A szertartás kiegészítő kellékei: gyertya, színes homok, időkapszula, gyűrűtartó párna

A szertartás kiegészítő kellékei: gyertya, színes homok, időkapszula, gyűrűtartó párna

A divat évről-évre változik, ha nem is sokat, de mindig akadnak újdonságok, felkapott színek, formák, stílusok… A szertartás kellékeinek kiválasztásakor éppúgy követhetjük az aktuális trendet, ahogyan a menyasszonyi ruha, a vőlegény öltözéke és a többi kiegészítő vásárlása során. Idén elsősorban az egyéniség és a kreativitás az, ami számít: legyél egyedi, válassz nem mindennapi kiegészítőket, hiszen az esküvőtök alkalmából igenis megérdemlitek a különlegességet!

Legyen szó sziromszóró kosárkáról vagy gyűrűpárnáról, a lényeg, hogy ne állj be a sorba! Miért ne lehetne a hagyományos fonott, szaténnal és organzával bélel kis kosár helyett egy fából vagy fémből készült edényke, amelyet akár Ti magatok is feldíszíthettek? Feliratokkal, szalagokkal és virágokkal könnyen izgalmassá, mutatóssá varázsolhatjátok!

A gyertyákhoz kapcsolódik egy fontos esküvői szokás, amely a templomi szertartás fontos része. Lényege, hogy a menyasszony és a vőlegény egy-egy gyertyával közösen meggyújtanak egy harmadik gyertyát, ami a két ember eggyé válását, közös jövőjüket szimbolizálja.

A gyertyákat elsősorban az esküvő stílusához, színvilágához, a menyasszonyi ruhához és természetesen az ízlésünknek megfelelően kell megválasztani. Fontos, hogy megmaradjon a harmónia és ne üssön el teljesen a gyertyák formája, illetve stílusa a menyegző többi elemétől.

Vannak párok, akik egyszerű, fehér szálgyertyákat használnak, de választhatunk virágmotívumokkal, a pár díszes betűkkel írt monogramjával, strasszokkal, természetes mintákkal, esetleg élővirágokkal díszített, különlegesebb darabokat is!

Tipp: Az is nagyon mutatós például, amikor a menyasszony és a vőlegény szerelmespárt alkotó gyertyákat tartanak a kezükben. Sőt, manapság a gyertyatartók kapnak különlegesebb formát, kivitelezést, míg a gyertyák letisztultabb stílusúak!

Legyen szó a homokszóráshoz használt színes homokról vagy éppen a gyűrűtartóról, a lényeg, hogy ne állj be a sorba! Neked is lehet a hagyományos szatén kis párnácska helyett egy fából vagy fémből készült pici edényke a gyűrűtartó, amelyet akár Ti magatok is feldíszíthettek: felirattal, vésetekkel, színes szalagokkal, virágokkal könnyen izgalmassá, mutatóssá varázsolhatjátok! Egy különleges formájú, kivitelezésű darabbal sem foghattok mellé, ha illik a dekoráció többi eleméhez: funkcionálhat gyűrűtartóként egy sima porcelántálka, egy kis fa dobozka vagy fa szelet, kagyló, moha, picit fonott kosárka, könyv, stb. Engedjétek el a fantáziátokat!

Esküvői homok ceremónia

A homok ceremónia a polgári szertartás egyik közkedvelt része, amelyet általában gyertyagyújtás helyett, tengerparti, tóparti, vagy más, szabadtéren rendezett esküvőkre ajánlunk.

A ceremóniához szükséges színes homokot és üvegcséket megvásárolhatjuk kimondottan erre az alkalomra készített, úgynevezett esküvői homok ceremónia szettben. Ha azonban le szeretnénk egyszerűsíteni, vagy éppen egyedibb megoldásra vágyunk, akkor megoldhatjuk mi magunk is: nincs másra szükségünk, mint három kisebb, áttetsző üvegvázára, illetve fél-fél pohár színes dekor homokra. A homok árnyalatát az esküvő dekorációjának színeihez igazítjuk, de maradhatunk a klasszikus fehér és barna/fekete párosításnál is. A világosabb szín a menyasszonyt, míg a sötétebb a vőlegényt szimbolizálja.

Egyedi és különleges megoldás


kép forrása: http://valamikek.eu/shop/homokceremonia_keretek/sotetbarna-allo-keret/

Időkapszula

Abszolút egyedi és trendi ötlet, ha az esküvői vendégkönyv mellett egy időkapszuláról is gondoskodtok a Nagy Napon, amely nem csak számtokra, hanem a gyermekeitek és az unokáitok számára is megőrzi az esküvőtök minden apró emlékét, élményét. Időkapszulának kiváló lehet egy zárható ládikó, doboz vagy bőrönd, de akár egy nagyobb üvegváza vagy dunsztos üveg is, amelybe az esküvővel kapcsolatos, számotokra kedves tárgyakat, illetve a vendégek jókívánságait beletehetitek és megőrizhetitek. Ha szeretnétek még izgalmasabbá tenni a dolgot, akkor megkérhetitek a vendégeket arra is, írják le, hogy szerintük milyen jövő vár Rátok 15-20-40 év múlva. A nap végén pedig zárjátok le az időkapszulát, melyet majd csak a 10. vagy 20. házassági évfordulón szabad kinyitnotok!

Még több inspirációért kattints az alábbi galériakép linkjére!

Gyűrűtartó párna

Természetesen választhattok klasszikus négyszögletű, szaténnal, lenvászonnal, csipkével, organzával, színes masnival ékesített gyűrűpárnát is - az esküvő stílusához igazítva. Azonban egy különleges formájú, színű vagy kivitelezésű darabbal sem foghatsz mellé, ha illik a dekoráció többi eleméhez - lehet ez egy sima porcelántálka, egy kis fa dobozka vagy fa szelet, kagyló, moha, stb.... Engedd el a fantáziádat!

Klasszikus és elegáns

Trendi és mutatós

Kattints a galériakép linkjére és nézd meg legújabb gyűrűtartó inspirációinkat is!

Képek forrása: www.pinterest.com/ ValamiKék Wedding