Az esküvői asztal - Romantikus hangulatú dekoráció

Antik bútorok, finom árnyalatok, gyönyörű drapériák, csipkék, virágok és meghitt gyertyafény - ezek mind a romantikus esküvők stílusjegyei. Ezt a hangulatot a természetes és idilli, elegáns részletek tökéletes harmóniájával teremtheted meg...

A romantikus stílus jellemzői

A romantika az a stílus, amely egyszerre fejez ki eleganciát, idilli, otthonos hangulatot, természetességet, egyszerűséget és kifinomultságot. Elengedhetetlen ehhez egy meghitt esküvői helyszín, melynek romantikus attitűdjét az asztaldekoráció erősíti meg. Ez a stílus számtalan lehetőséget és irányvonalat képviselhet, ha szeretnénk, akkor játszhatunk az asztaldekoráció színeivel, a bútorokkal és a virágokkal, akár elmehetünk egészen a rusztikus, avagy a nosztalgikus, a természetes, vagy éppen az egyszerű, romantikus eleganciáig is.
 


Ehhez a stílushoz elengedhetetlenek a jó minőségű, régies bútorok, a szépséges élővirágok, a természet adta lehetőségek, a kedves, otthonos hangulatot árasztó apró kiegészítők, a kellemes árnyalatok és a sok finom drapéria - csipke, szatén, organza, stb.

Romantikus asztalterítők és háttérdrapériák

A terítő lehet elegáns, fényes szatén vagy éppen lenvászon is, ha a természetességre szeretnénk helyezni a hangsúlyt. Exkluzív csipke terítőkkel vagy asztalközepekkel izgalmas összképet alkothatunk, míg a szirmokkal applikált, illetve a rozettás terítők tökéletesen illenek a fényűző, luxus stílusba hajló, romantikus esküvőkhöz.

Tipp: Először is válassz ki egy alapszínt, majd ebben a színben keress asztalterítőt, illetve háttérdrapériákat, majd 2-3 kiegészítő szín vagy árnyalat segítségével komponáld meg az asztaldekorációt!
 


A különböző drapériák nagyszerű lehetőséget adnak arra, hogy elrejtsük például egy terem "előnytelen" részeit, díszítsük a falat, a sátrat, a mennyezetet, a főasztal mögött területet. A háttérdrapériákat kombinálhatjuk színes szalagokkal, élővirágokkal és fényfüzérekkel - garantált a romantikus, meghitt hangulat!
 


Meseszép székdekorációk

Akár Chiavari székeket választunk, akár más antik bútorokat néhány szál virággal, organza masnival vagy éppen egy elegáns székhuzattal könnyedén feldobhatjuk. Díszítésül szolgálhatnak még a kreatív, akár saját kézzel készített táblák, termések és virágos faágak is.
 


Finom textilszalvéták

Az exkluzív, romantikus asztaldekoráció elengedhetetlen kelléke a terítővel harmonizáló árnyalatú textilszalvéta, amelyet egyszerűen elhelyezhetünk a tányéron, a tányér mellett vagy felett, illetve egy, a dekorációhoz illő szalvétagyűrű is díszíthet.

Tipp: Ha az asztaldekoráció viszonylag egyszerű, akkor akár az evőeszközökkel díszítésére is szolgálhat a szalvéta, sőt virágokkal is kombinálhatjuk!
 


Romantikus stílus - színtippek

A rózsaszín a szerelmet és a szenvedélyt szimbolizálja, éppen ezért a legtöbbször ennek a színnek valamely árnyalatára esik a párok választása. Kombinálhatjuk fehérrel, ezüsttel, illetve élénkebb tónusokkal, mint a lime, a sárga, a lila és a bordó árnyalatok vidámmá, élettel telivé varázsolják az összhatást.
 

Az orchideától a sötétliláig...

Rózsaszín-fehér: a klasszikus romantika

Lime zöld és rózsaszín

Arany-rózsaszín: exkluzív és romantikus

Napsárga és rózsaszín - üde és természetes

Rózsaszín-ezüst - gyönyörű és kifinomult

Következő anyagunk az elegáns esküvők stílusjegyeit mutatjuk be!

Képek forrása: www.tucsonweddingphotographer.biz, www.pinterest.com