Az ideális menyecskeruha kiválasztása 1. lépés - Milyen a saját testalkatom?

Az esküvőn nem csak a menyasszonyi ruha kap fontos szerepet, hiszen a menyecske ruha is épp oly fontos! Hogyan találd meg a leginkább alkatodhoz illőt? Segítünk!

Ahogyan a menyasszonyi ruha kiválasztáskor is figyelembe veszük testalkatunkat, úgy ez a menyecskeruhára is érvényes, sőt a mindennapokban is érdemes odafigyelni a részletekre. Egy sötétebb deréköv karcsúsít, a fodrok és berakások kiemelik a csípőt - apró trükkök, amelyek sokat számítanak. Milyen fazonok léteznek és mire kell figyelnünk a megfelelő darab kiválasztásakor? A következőkben mindenre fény derül.

Női testalkatok

Alma (apple) testalkat

Alma testalkat: Széles felsőtest, erősebb, szélesebb karok és viszonylag keskeny csípő jellemzi. A testzsír többnyire a hason, mellkason és az arctájékon oszlik meg. Itt a szélesebb felsőtestről a figyelmet tereljük el, hangsúlyozzuk a csípőt, derekat.
 


Tipp: Ezért kerülendők a fodros, nagygalléros, rafinált felsők, tarka ingek, flitteres megoldások. A széles V kivágás és a túl zárt nyakrész sem előnyös az alma alak számára, maradjunk inkább a visszafogott, klasszikus nyakmegoldások mellett. Az alma alak öltözködése során a derék kihangsúlyozása központi kérdés. A figyelmet könnyen a derékra irányíthatjuk a felsőrész szűkítő varrásaival és a derékövekkel.

Körte (pear) testalkat

Körte testalkat: A csípő szélesebb, mint a felsőtest, ha a testsúly növekszik, akkor a fenék, csípő, has, combok még erősebbé, hangsúlyosabbá válnak.
 


Tipp: Itt a legelőnyösebb viselet a magas derék megoldás, a bő szoknya vagy a széles öv. Kiemeli a derekat, ezért rendkívül jól áll ennek a típusnak a magas derekú vagy öves harangszoknya vagy a derékon átkötős lapszoknya. A térd alatt szélesedő trapéz nadrág elrejti a csípőt, ezért szintén nagyon jól áll a körte alakon. Egyenes, formátlan ruhák nem ajánlottak a típusnak, mert eltüntetik a derekat, ez által pedig a csípő még nagyobbnak tűnne. Egyrészes ruhákban is a derékövesek a legelőnyösebbek. A bokapántos cipő kerülendő, mert optikailag lerövidíti a lábat.
 

Homokóra (hourglass) testalkat

Homokóra testalkat: A felsőtest és a csípő majdnem egyforma, a derék vékony, hangsúlyos. Ez a legideálisabb, szimmetrikus forma, ám a nők csupán 8%-a rendelkezik ezzel a testalkattal. A testzsír arányosan oszlik el a testen.
 


Tipp: Előnyös viselet az alakot követő ruhák, a szűkülő szoknya, a derekat kiemelő megoldások. Nagyon jól áll a homokóra alakon a V nyakú felső, melyből bátran választható egy mélyebben dekoltált fazon is. Kerülendő a csípőt hangsúlyozó fodor, ejtett öv, berakás, a comb két oldalára eső minta vagy zseb. Lábbelinek a kerek orrú és éksarkú cipők ajánlottak.
 

Egyenes / banán (rechtangle) testalkat

Egyenes/banán testalkat: A derék és a csípő között minimális eltérés van, ezért az alkat fiús, egyenes vonalú. Előnyös, ha derékrészen berakásokat vagy övet viselünk.
 


Tipp: Szinte kötelező az egyenes testalkatúak számára a push-up melltartó. A felső ruházat legyen minél összetettebb, fodros, rafinált vagy mintás. Ajánlottak az egyenes alak öltözködése során a nőies kiegészítők, mint csipke vagy gyöngyberakás, illetve bizsuk és egyéb díszek. A derekat hangsúlyozó övek szintén segítik a formás idomok láttatását. Az övek sötétebb színből ajánlottak, hogy karcsúbbnak láttassák a derekat.
 

Fordított háromszög (inverted triangle) testalkat

Fordított háromszög testalkat: széles váll és mellbőség jellemzi keskeny csípő mellett ezt az alkatot.
 


Tipp: Előnyös viselet lehet a nyakba akasztós megoldású ruha és a csípő részen a fodor, berakás.

Következő anyagunkban a különböző testalkatokhoz passzoló ruhafazonokat mutatjuk be, hogy a menyecske ruhában is szépek és magabiztosak legyetek!