13 tipp, hogy a menyasszonyi frizura tökéletes legyen

Amint egy nő igent mond a lánykérésre, mindenki tanácsokkal halmozza el. A következő tippek segítenek abban, hogy csak saját elképzeléseinkre összpontosítsunk.

Amint egy nő igent mond a lánykérésre, mindenki tanácsokkal halmozza el. A következő tippek segítenek abban, hogy csak saját elképzeléseinkre összpontosítsunk.

1. Ne csüggedjünk, ha esetleg a hajunk minősége nem olyan, amilyennek szeretnénk. Ez különleges nap, és a frizurának nem kell praktikusnak lennie, vagy a mindennapi életben helytállnia – csak a nap végéig kell kitartania. Számos szakmai fogás létezik a különböző elképzelések megvalósítására. Póthajjal növelhető a volumen, hajkiegyenesítővel ultrasima haj varázsolható, és egy jól elhelyezett fátyollal még a rövid haj is hosszabbnak tűnhet. Egy dologra azonban figyeljünk: a hosszú, szögegyenes hajból készített loknik nem biztos, hogy az egész nap kitartanak!

2. Ha hosszú fátylat szeretnénk viselni, a frizura a lehető legegyszerűbb legyen.

3. Beszéljük meg a fodrászunkkal, hogy a frizura katasztrófabiztos legyen!

4. A hosszú hajat jóval a nagy nap előtt vágassuk vissza! Ha ezt túl későre halasztjuk, még egy 1-2 centis rövidülés is „megvalósíthatatlanná” teszi a kiválasztott frizurát.

5. A menyasszonyi ruhának, fátyolnak, virágoknak, tiarának, frizurának, sőt a cipőnek is egységes stílust kell képviselnie. A fodrász kapjon minél több képet az elképzeléseinkről, ez segíti őt a megvalósításban.

6. Ha elégedetlenek vagyunk a fodrász munkájával, feltétlenül mondjuk meg neki. Inkább kezdjük újra az egészet, mint hogy rosszul érezzük magunkat a nagy napon.

7. Nem kell másik fodrászhoz fordulnunk, ha a jelenlegivel jó a kapcsolat. Már ismeri a hajunkat, és tudja, hogyan lehet a legtöbbet kihozni belőle. Beszéljünk meg mindent előre, győződjünk meg róla, hogy a fodrásznak elegendő ideje lesz a frizuránkra.

8. Ha stílusunk nem hivalkodó, ne engedjük, hogy mások számunkra kényelmetlen külsőt erőltessenek ránk, csak azért, mert azt ők szebbnek tartják.

9. A rövid frizura éppen olyan nőies lehet, mint a hosszú. Ha jól áll, inkább feltűzve vagy kontyban viseljük, így kényelmesebb és tovább tart.

10. Az arc körüli finom szőke csíkozás kitűnő módszer, hogy kiemelje az arcbőr színeit, és odavonja a figyelmet.

11. A különleges frizura elkészítéséhez idő kell. Pontosan le kell fixálni a fodrásszal az időpontot az esküvő napjára.

12. Vigyünk fényképezőgépet a fodrászhoz. Meg fogunk lepődni, hogy ami a való életben jól néz ki, nem mindig mutat jól fényképeken. A fotót megmutathatjuk a családnak vagy a barátoknak is.

13. Az esküvői frizura megtervezését legalább három hónappal korábban el kell kezdeni. Így elegendő idő lesz rá, hogy több frizurát is kipróbáljunk. A próbafrizura elkészítésével meggyőződhetünk róla, hogy a legmegfelelőbb hajviseletet választottuk, így magabiztosabban várhatjuk az esküvőt.

Kép forrása: Pinterest.com