Jótékonyság az esküvőn mozgalom - Tudj meg róla többet

A Menyegzolap.hu oldal 2012 óta szívügyeként kezeli az állatok védelmét és megmentését. Ezt 2015-től szeretnénk kiterjeszteni Magyarországon elsőként a Jótékonyság az esküvőn egyedülálló mozgalom életre hívásával.

A mozgalomhoz magánszemélyek, szolgáltatók és házasulandó párok csatlakozását is várjuk, hogy közös erővel, támogatással még több ártatlan kis állatot tudjunk megmenteni. Olvass tovább, hogy megtudd miért is van szükség a segítségedre és pontosan hogyan, miben is segíthetsz csatlakozásoddal.

Milyen segítségre van szükség?

  • Táp, eledel
  • Gyógyszer, immunerősítők
  • Eszközök, felszerelések
  • Orvosi ellátás

Miben segíthetsz még?

  • Örökbefogadás, semmiképpen ne vásárolj, hanem fogadj örökbe a több ezer állat közül
  • Ideiglenes befogadás - sok egyesület nem rendelkezik menhellyel és rehabilitáció alatt álló kutyáit családoknál helyezi el
  • Csatlakozás önkéntesként
  • Az állatvédő egyesület reklámozása


Nap, mint nap foglalkozik a média a magára hagyott, megkínzott, gazdájuk által kirakott háziállatokkal, de ennél sokkal több eset van, ami nem kerül a nyilvánosság elé. Sokan csak szánakozva kísérik figyelemmel a történéseket, miközben azt gondolják, én úgysem tehetek semmit. Ez nincs így! Most már adott a lehetőség, csak rajtad múlik!

Magyarországon az állattartási kultúra még gyerekcipőben jár. Mindannyian felelősek vagyunk a ránk bízott életekért, azonban manapság ennek a kötelezettségnek sokan nem tesznek eleget. Nagyon sok kutya és macska kerül az utcára, emberek ezrei válnak meg „kedvencüktől” különböző okok miatt, ami mélységesen elszomorító! Sok esetben nem gondolják végig az emberek, hogy érző lények sorsáról döntenek kegyetlenül és a következmények végiggondolása nélkül.

A Gift című magyar rövidfilm is szemlélteti ezt, ahol a film mellett könnyek és mély megdöbbenés nélkül nem lehet elmenni. Az alkotók nem bízták a véletlenre a sokkszerű hatást. A film története mindennapos és talán pont emiatt megrázó, de a szavak helyett beszéljenek a képkockák.

Becsült adatok szerint a százezres számot is elérheti az utcákon kóborló, gazdátlan kutyák száma Magyarországon, a macskák számát szinte lehetetlen megsaccolni. Több mint 50 hivatalosan regisztrált állatmenhely működik az országban, ahol összesen tízezer állatot tartanak, legfőképpen kutyákat, de ezen felül számos magánmenhely és civil állatvédő igyekszik befogadni a rászorulókat. Az állatvédelemben dolgozók pedig minden nap iszonyatos körülményekkel találkoznak, állandó bejelentéseket kapnak és éjt nappallá téve dolgoznak.

A legfőbb problémát az anyagi támogatás, a telephelyek hiánya, valamint a napi élelmezési és állatorvosi ellátás nehézkes megoldása okozza. A legtöbb állatvédő egyesület állami támogatás hiányában önerőből és adományokból tartja fent magát, illetve az adó 1%-ból, már aki jogosult ennek gyűjtésére. Az örökbeadás is egyre nehezebb, hiszen csak felelősségteljes gazdákat keresnek, és nagy figyelmet fordítanak arra, hogy megfelelő környezetbe kerüljön az adott állat. Nagy szükség van tehát az emberek széleskörű segítségére, egész évben folyamatosan! Csatlakozz Te is a jótékonysági mozgalomhoz, segítsünk közösen!

