Mit viseljünk a ruha alatt - néhány aranyszabály

Ebben a cikkben a menyasszonyi öltözék alatt megbújó fehérneműkről és alsó ruházatról lesz szó. Természetesen nem maradnak titokban, melyek idén a divatos darabok, azonban mindenekelőtt azt tartom fontosnak, hogy mindenki az alkatának megfelelő darabot válassza.

Semmi értelme órákig feszengeni benne az esküvő ideje alatt, pláne mozogni és táncolni, még akkor sem, ha igencsak mutatós és kívánatos. És ami a legnagyobb igazság, úgyis a tartalom izgatja minden férj fantáziáját. Azonban nem feledkezhetünk meg többszörös funkcionalitásáról sem, hiszen voltaképpen alakot formál és megadja a kezdő vázat, amire az esküvői ruha épül és tartást is biztosít neki. Emellett fontos az anyagminőség is, hiszen a bőrünk sok mindent nem tűr el, így a kínos baleseteket igyekezzünk elkerülni, és lehetőleg kerüljük a silányabb anyagok választását,  hiába erre áldozni kell.

Néhány aranyszabály, amit célszerű észben tartani:

  • Pánt nélküli melltartó egy pánt nélküli vagy ejtett vállú menyasszonyi ruhához
  • Hát nélküli (áttetsző anyagból készülő hátrész megoldással rendelkező) melltartó egy hát nélküli vagy dekoltált hátsórészű esküvői ruhához
  • U vagy V alakú melltartó, ami tartást biztosít anélkül, hogy feltűnő legyen egy rövid nyak hajlatánál.
  • Az esküvőre választott fehérneműt még az esküvőt megelőzően legalább kétszer viselni ajánlott, általában a ruha kiválasztása után tanácsos beszerezni.
  • Érdemes 2 garnitúrában gondolkodni, hogy a nászéjszakán valami extravagáns együttessel kedveskedj a férjed számára.
  • Ruhához nemcsak alakhoz passzoló fehérneműt, hanem színben harmonizálót válasz, vagyis hófehérhez szigorúan fehéret és ercru-höz, krémhez, testszínűt lehetőleg. Színes ruháknál lehetőleg olyat, ami nem üt át a ruhán, árnyalatokra ügyelj.
  • Annak érdekében, hogy megóvd a harisnyádat a szakadásoktól, ápold le megfelelően a lábaidat, megfelelő pedikűr, és a sarkadat is krémezd főleg nyáron mikor a bőr hamarabb kiszárad.
  • Jó minőségű és megfelelő belső kidolgozású menyasszonyi cipőt válassz, valamint törd is be.

 

 

A sort talán az egyik legfontosabb ruhaneművel kezdeném, a harisnyával hűvösebb idő esetén elengedhetetlen, de nyáron is valamilyen formában jobb, ha viseljük a ruhánk alatt, védelmet, tartást biztosít, segít abban is, hogy a magas sarkú lábbelink ne keserítse feltétlenül meg a legszebb napunkat. Tengerparti esküvőnél persze más a helyzet, a homokos parton. De elmondhatom, hogy alapruhadarab a harisnya és a harisnya nadrág, az előbbi szigorúan harisnyatartóval, mert könnyedén lecsusszanhat lábunkról mozgás közben. Mindig legyen belőle tartalék is, szakadás esetén, még akkor is, ha az üzletben az eladók áradoznak az extra tartósságukról. Tapasztalat, ebből nem elég egy. Időjárástól és hőmérséklettől függően választhatunk vékonyabb, vastagabb szálú, bőrszínünkhöz tökéletesen passzoló darabokat.
 


Fehérnemű kínálatot ma már úgy tudom jellemezni, mint „égen a csillag”, annyi fajta van, így tökéletesen megértem, hogy bőség zavarában nehéz választani. Amit mindenképpen figyelembe kell venni a választáskor az a ruha szabása, fazonja, ahhoz alkalmazkodunk. Egy pántnélküli sellős fazonú ruhánál is törekedjünk arra, hogy alatta minél könnyebb viselet legyen, ezeknek a modelleknek a szabásai úgy vannak kialakítva hátul a fűző résznél, hogy tartást biztosítson, így egy sima fehér csipke fehérnemű is tökéletes választás pánt nélküli melltartóval.
 


Az alsónemű megválasztása szintén nagyon fontos. Testhez simuló darabok általában a nyerők, de ne legyen átlátszó teljesen. Szettben, együttesben gondolkodjunk mindenképpen, hogy az összehatás teljes legyen.

Tippek, inspirációk a galériában:


A legtöbb esetben molettebb menyasszonyok számára a fűző ajánlott, mert megemeli a mellet, és alakot formál szép dekoltázst, kölcsönöz. Ehhez kétség sem fér, hogy megváltoztat, de mindenekelőtt az a legfontosabb, hogy amennyire lehet, kényelmesen érezze magát benne az ember hosszútávon, így a méretet alaposan meg kell választani. Igazság szerint a legtöbb menyasszony alig várja, hogy este levehesse magáról, és végre önfeledten mulasson egy könnyedebb menyecske vagy parti ruhában.


Az utolsó darab, amiről még szót ejtenék az egy fehérnemű kiegészítő, a harisnyakötő. Segít abban, hogy helyén maradjon a harisnyád, ám egy ponton az esküvőn le is kerülhet rólad, ha megtartjátok a harisnyakötő eldobásának a hagyományát.
 


További tippek, inspirációk a galériában:

Képek forrása: www.etsy.com, www.pinterest.com, www.onewed.com