Útmutató: hogyan válaszd ki a testalkatodhoz az álomruhát?

A különböző adottságokat figyelembe véve segítünk, hogy minden menyasszony a legjobb formáját tudja nyújtani a Nagy Napon! Hidd el, a Te alakodhoz is létezik tökéletes ruha, amelyben valóban gyönyörű leszel és jól is érzed magad!

Hogyan tűnj vékonyabbnak, nőiesebbnek, magasabbnak, alacsonyabbnak, vagy hogyan tűnhet kisebbnek a csípő, nagyobbnak vagy éppen kisebbnek a mell? Tarts Velünk, mindenre fény derül! Tippek és jó tanácsok, hogy minden ara olyan esküvői ruhát tudjon választani, amiben az előnyös részeket kiemelheti, a hátrányosnak vélt adottságok pedig rejtve maradjanak. A végeredmény pedig: magabiztos, boldog és gyönyörű menyasszony!
 

Széles váll, keskeny csípő

Sportos, csontos alkat, mint Cameron Diaz, akinél a lényeg, hogy a nőies formákat hangsúlyozzuk. Ilyen alakon például tökéletesen állnak a szűk ruhák és a merész kivágások. A kis melleket szűk, váll nélküli felsőrésszel, a dekoltázsnál sok anyagot felhalmozó toppal ellensúlyozhatjuk. A legszebb megoldások közé tartoznak a keskeny szabású, test vonalát követő, a lábfej felé bővülő szoknyával kombinált modellek.

Tipp: Szép, formás lábak esetén választhatsz akár rövid, puffos szoknyát vagy elöl rövidebb, hátul hosszabb szoknyarészt is!


Kerülendő: A kerek és szív alakú dekoltázs, amely még inkább erősíti a vállakat, és kicsinyíti a kebleket, illetve a túl bő, zsákszerű fazonok, amelyekben szinte elveszik a menyasszony!
 

Széles csípő, keskeny váll

A Te alakod is inkább Jennifer Lopezére hasonlít? Akkor Neked ajánljuk az alul bővebb modelleket, könnyű, libbenő szoknyarésszel. A mellrészen lévő anyagtöbblet, a V alakú dekoltázs, illetve a csónaknyak és a puffos váll mind előnyösek számodra.

 

Kerülendő: Ne válassz a test vonalát szorosan követő ruhát, illetve kerüld a sellő sziluettet, amely még inkább hangsúlyozza a csípődet!
 

Fiús alkat

Te is olyan alakkal büszkélkedsz, mint a modellek: keskeny váll, keskeny csípő, kis mell, a derékvonal hiánya? Akkor viselj a nőiességet, lágyságot hangsúlyozó darabokat, melyek felturbózzák a formákat: pliszé, ráncok, berakások, húzás, minden jöhet! A dekoltázs helyett pedig ideálisabb lehet egy mélyebb, szexi kivágás a háton!

 

Kerülendő: A fiús alkatú hölgyek szinte bármit felvehetnek, ugyanakkor a tetőtől talpig testre simuló ruhák az ívek helyett a csontos, szögletes vonalakat emelik ki, ezért kevésbé előnyösek számukra!
 

Nőies idomok, vékony derék

Ha Te is nőies, gömbölyded idomokkal és keskeny derékkal rendelkezel, mint Salma Hayek, akkor Neked az arany középutat ajánljuk! Válassz test vonalát követő, egyenes vonalú, nem túl szűk szoknyarészt, a mell és vállrészt pedig egy keresztbe szabott felsőrész hangsúlyozza ki a legszebben!

 

Kerülendő: Azok a szabásvonalak, amelyek optikailag erősítik vagy összenyomják a nőies formákat. Például nem túl előnyösek a teljesen testre tapadó ruhák és a túlságosan gazdag díszítés sem!
 

Erősebb testalkatú hölgyeknek

Ha inkább Jennifer Hudson-höz hasonlóan kisebb pocakod és kerek vállaid vannak, akkor a matt hatású anyagokkal, a díszítéssel és az egyszerű szabású, egyenes vonalakkal "csalhatsz" egy picit. Egy mélyebb dekoltázzsal csodákat érhetsz el, illetve arra is érdemes figyelni, hogy a díszítés ne a legerősebb testrészünkön pompázzon. Például, ha mellben erősebb valaki, akkor nem jó a sok gyöngy, flitter, fodor a mellrészen.

 

Kerülendő: A puffos, húzott ujjak, és a habos, fodros, rakott ruhák, illetve a fényes anyagok kevésbé előnyösek, csakúgy, mint a kis dekoltázs és a magas nyakvonal!
 

Takargatnivaló a mell alatt

A V kivágású, mell alatt szabott, és onnan finoman bővülő ruhák ideálisan takarják a kisebb pocakot és a dekoltázsra terelik a figyelmet, emellett pedig rendkívül nőiesek is.

 

Kerülendő: A túlságosan szűk vagy túldíszített felső, a hatalmas szoknyaalj csak teltebbé teszi az alakot!
 

Alakjavító ruhák

A szép, nőies derekat és feneket bátran hangsúlyozhatod hátul nyitott vagy csipkés ruhával, ha viszont laposnak ítéled a feneked, akkor érdemes tudnod, hogy az anyag ráncolása kerekebbnek mutathatja!

Ha magasabbnak szeretnél tűnni, akkor mindenképpen egyszerű szabású ruhát válassz, kerüld a habos-babos tüllcsodákat!
 


Hogyan viseld a legújabb, merész esküvői ruhákat?

Rég elmúltak azok az idők, amikor csak a konzervatív menyasszony volt divatos és elegáns! Hidd el, nem csak a szupermodellek viselhetnek exkluzív, testre simuló fazonnal, merész vágásokkal és szexi csipkékkel kombinált álomruhákat! Azt javasoljuk, hogy ne akarj mindent egyszerre megmutatni: döntsd el mi az, amit legszebbnek tartasz Magadon és arra fektesd a hangsúlyt. Ha például a comboddal és a lábaddal meg vagy elégedve, akkor mutasd meg őket egy szexi hasítékkal bolondított ruhában, ha a dekoltázsodra vagy büszke, akkor pedig válassz egy sikkes, mélyebb kivágással kombinált darabot!
 

Csábító hasíték

Szexi dekoltázs vagy hátkivágás

Ha merészebb menyasszonyi ruhára esik a választásod, akkor érdemes hozzá egyszerűbb sminket és frizurát kérni, hogy semmi ne vonja el a figyelmet a ruha és Te szépségedről!

Tipp: Ne pózolj mereven a fényképeken se, csupán állj mindig egyenesen, hosszú nyakkal és leengedett vállakkal, tedd egyik lábadat a másik elé és ne felejts el mosolyogni!
 

A legújabb sikk - esküvői nadrágok és nadrágkosztümök

Nem minden nő érzi jól magát a terjedelmes tüllszoknyával, temérdek csipkével, hosszú uszállyal vagy köpennyel ellátott, "hagyományos" menyasszonyi ruhákban... Bár nem a leggyakoribb eset, vannak olyan a tervezők, akik évről-évre egy-egy nadrágos modellel örvendezteti meg a modern Nőket!
 


A nadrágkosztüm ideális választás lehet a nem mindennapi, egyedi megoldást kedvelő hölgyeknek - nem csak klasszikus hercegnős ruhában lehetsz kifinomult és elegáns menyasszony!
 

Képek forrása: Strictly Weddings, Pinterest.com