LINK a leíráshoz

Tedd jobbá Te is egy kis állat életét! Csatlakozz a linkre kattintva

A Menyegzőlap célja, hogy minél több jótékonysági esküvő legyen 2015-től, így sokat és sok helyen tudjunk segíteni, közös erővel minél több állat életét tudjuk megmenteni Reméljük a kezdeményezés a Te tetszésedet is elnyerte és úgy döntesz, hogy támogatod. Sok állat számára az életet, az egyetlen esélyt jelentheti nagylelkű adományod! Legyen a Ti boldogságotok napja egy másik, új élet kezdete is egyben! Olvasd el kiket támogatunk a Jótékonyság az esküvőn mozgalom által, kattints erre a linkre >>>


Várunk egyéni ötleteket is! A lényeg, hogy a mozgalomban résztvevő egyesületek támogatáshoz jussanak! Az alábbiak is remek példái annak, hogy egy kis kreativitással bárki segíthet, legyen szó multinacionális vállalatról vagy akár kis magánvállalkozásról. Mindenki gondolja át, hogy milyen lehetőségei lennének és jelezze felénk bizalommal!

Hogyan segíthetsz, mint szolgáltató? LINK a leíráshoz

Tedd jobbá Te is egy kis állat életét! Csatlakozz a linkre kattintva

A világ legjobb állatmentő ötlete az Ikeától

Zseniális és nagyon kreatív kezdeményezést láthattunk nemrég a szingapúri Ikeá-ban. A bútorok és más lakberendezési eszközök között árva kutyusok papírmaséját helyezték el, akik tökéletesen beleillettek környezetükbe. A kíváncsi vásárlók egy kódot is találhattak a képmásokon, amely segítségével megtudhatták az adott eb fajtáját, nevét, nagyságát, illetve a menhely elérhetőségeit, ahol a kutyus megtalálható. Ennek a fantasztikus ötletnek hála, több állatka is otthonra talált és úgy tudjuk, több másik Ikea is gondolkodik rajta, hogy folytatja a kezdeményezést. Reméljük, hogy e remek és követésreméltó példa alapján hazánkban is elterjed ez a fajta megoldás a jótékonysági mozgalomhoz csatlakozva, akár esküvői rendezvényhelyszíneken is.


Vigyél Haza alkalmazás a Telenortól

Ez az alkalmazás alapvetően három fő funkcióval rendelkezik. Egyrészt az állatmenhelyek gazdára váró kutyáinak fényképes adatbázisát találjuk benne, másrészt pedig segítséget nyújt, hogy az elveszett kutyák hamar megkerüljenek. Ha kóbor kutyát találunk fotóval, GPS-koordinátával és egy rövid leírással bejelenthetjük, illetve a gazdik is regisztrálhatják saját kedvencüket, hogyha az véletlenül elveszne, akkor a megtaláló megnézhesse, hogy kit kell értesítenie. Nemrég új keresőfelülettel is bővült a Vigyél haza alkalmazás, amely a készülék GPS adatai alapján listázza és megmutatja a térképen a legközelebbi kutyafuttatókat, kutyabarát éttermeket és szállásokat.


Tedd jobbá Te is egy kis állat életét! Csatlakozz a linkre kattintva

Ha Te is úgy érzed, hogy számodra is fontos a kisállatok mentéséhez való hozzájárulás és esküvőtök napja egyben erre jó alkalom, hogy szeretteitekkel közösen segítsetek, akkor csatlakozzatok a mozgalomhoz és tegyétek jobbá egy kis kutyus, egy cicus vagy egy mentett kis rágcsáló életét! A csatlakozást követően a kívánságlistáról kiválaszthatod, azt amivel szívesen támogatod az állatdévő szervezet munkáját!


Csatlakozz, ide kattintva a Jótékonyság az esküvőn mozgalomhoz és támogatsd az állatvédelmi szervezet munkáját, tedd jobbá egy kis mentett állat életét!

Menyegzőlap az állatokért!

Jótékonysag az esküvőn

Weboldal: https://www.menyegzolap.hu/az-allatokert
E-mail: jotekonysagazeskuvon@menyegzolap.hu