Az esküvő süteményei avagy miből mennyit rendeljünk...

Ajánlatos a cukrász segítségét kérni, aki készséggel segít a megrendelésnél.

Vacsora előtt aprósütemények kerülhetnek az asztalra, sós és édes kivitelben. Jó, ha ezek már a cukrász által elkészített módon, tálcán kerülnek a vendégek elé. Általában 8 főre számítsunk egy tálca édes és egy tálca sós teasüteményt. Egy-egy tálcán kb. 30 darab sütemény van.

A vacsora utáni sütemény kiválasztásához javasljuk, hogy legalább 5-6 féle, az átlagosnál kisebbre szeletelt, szín- és ízválasztékában is eltérő süteményekből legyenek összeállítva, és tálcára rakva, hogy az asztalra téve mindenki előtt egyforma választék legyen. Így elkerüljük az egymás előtt való átnyúlásokat és kavarodásokat.

Egy főre 3-4 darab süteményt számolva, kb. 240-300 darabot ajánlunk. A sütemények minőségével és ízvilágával kellőképpen fejezhetjük be az étkezést, és így jó szájízzel állhatunk föl az asztaltól.

Az esküvői torta megrendelésénél mindig vegyük figyelembe, hogy az csak éjfél felé kerül szétosztásra, melyet a menyasszony és vőlegény szel meg és oszt szét, ezért jó, ha megfelelő hűtőkapacitás van az étteremben, ahol a jól lehűtött torta szeletelése könnyebb.

Az esküvői tortát ajánlatos szintenként állványra rakni, és így feldíszítve ünnepi hangulatot teremthetünk vendégeink részére. Nászpárral, marcipán virágokkal, dekoratív díszítéssel emlékezetessé tehetjük az est pillanatát. Törekedjünk arra, hogy csak ehető díszek legyenek a tortán, hiszen így elkerülhetjük az esetleges fertőzésveszélyt.

A torta nagyságát a meghívott vendégek számához lehet igazítani, például egy 80 fős esküvőre általában 80-100 szeletes tortát ajánlatos rendelni.

Képek forrása: Strictly Weddings, Pinterest.com