Jótékonykodj az esküvődön!

Egyik legjobb alkalom a jótékonykodásra az esküvőtök, lélekmelengető és felemelő érzés ha úgy indítjátok el a közös életeteket, hogy közben életeket is menthettek. Nézzétek meg, hogyan tudjátok ezt kivitelezni!

Hosszú évtizedek múltán is, az ezüst, arany lakodalmotokon is örömmel gondolhattok vissza, hogy a Ti "Nagy Napotok" által, egy érző lény is esélyt kapott az új életre, a boldogságra. Méltán lehettek büszkék magatokra e nemes és nagylelkű cselekedetért!

Csupán egy elhatározás és aztán a cselekvés szükséges ahhoz, hogy mindez valóra is váljon! Külföldön már évek óta elterjedt ez a fajta jótékonysági kezdeményezés, mely egyszerűen csodálatos! A Menyegzőlap felvállalta 2015-ben, hogy hazánkban életre hívja ezt a fajta jótékonysági mozgalmat, mellyel sok mentett állatnak tud majd segíteni és reméli, hogy a mozgalom hagyományteremtően megveti lábát a hazai menyegzők világában és sok szívet - lelket képes lesz megszólítani.

Hogyan segíthetsz, mint menyasszony vagy vőlegény?

A lehetőségek tárháza végtelen, a legapróbb segítség is rengeteget jelent! Sokféleképpen kivitelezhető és beépíthetitek azt az esküvőtök menetébe. Első és legfontosabb, hogy az elhatározás és a csatlakozás, ha teljes esküvővel csatlakoztok, akkor vendégeitek meghívásakor ezt feltétlenül jelezzétek számukra is, utaljatok rá, hogy esküvőtökkel csatlakoztatok a mozgalomhoz és szeretnétek, hogy ők is támogassanak benneteket ebben a törekvésben. Ez lehet döntésetek szerint, akár a meghívó stílusában jelezni vagy egyszerűen kézírással, géppel nyomtatva ráírhatjátok egy papírlapra, pauszlapra, melyet a meghívó mellé a borítékban adtok oda a vendégeiteknek tájékoztatásul vagy használjátok a Jótékonyság az esküvőn mozgalom kártyáját erre a célra, mindezek mellett megtehetitek ezt elektronikus levélben, emailben is, a lényeg, hogy tájékoztatjátok a násznépet elhatározásotokról...

Az információs levélben jelöljétek meg azt az állatvédő szervezetet, akinek a javára szeretnétek jótékonykodni - jó, ha javasoltok egy Általatok megnevezett jelképes összeget is vendégeiteknek, amivel támogathatják az ügyet, mely lehet néhányszáz forint/ vendég, így senki nem érti félre, hogy itt most neki több ezer forinttal kötelező lenne támogatni eme nemes, Általatok fontosnak tartott célt.

Így adhatod vendégeid tudtára támogatási szándékod:

Kedves ..... !

Tudatjuk minden meghívott vendégünkkel, hogy esküvőnkkel csatlakoztunk a Jótékonyság az esküvőn mozgalomhoz. Közös életünket szeretnénk úgy indítani, hogy támogatjuk az arra rászoruló kis állatokat, örömünkre szolgálna és szeretnénk, ha elhatározásunkhoz Ti is csatlakoznátok. Számunkra ez a jótékonysági ügy nagyon fontos, így kérünk támogassátok a gyűjtést a Magyar Westie Fajtamentő Egyesület / Etyeki Állatvédők Egyesület / Együtt a Kiállatokért Alapítvány javára egy jelképes összeggel, pl. 400 - 500 - 1000 Ft-tal.

Köszönjük a támogatást!

Néhány ötlet támogatási lehetőségként:

  • pénzbeli támogatás
  • tárgyi adományok
  • örökbefogadás
  • virtuális örökbefogadás


A támogatás, gyűjtés tényleges formáját, amit szeretnétek kivitelezni esküvőtökön, azt előzőleg egyeztetjük, adunk javaslatokat, ötleteket, mellyel egyszerűen, lélekmelengető és felemelő módon tudjátok kivitelezni a jótékonysági támogatást!

Tedd jobbá Te is egy kis állat életét! Csatlakozz a linkre kattintva


A csatlakozást követően, melyet az elektronikus űrlapon tudsz megtenni, kiválaszthatod, melyik állatvédő egyesület munkáját és mentettjeit kívánod támogatni, kiválaszthatod, hogy milyen formában szeretnéd támogatni őket, majd megjelölheted azt a keretösszeget, melyet erre a célra szántál.

