Bízz-e meg esküvőszervezőt?

Mennyi szabadidőd van az esküvőd megszervezésére, minden szolgáltatót ismersz, akikre szükséged lesz az esküvődhöz? Mindenhová el tudj jutni, hogy ellenőrizd, megbizonyosodj, valóban a legjobb szolgáltatót, szolgáltatást kapod? Ekkor még is beszéltünk azokról a szakmai dolgokról, hogy mi mindent kell tudnod ahhoz, hogy elkerüld a szervezés komoly buktatóit.... Nézzük meg, milyen előnyökkel jár számodra, ha profi esküvőszervezőt bízol meg.

Az esküvőszervezés hazánkban is már évtizedes múltra tekint vissza, mégis sok jegyespár van, aki gondolja, hogy ez csak a csili - vili amerikai filmekben létezik, vagy, hogy ha mégis létezik ennek a szolgáltatásnak az igénybevétele csak egy nagyon szűk réteg előjoga.

Az esküvőszervezők nagy része jutalékos rendszerben dolgozik, ez még mindig elfogadott a magyar esküvői piacon. Így ebben az esetben a pároknak nem jelent plusz költséget a profi szervező megbízása. Minden szolgáltatás, amire szükség lesz az esküvő lebonyolításához ugyanannyiba kerülnek mintha a párnak saját szervezésben végzi el ezt a hatalmas, szaktudást igénylő munkát. Ami viszont nem mindegy, az a rengeteg ráfordított idő és energia, a rossz döntések, esetleges rossz választások következményei, melyek utólag nem korrigálhatók.

Vannak olyan esküvőszervezők, akiknél a pár igénye alapján választhatja ki a különböző szolgáltatáscsomagokat és ennek megfelelően a szolgáltatásnak külöböző díjtételei vannak. Azonban gondoljunk csak bele, ebben az esetben ugyan fizet a pár esküvőszervezői költséget, viszont mit az amit kap cserébe? Profizmust, szaktudást, tapasztalatot, gyakorlatot, széleskörű esküvői szolgáltatói kör ismeretét, a szolgáltatókról referenciát, rengeteg ráfordított időt, energiát, hogy a banálisabb dolgokról ne is beszéljünk, mint pl. a telefon, a benzinköltség, stb... Az esküvőszervező garantáltan olyan szolgáltatókat ajánl minden esküvőhöz, amely teljes mértékben megfelel a pár egyedi igényeinek, elképzeléseinek minden tekinthetben részrehajlás vagy befolyásoltság nélkül, hiszen ő nem kap egyetlen szolgáltatótól sem jutalékot annak fejében, hogy őt ajánlja ki arra az ominózus esküvőre... így senki felé nem is elkötelezett az az esküvőszervező, aki szervezési díjért dolgozik.

Egyébként gondoljunk csak bele, hogyan várhatnánk el, elvárhatnánk-e azt, ha józan ésszel belegondolunk, hogy egy ilyen hatalmas és összetett feladatokból álló határidőre összeszervezett, rengeteg buktatót tartalmazó tervezői és szervezői munkát a szaktudást és más dolgokat nem is említve ingyen végezzen el nekünk bárki is?

Az esküvőszervezők komoly képzésen mennek keresztül, tevékenységük során megismerkednek a szakma fortélyaival, és alaposan ismerik a legújabb nemzetközi és hazai trendeket. Ezek mellett pontosan tudják, a különböző szolgáltatóknál hogyan képviseljék a pár érdekeit, hogyan szűrhetik ki a nagy valószínűséggel csalódást okozó szolgáltatókat és hogyan találják meg a legmegbízhatóbb, legmagasabb színvonalat és ár-érték arányt képviselő partnereket.

Az esküvőszervezők, egyre bővülő szolgáltatói körrel rendelkeznek, akik közül biztonsággal választják ki azokat a szolgáltatókat, akik a pár elképzeléseit valóra tudják váltani és különleges, egyedi igények esetén sem esnek kétségbe.

Amikor a pár felveszi a kapcsolatot az esküvőszervezővel, először minden esetben egy találkozóra kerül sor, ahol felméri az igényeiket, majd részletes ajánlatot készít. Az esküvői ajánlatot vannak esküvőszervezők, akik külön díjjazás ellenében készítik el, van aki teljesen díjmentesen, és van olyan esküvőszervező aki, ha a pár úgy dönt, hogy megbízza őt a pár írásos megállapodással az esküvő megszervezésével, abban az esetben ezt a díjat visszaadja nászajándékként a megbízó párnak. Amint meg van a szerződés elindulhat a munka. és számotokra ettől a pillantattól fogva csak a kellemes részek maradnak... és élvezni a "Nagy napot", amit megálmodtatok.

Az esküvőszervező minden esetben a pár elképzelést, álmait valósítja meg. Arra törekszik, hogy minél részletesebben megismerje az elképzeléseteket. Ha pedig valamire még nem gondoltatok, akkor ötletekkel, javaslatokkal segít, hogy esküvőtök valóban olyan legyen amilyen elképzeltetek.

Amennyiben a pár azt igényli, akkor az esküvőszervező jelen lesz a nagy napon, folyamatosan koordinálja, ellenőrzi a "Nagy nap" eseményeit, mindig egy lépéssel a történések előtt jár és bármi nem tervezett dolog adódna, megoldja azt, minden bonyadalom nélkül.

Ha mégis úgy döntessz, hogy önállóan vágsz bele esküvőd megszervezésébe, nézd meg a LINKre kattintva, hogy mi teszi könnyebbé, gördülékenyebbé számodra a szervezést?

Képek forrása: Strictly Weddings, Pinterest.com