Különleges és trendi - Esküvői lábékszerek

Tengerparti esküvőt terveztek, bohém vagy éppen hippi stílusban képzelitek el a Nagy Napot? A természetes hangulatot mi sem koronázhatja meg jobban, mint egy gyöngyös, virágos lábékszer vagy éppen egy kis medállal díszített bokalánc...

A nők és a táncosok már az ókori Egyiptomban viseltek bokaláncokat, sőt vannak olyan helyek is, ahol nemcsak könnyű, hanem erős és nehéz anyagokból is készítettek ilyen ékszereket. Indiában és a keleti országokban van, hogy mindkét lábon viselnek bokaláncot, a nyugati országokban viszont általában csak az egyik bokát szokás díszíteni.

A lábékszerek készülhetnek, aranyból, ezüstből, illetve más fémekből, természetes anyagokból, mint például a bőr, gyöngyökből, nylonból vagy akár műanyagból is. A teljesség igénye nélkül nézzük tehát, milyen variációi léteznek a lábékszereket, illetve hogy melyik milyen stílushoz passzol leginkább!

Egyszerű, de nagyszerű - bokaláncok kis medállal vagy anélkül

A bokaláncokat viselhetjük cipővel, de akár anélkül is, így akár a nap vége felé nyugodtan megválhatunk a kényelmetlen magas sarkútól, akkor sem lesz teljesen "csupasz" a lábunk... Rengeteg féle bokalánc létezik: ha az egyszerűbb, letisztult stílust kedveljük akkor a legjobb, ha egy szimpla láncos darabot választunk, vagy egy apró gyöngyökből fűzött darabot. A romantikus lelkületű menyasszonyok viselhetnek apró színes kővel vagy szív alakú medállal díszített változatot is.
 

Extrém bokaláncok

Az extravagáns stílust kedvelő aráknak ajánljuk a nagyobb szemű láncból, feltűnő vagy sok díszítéssel ellátott merészebb bokaláncokat, amelyek akár a cipőre is rálóghatnak, így tulajdonképpen még a legegyszerűbb lábbelit is stílussá, sőt egyedivé varázsolják.

Tipp: Ha a kiválasztott menyasszonyi ruha egyszerű és kevés rajta a díszítés, bártan bevállalhatunk egy hangsúlyosabb, feltűnőbb bokaláncot is, ami így tökéletesen feldobhatja és különlegessé teheti a megjelenésünket!
 

Lábékszerek természetes és bohém stílusban

A lábékszernek nevezzük azokat a darabokat, amelyeket nem csupán a bokát, hanem az egész lábfejet díszítik, sőt találkozhatunk olyan variációkkal is, amelyeknek a megkötői saruszerűen felfutnak a lábszáron. A bohém, hippi és a hozzájuk hasonló természetes hangulatú esküvőkhöz kitűnően illenek a színes, horgolt, fagyöngyökkel, virágokkal, madártollakkal díszített, illetve a bőrből készült darabok is. Ez csupán ízlés kérdése...
 

Még több lábékszer inspirációért kattints a galériakép linkjére!

Fémből készült lábékszerek

Az arany és ezüstszínű fém láncokból álló lábékszerek talán a legkedveltebbek, főleg az elegáns, modern és az extrémebb stílusú hölgyek körében, hiszen sokféleképpen variálhatóak, sokféle dísszel kombinálhatóak, ennek köszönhetően pedig a legtöbb stílushoz találhatunk hozzáillő darabot. Csillogó kövekkel, gyöngyökkel, medállal, lelógó kagyló díszekkel és virágmotívumokkal ékített kreációk... Neked melyik tetszik jobban?
 

Csipke és gyöngyök - lábékszerek vintage stílusban

A csipkéből készült lábékszerek nagyon divatosak, főleg a vintage stílus szerelmeseinek körében - találkozhatunk, egyszerűbb, hímzéssel, illetve ékkövekkel és gyöngyökkel kombinált, a bokát teljesen körülölelő darabokkal is.

Tipp: Ha nem szeretnél mezítláb lenni a Nagy Napon, akkor egy visszafogott magas sarkú cipővel vagy szandállal is viselhetsz lábékszert, csupán a harmóniára kell ügyelni!
 

Képek forrása: Pinterest.com, Strictly Weddings