Alkalmi frizurák - Nyári esküvőhöz

Idén is elkezdődött az esküvői főszezon, így ha menyasszony vagy, bizonyára már Te is lázasan készülsz a nagy napra. Nem is csoda, mivel nagyon sok dolgot kézben kell tartanod, a dekorációtól kezdve a zene megszervezésén át egészen az esküvői frizura kiválasztásáig, így lehet, hogy úgy érzed, hogy kifutsz az időből.

Mi most segítségül elhoztunk Neked egy alkalmi frizurák nyári esküvőhöz válogatást, mellyel időt spórolhatsz, hiszen mindent egy helyen találsz meg! A Te dolgod csupán annyi, hogy elolvasd cikkünket és inspirálódj!

Virágkoszorú

Már pár éve hódítanak a gyönyörű, hajba tűzött virágok, de eddig inkább fesztiválokon láthattuk őket. Újabban a menyasszonyok is előszeretettel hordják őket, hiszen eszméletlenül fel tudják dobni még a legegyszerűbb hajat is. Romantikus és friss kinézetet kölcsönöz viselőjének ez a nyári hajviselet. A hatást tovább tudjuk fokozni egy virágokból készült koszorúval. Legyen szó leengedett, hullámos fürtökről, fonatokról vagy kontyokról, minden hajstílushoz remekül passzol.

Oldalt feltűzött haj

Ennek a frizurának a lényege az, hogy az egyik oldalt, fül mögött lazán megtűzzük hajunkat egy mutatós hajdísszel. Ez lehet kisebb vagy nagyobb, gyöngyös vagy köves hajdísz, esetleg az idei nyár sztárja, egy szép színes virág, mindenféleképpen ütős hatást érsz el vele! A legjobban hosszú vagy félhosszú, hullámos hajjal és oldalt elválasztott frufruval érvényesül, de nagyon nőiessé tud tenni egy rövidebb frizurát is! Ne feledd, a tartós hullámok érdekében mindig használj hajlakkot!

Félig feltűzött haj

Nagyon hasonló az előző frizurához, csak itt hajunk felső rétegét kell feltűzni. Szintén inkább a hosszú és félhosszú hajon érvényesül a legjobban, ám itt a középválaszték is jöhet! Mielőtt megszárítanánk vizes hajunkat, használjunk hővédőt, hogy megkíméljük tincseinket a meleg levegőtől. A dús hatás érdekében használjunk hajhabot és hajtsuk előre fejünket szárítás közben először, majd amikor már majdnem száraz, körkefével formázzuk. Ha nem vagy teljesen elégedett a végeredménnyel, akkor egy tupírfésű és hajlakk sokat segíthet!

Kontyok

A nyári melegben ideális frizura ez a mutatós és nőies hajviselet. A menyasszonyok előszeretettel választanak különféle kontyokat a nagy napra, hiszen van benne valami megmagyarázhatatlan báj. Nagyon sok formája létezik egészen a klasszikus változattól kezdve a dupla és fonott kontyig. Természetesen az elkészítés nehézségi fokozata is más és más egy-egy hajkölteménynek. Ha eldöntötted, hogy Te is kontyban szeretnéd kimondani a boldogító igent, akkor azt javasoljuk, hogy már jó előre gyakorold az elkészítését, és ne az utolsó pillanatban kísérletezz hajadon! Önmagában is nagyon szépek, viszont még jobban néznek ki egy hajba tűzött virággal vagy hajdísszel!

Fonatok

Alkalmi frizurák nyári esküvőhöz válogatásunk utolsó frizurája a kontyokhoz hasonlóan népszerű a menyasszonyok körében, hiszen csodás és öltöztet. Ez a hajviselet is változatos, hajunkat elkészíthetjük a hagyományos francia vagy a holland technikával, de választhatjuk a halszálka vagy vízesés fonást is. Befonhatjuk az egész hajunkat vagy csak egy részét, foghatjuk azt oldalra, alulra, felülre, mindenhogyan káprázatos lesz. Itt szintén azt tanácsoljuk, hogy gyakorold a fonást, ha valamelyik nehezebb formáján akadt meg a szemed.

Szerző: Liptai Dóra

Forrás: http://szaboimre.hu/alkalmi-frizurak/