Esküvői torta kiválasztása

Mini torták vagy cupcake?

A kreatív tortacsodák készítése ma már igazi művészetté vált - Idén is nagy divatja lesz a modern, kézműves, cupcake és mini tortáknak, a geometrikus, virágos, izgalmas mintáknak, a különleges és egyedi formáknak!

Mire figyeljünk az esküvői torta kiválasztásakor?

1. lépés: Válasszuk ki a torta ízesítését - a vőlegény és a menyasszony közösen. Nyáron legszívesebben üdítő citromos, gyümölcsös ízt választanak legszívesebben a párok, télen inkább a testesebb csokoládés, mogyorós, karamellás finomságok a nyerők. Ha az esküvői tortáról mindent szeretnél tudni, válaszd ki a rovatból, azt, ami téged igazán érdekel és informálódj, csemegézz a sok - sok gyönyörű kép között erre a LINKre kattinta tudod megnyitni a rovatot.

2. lépés: Legyetek tisztában a torta hozzávalóival, hiszen előfordulhat, hogy a násznép néhány tagja ételallergiával, cukorbetegséggel vagy valamilyen érzékenységgel küzd. Hogy a kellemetlenségeket elkerüljük, jobb erre készülni! Jó megoldás lehet például, ha külön mini tortákkal, cupcake-kel készülünk erre az esetre.

 

 

3. lépés: A torta alakjának kiválasztása, amely illik az esküvő stílusához, az egyéniségetekhez, illetve a dekoráció szín-, és formavilágához. A klasszikus stílus kedvelőinek ajánljuk a kerek, emeletes, állványon elhelyezett kreációkat. A modern elegancia szerelmesei válogathatnak az egyszintes, hosszúkás esküvői tortacsodák, a több emeletes, szögletes és egyedi formákkal megálmodott, illetve a mignonokból vagy több kis cupcake-ből álló variációk között is. A romantikus hangulat kedvelői általában a hatalmas, fényűző, művészi finomsággal kidolgozott esküvői finomságot részesítik előnyben. Amennyiben esküvődet szeretnéd valamelyik stílus szerint megszervezni, úgy tájékozódj a 18 lehetséges esküvői stílusról rovatunkban, itt a LINKre katintva talász rengeteg információt, inspirációt, lapozd át a lehetőségeket és válassz közülük...

 

 

4. lépés: Milyen legyen a szín és a díszítés? Trendik a színes torták: menta, halványlila, kék, halványkék, pasztell rózsaszín, napsárga, rózsaszín és bordós árnyalatok, illetve az ombre változatok. Minták között nem csupán a szokásos, virágos és csipkés motívumok kerülnek előtérbe, hanem a henna kifinomult, gazdag díszítettsége, a cirkalmas betűkkel írott idézetek és szövegek, a csillogó és ékszerhatású borítások, illetve geometrikus minták tökéletes összhangja is elcsábítja a modern kor jegyeseit. Ha Ti is valami különlegesre vágytok, akkor bátran kombinálhatjátok a különböző mintákat és egyedi színeket... A henna tortákről bővebb információt és inspirációs képeket itt tudsz megnézni a LINKre kattintva.

 

 

5. lépés: Igazán különleges hatást lehet elérni még, ha nem csak marcipán és cukorvirágok, hanem élővirágok is helyet kapnak az esküvői tortán: egyedi, fényűző, modern és természetes hatás egyszerre! A bohém és vintage stílus híveinek ajánljuk még az úgynevezett meztelen tortákat, melyeket a marcipán és foundant bevonat helyett gyümölcsök, színes krémek és virágok tesznek tökéletessé. Ha kézműves, egyedi küldnleges tortára vágysz tudj meg többet róla erre a LINKre kattintva. Ha érdekelnek a különleges megoldások, itt tájékozódhatsz a LINKre kattintva.

 

 

6. lépés: A kísérő torta az egyik opció lehet arra az esetre, ha a kompozíció miatt vagy épp a vendégség ízlésének különbözősége okán szükség van egy másik tortára is. Továbbá lényegesen megkönnyíti a gyors felszolgálást egy esküvőn. Ezt lehet helyettesíteni vagy kiegészíteni cupcakek-kel, cake popok-kal, monogramos kekszekkel, macaronok-kal mind a tortához - így a pár személyiségéhez - igazítva, melyek a desszert asztalunkon helyet kaphatnak.

 

Még több szépéges tortainspirációért kattints a galériakép linkjére!

Gazdagon díszített tortacsodák:

Designer torták - extrémebb variációk:

Mini torták:

Alternatív és trendi megoldások - esküvői torta helyett:


Képek forrása: www.pinterest.com, http://www.modwedding.com