Menyecske ruha

Hagyomány, hogy éjfél után az új asszony menyecske ruhába öltözik át, azonban a ruha színe, formája és stílusa ma már csupán a menyegző stílusán és az ara ízlésén múlik... Vajon melyek a legtrendibb, legegyedibb, legelegánsabb darabok?

Sok menyasszony ma is piros menyecske ruha mellett dönt, sőt továbbra is találkozhatunk olyan hölgyekkel, akik a hagyományos magyaros ruhákat részesítik előnyben, pirosas, bordós árnyalatokban. Addig a modern menyasszonyok szívesen választanak koktél vagy estélyi ruhát, melynek színére sincsenek ma már olyan szigorú "előírások" - bármilyen árnyalat szóba jöhet, a fehér kivételével. A lényeg, hogy a választott darab passzoljon az esküvő színvilágához, stílusához, illetve az újdonsült férj öltözékéhez is.
 


Magyaros menyecskék

A hagyományos menyecske ruha piros vagy bordó színű, zsinóros, kerek, fehér kötényes, melyhez régen az új asszonyok bojtos papucsot is viseltek. A hajukat kontyba kötötték, arra tették a fityulát, amire pedig egy piros kendő került, amit hátrakötöttek. Ha Te is tiszteled a hagyományokat és magyaros esküvőt tervezel, akkor ezek a mozzanatok is nagy szerepet játszanak majd a Te nagy napodon!
 


Piros és bordó menyecske ruha - hagyományos, mégis modern

Az sem baj, ha ragaszkodsz a piros ruhához, mégis valami különlegesebbre és modernebbre vágysz: válassz sellő, A vonalú estélyit vagy éppen rövid koktélruhát, mely a piros vagy a sötétvörös valamely árnyalatában pompázik. Díszíthetik kristályok, hasíték, fodrok, strasszok és csipke - ez már csupán az ízléseden múlik!

Tipp: Továbbra is tombol a csipke-mánia! Passzos mini, hosszú selyem, vagy rövid A vonalú menyecske ruha ha csipkével kombinálták, már nem foghatsz mellé, már ami a divatot illeti!

 


Színes és elegáns

Manapság már nem csak a fazonokban, színben sincs megkötve az arák keze: a menyasszonyi ruhákhoz hasonlóan szinte bármilyen színt és fazont választhatunk, a lényeg, hogy ne legyen fehér! Lehet modern trombita vagy sellő fazon, élénk vagy pasztellszínű, mini vagy midi szoknyás - egy jól megválasztott darabot akár később is felvehetünk.

Íme, egy kis ízelítő a kínálatból:

Rózsaszín és korall

Élénk árnyalatokban pompázva

Sötét árnyalatok a minimalizmus kedvelőinek

Rövid menyecske ruhák - a modern hölgyeknek

A fiatalos, érzéki és romantikus stílus kedvelőinek ajánljuk ezeket a merészebb, rövidebb modelleket, amelyek a legtöbb stílushoz jól passzolnak, főleg a bohém, természetes, vintage és romantikus hangulathoz. A legdivatosabb kreációkat fodrok és ékkövek díszítik vagy éppen ellenkezőleg: klasszikusan elegánsak, letisztultak és sikkesek...


Hosszú változatok - Ultranőies és elegáns

Igazi hercegnőnek szeretnéd érezni magad? Válassz romantikus báli ruha szabású modellt! Sikkes, nőies menyecske ruhára vágysz? Akkor ne habozz lágy esésű, empire, A vonalú vagy hasítékkal izgalmassá tett egyenes vonalú modellt választani! Idén és 2016-ban a legtrendibb darabok a lila, a kék és a korall sziporkázó árnyalataiban pompáznak!


Tipp: Ne feledd, korábbi anyagainkban már végigvettük, hogy mely alkathoz milyen fazonok előnyösek - kattints IDE, ha nem vagy biztos abban, hogy Neked melyik forma a legideálisabb! Ha pedig a felsőrészekkel és dekoltázsokkal kapcsolatban vagy bajban, akkor pedig kattints IDE és találd meg a hozzád leginkább illő megoldást!

Még több trendi menyecske ruha inspirációért kattints a galériakép linkjére!

 

Képek forrása: http://feva.hu, www.pinterest.com