Gyűrűtartó párna változatai, kreatív formában

Gyűrűtartó párna változatai, kreatív formában

Ma már azt mondhatjuk, igen változatos a kínálat. Holott régen egy kis fehér párna szolgált erre a feladatra, amit az egyház adott kölcsönbe a pár részére a stóla díj részeként. Nem is fektettek nagy hangsúlyt a gyűrűtartó párnára, amit legtöbbször a kis gyűrűhordozó lányok vagy fiúk vittek bevonuláskor. Máshol kis tányéron helyezik el a két karikagyűrűt, amit gyakorta megáldottak szentelt vízzel.

Egy idő után azonban már az esküvői ruha szalonokban is hozzá tudtak jutni a párok,a kis gyűrűtartókhoz a kínálat itt sem bizonyult nagynak, de legalább valamivel elegánsabb kivitelben készültek fehér- krémszínű szaténból gyakran gyöngydíszítéssel vagy kis szalaggal, masnival.


Hagyományos gyűrűpárnák

Most viszont már tájékozódva a nagyvilágban és a szolgáltatatói változatosságban kijelenthetem, hogy szinte minden funkcionálhat gyűrűtartónak. Hagyományos-tradicionális párna jellegű már nem csak fehérben, hanem a szivárvány bármely színében előfordulhat, változatos mintájúak és anyagúak különböző alakban megvarrva, és speciális egyedi díszítő elemekkel kiegészítve. Előfordul gobelin technikával készült, vagy horgolt is a legfinomabb csipkéből, de kézműves jellegű gyönggyel gazdagítottat is találhatunk ma már.

Ízelítő hagyományos gyűrűpárnából:


Vintage esküvőre bármelyik említett megoldás pazarnak bizonyulhat. Főleg ha szánunk rá esetleg annyi időt, hogy mi magunk készítsük el, hiszen ettől lehet talán a legszemélyesebb kis gyűrűtartónk, amit valaha is láttunk egy esküvőn.


Különleges gyűrűpárna variációk

Ám itt nincs vége a lehetőségeknek, a természet szerelmeseinek készülhet élővirágból is a „párnájuk” ajánlatos jó minőségű és könnyen kezelhető virágokat, növényeket választani, mely esetleg feltűnik az esküvői dekorációban, vagy menyasszonyi csokorban is, így megmaradhat a stílusbeli harmónia. Pár példát szemléletesen itt láthatunk.

Ha már természet nem maradhat ki a sorból, fa és moha sem sőt, gyümölcs és zöldség is lehet gyűrűtartó. Egyszóval bármi, amit a természet biztosít, egy őszi esküvőn izgalmas megoldás lehet a tök változat, míg nyáron az üde moha faragott kókuszhéjban bizonyulhat ideálisnak.

Egyedi ötletek gyűrűpárnához

Kelta esküvőkön divatos, ha mohával kibélelt fadobozkába rejtjük a gyűrűket, vagy éppen fafonatba. Míg vintage stílusnál akár egy kis porcelán csésze is lehet gyűrűtartó mohával bélelve. Ahány ház annyi szokás és annyi stílus ahány pár, vagyis itt is lehetünk nagyon kreatívak, semmi sem szabhat határt, ha harmóniában van az esküvő stílusával.


A természet szerelmeseinek

Annál is inkább, hiszen a személyiségjegyek itt is dominálnak, ha szeretik a természet, vagy ha könyvbúvárok, esetleg, ha szeretik az antik ékszereket, órákat, mint ilyen pl zsebórába is rejthető két gyűrű. Modern gondolkodásúaknak színes vidám gombbal díszítettet vagy fiatalos farmerből kialakított párnát javaslok. Míg könyvkedvelőknek könyvbe rejtett változatot, mely igazán egyedien romantikus lehet ugyancsak, mint egy faragott fa korong mutatva az év gyűrűit mely jelképezheti a hosszantartó boldog házastársi kapcsolatot.

Ízelítő különleges gyűrűpárnákból:Tanácsként csak egyet javasolnék, ha igazán egyedi és divatos esküvőre vágyunk, ez a kis kiegészítő se maradjon ki a sorból és legyen igazán egyedi, hogy az esküvői ereklyék között méltó helyet kaphasson, hiszen a döntő pillanatban egykor az övé volt a főszerep figyelem központjában, melyre szívesen fogunk visszaemlékezni majd.