Csatlakozz, ide kattintva a Jótékonyság az esküvőn mozgalomhoz és támogatsd az állatvédelmi szervezet munkáját, tedd jobbá egy kis mentett állat életét!Külföldön a vendégeket minden ilyen esetben megajándékozzák egy emlékkártyával, amin állhat egy idézet, egy vers, egy köszönő szöveg, illetve a támogatott szervezet neve, ezt egy szép, felemelő emlékként elteheti, hazaviheti a násznép. Egy szép emléklap is maradandó emlék, sőt, - mivel annak az érzése párosul hozzá, hogy ezzel megmentettétek egy állat életét - sokkal nagyobb az eszmei értéke, mint egy apró csecsebecsének.

Külföldön az is szokás például, hogy az örökbefogadható kutyusok, cicák adatait tartalmazó képeket diszkréten az asztalokra kihelyezik. A képek hátulján feltüntethetjük az állatka nevét, néhány fontos információt és a menhely elérhetőségeit. Hazánkban járhatóbb út, az ha előzőleg az örökbefogadható állatok adatait, képeket, információt e-mailben kikülditek a meghívott vendégeiteknek miután felhívtátok figyelműket a jótékonyságra és ők nyugodt körülmények között ki tudják választani, hogy melyik álllatkát fogadják örökbe.


Ha egy 100 fős vendégseregből akár csak 10-en örökbe fogadnak egy állatot, már 20 életet mentettetek meg közös erővel; 10-et akik gazdikra találtak, illetve másik 10-et, akiknek így helyet tud biztosítani a menhely, és nem kell újabb éjszakát tölteniük kint az utcán, kitéve mindenféle borzalmaknak.

Amennyiben örökbefogadásra nincsen lehetőség, szóba jöhet annak virtuális változata is általad vagy a vendégeid által. Ezt ma már hazánkban virtuális formában is megtehetitek, ha úgy döntöttök, hogy az örökbefogadásba is bevonjátok a násznépet (a csatlakozáskor egyezetet információk alapján). Virtuális örökbefogadáskor - LINK - az általad támogatásként átutalt néhány száz vagy néhány ezer forinttal hozzájárulsz egy kiválasztott mentett állat tartásához, orvosi kezeléséhez, már ez is nagy segítség minden egyes esetben! Te már legalább teszel valamit egy ártatlan kis életért! Egy élet megmentése könnyebb, mint gondolnád!

Amennyiben csatlakoztok a mozgalomhoz a boldogság, az öröm, a jó érzés megmarad duplán, hiszen egybekelésetek nagy napjával életeket is adtok vissza, e nemes cselekedet áthatja és megemeli esküvőtök hangulatát. Egy alkalom, amikor kinyithatod a szíved, segíthetsz, tedd egy picit jobbá a "világot", állj mellénk, mi kiállunk azokért, akik önmagukat megvédeni képtelenek.

Tedd jobbá Te is egy kis állat életét! Csatlakozz a linkre kattintva


Kedvenced is legyen jelen!

Életetek legfontosabb napján a szívetekhez közel álló emberek mind ott vannak Veletek: a szülők, a rokonok, barátok és barátnők. Ha van háziállatod, legyen szó egy kutyáról, macskáról vagy más kis kedvencről, aki már szinte családtag, megérdemli, hogy ő is Veled legyen a Nagy Napon, Veled együtt örüljön és ünnepeljen! Természetesen odafigyelést, és egy picit különlegesebb szervezést igényel, ám nem lehetetlen! Fantasztikus élmény, sőt a gyerekek is hihetetlenül élvezni fogják. Szerencsére Magyarországon is egyre több kutyabarát helyszínnel találkozhatunk, és reméljük, a jövőben még többen döntenek az állatbarát esküvő mellett! Kutyabarát helyszínekről az alábbi LINKre és a logóra kattintva még többet tudsz meg.


Ha Te is úgy érzed, hogy számodra is fontos a kisállatok mentéséhez való hozzájárulás és esküvőtök napja egyben erre jó alkalom, hogy szeretteitekkel közösen segítsetek, akkor csatlakozzatok a mozgalomhoz és tegyétek jobbá egy kis kutyus, egy cicus vagy egy mentett kis rágcsáló életét! A csatlakozást követően a kívánságlistáról kiválaszthatod, azt amivel szívesen támogatod az állatdévő szervezet munkáját!


Csatlakozz, ide kattintva a Jótékonyság az esküvőn mozgalomhoz és támogatsd az állatvédelmi szervezet munkáját, tedd jobbá egy kis mentett állat életét!

Menyegzőlap az állatokért!

Jótékonysag az esküvőn

Weboldal: https://www.menyegzolap.hu/az-allatokert
E-mail: jotekonysagazeskuvon@menyegzolap.hu