílus jellemzői

Egyszerűség és időtlen elegancia, tiszta formák és szimmetria tökéletes összhangja. Ez a stílus teljes mértékben a modern kor vívmánya, hiszen, ha minimalista design-ra törekszünk, akkor a sikket és eleganciát szeretnénk hangsúlyozni. Nagyon sokféle helyszínen megvalósítható, akár a természetben is, hiszen ez a stílus is szívesen "használja" a természet adta lehetőségeket.
 

Letisztult esküvői terítékek

Ha minimál stílus, akkor egyszerű étkészlet, ezüst vagy nemesacél evőeszközök, kristálypoharak jöhetnek szóba. A tányérok esetleg lehetnek négyszögletűek, esetleg levéldíszítéssel ellátottak, azonban ez a stílus nem kíván sem színes, bonyolult motívumokat, sem csillogást. A letisztultság végigvonul a textilszalvétákon is, legyen a terítővel harmonizáló vagy egyező árnyalatú, díszíthetjük szalvétahajtogatási technikával, kövekkel vagy zöld növényekkel.
 

Gyönyörű bútorok és asztaldekoráció minimál stílusban

Ehhez a stílushoz az egyszerű fa bútorok illenek, lehet modern a kivitelezés, azonban a túlságosan újszerű fém és üvegbútorokat nem ajánljuk, mert könnyen rideggé tehetik az összhatást. Itt is fontos, hogy a tiszta formákat és az egyensúlyt tartsuk szem előtt, hiszen a rend és a sikkes elegancia maximális összhangja jóleső harmónia érzetét kelti.


Az asztalt és a székeket borító textíliák legyenek letisztultak, halvány árnyalatúak és minőségi anyagúak, illetve tartsuk be az aranyszabály: a kevesebb néha több! A székeket díszíthetjük organza masnival, kisebb faágakkal, illetve néhány növénnyel is.
 


A dekorációt illetően a letisztult, modern stílushoz jól illenek a geometrikus formák, az új színek és a különleges textúrájú kiegészítők. A természetes anyagokkal barátságosabbá varázsolhatjuk az asztaldekorációt: használjunk édesvízi köveket, sok növényt, natúr színeket, mécseseket is. Virágok közül kifejezetten jól mutat ehhez a stílushoz a kála, az orchidea, illetve más egzotikus virágok, sőt akár fehér rózsa vagy szegfű is kerülhet az asztalra. A legtöbb esetben gömbalakra alakítják őket és 1-2 fajta virágnál többet nem tartalmaz a dekoráció.

Tipp: Nagyon figyeljünk az arányokra és a hibákra, hiszen a minimál stílusú dekorációban nagyon szembetűnő bármilyen apró eltérés!
 

Minimál stílus - színtippek

A minimalizmus elegáns és egyszerű, éppen ezért a természetes árnyalatok jellemzik: natúr krémszín és drapp, meleg földszínek, a fehér és fekete, avagy a sötét és világos kontrasztja. Csempészhetünk bele egy kis ezüstöt, zöldet vagy sárgát, fa és üveg kiegészítőket, virágos és zöld növényeket.
 

Fehér egy csipetnyi ezüsttel

A világos-sötét árnyalatok tökéletes kontrasztja

Zölddel színesítve

Bézs és krémszínben

Egy kevés sárgával bolondítva...

Merész fekete-fehér dekoráció

Következő anyagunkban a vintage és rusztikus stílusú asztaldekoráció kerül "terítékre"!

Képek forrása: www.pinterest.com, Strictly Weddings