Hogyan válassz menyasszonyi csokrot?

A virágok az esküvő egyik legfontosabb díszei. Találkozunk velük szinte valamennyi helyszínen, nagyban hozzájárulnak az esküvő szépségének és színvonalának emeléséhez. A virágdíszek közül az egyik legfontosabb a menyasszonyi csokor, nézzük meg, hogyan válaszd ki a számodra tökéletes csokrot!

A virágdíszekhez tartozik a templom, a házasságkötő terem, a lakodalom helyszínének és asztalainak feldíszítéséhez szükséges virágok, az autódísz, a szülőknek adott virágok, a vőlegény, a tanúk, és a vőfély kitűzői, a koszorúslányok csokra, az eldobó csokor, és persze a legfontosabb a menyasszonyi csokor. A menyasszonyi csokor a menyasszony szépségének kihangsúlyozására szolgál, ezért ne annak ára legyen a legfőbb szempont!

Színe mindig harmonizáljon a menyasszonyi ruha színével, stílusával, a menyasszony egyéniségével, alkatával, hajszínével és sminkjével!

A csokor kézben könnyedén hordható, tartható legyen. Nagyon fontos, hogy tartós legyen, mivel ki kell bírnia egy egész napot, reggeltől késő éjszakáig. Minden eseményen szerepelnie kell, (lánykérés, fényképezés, szertartások, esküvői vacsora stb.) így elkészítését legjobb hozzáértő szakemberre bízni!

Hogyan válasszunk menyasszonyi csokrot?

Első lépésként válasszuk ki, melyik virágüzletet bízzuk meg a csokor és a többi dekoráció elkészítésével. A döntést megkönnyítheti, ha valamilyen információval rendelkezünk az üzletről és az általuk készített munkákról. Bátran kérjünk referenciákat, beszélgessünk azokkal, akiknek már dolgoztak, kérjünk képeket munkáikról. Ha nagyobb virágüzletről van szó, mindig az üzletvezetővel, vagy a tulajdonossal beszéljünk, mert általában ők tudják, hogy az adott időszakban milyen virág beszerezhető, és az árakkal is jobban tisztában vannak. Célszerű írásban rögzíteni, mi az, amit megrendelünk és mennyibe fog kerülni, így a változtatások is jobban követhetők és az esetleges félreértések is elkerülhetők.

A csokrok tervezését nem szabad az utolsó pillanatra hagyni. Legalább két-három hónappal az esküvő előtt keressük fel a virágkötőt. Ha lehetséges vigyünk magunkkal egy képet a menyasszonyi ruháról, az megkönnyítheti a választást. Ha a csokron kívül egyéb díszítést is rendelünk, annak megtervezése és kivitelezése akár egy teljes hetet is igénybe vehet, ezért ajánlatos még korábban egyeztetni a virágkötővel; nem beszélve arról, ha egyedi elképzeléseinket szeretnénk kiviteleztetni .

Először mindig a menyasszonyi csokor virágainak és színének kiválasztásáról kell dönteni, mert ez fogja meghatározni a többi dekoráció stílusát és színvilágát! Nem könnyíti meg a választást az utóbbi évek egyre növekvő kínálata: mind formában, mind virágfajtában rengeteg a lehetőség.

Tudd meg milyen virágdíszekre lesz szükséged az esküvődön

Sok menyasszonyonak már van konkrét elképzelése van arról, milyen legyen a menyasszonyi csokra és az esküvői dekoráció. Ha nem tudunk dönteni, bátran bízzuk magunkat a virágkötő szakmai tapasztalatára, fogadjuk el tanácsait, ötleteit.

Milyen formájú legyen a csokor?

A körcsokor dúsan kötött, egymáshoz simuló virágfejekből áll. Örökzöld, és egyben trendi csokor. A tömött csokrot könnyedebbé teszi, és harmonikusan ellensúlyozza, ha borostyánnal vagy más leomló zölddel egészül ki. A körcsokor nem ajánlott abroncsos menyasszonyi ruhát viselő teltebb aráknak, annál inkább a magas, vékony hölgyeknek.

 

A kaszkád (zuhatag) formájú csokor sajátossága, hogy a virágok vízesés-szerűen, egyre keskenyedve fekszenek egymáson, ami bármely esküvői ruha kitűnő kiegészítője lehet.

A csepp alakú csokor tradicionális forma, jól passzol a lágy esésű, hosszú ruhákhoz. Alacsonyabb menyasszonyokat optikailag magasíthatja, a teltebbeket karcsúsíthatja a cseppforma.

A csokrot maximum 4-5 fajta virágból állítják össze. Ennél sokkal több fajta virág használata nem ajánlott, tucatnyi fajta használata már zavaró lehet. Minden ruhával tökéletesen mutatnak ezek a csokrok, tartásuk kényelmes a menyasszony számára.

A modern csokorformák - mint ahogy azt nevük is mutatja - egyediek: félhold, csónak vagy szív alakúak, de nem ritka az sem, amikor nem követnek semmilyen hagyományos formát. Általában egyedi formájú, hangsúlyos virágokból (pl. a cala, orchidea, flamingóvirág) készülnek. A forma lehet a végletekig leegyszerűsített, mégis egyediséget tükröző. Extravagáns ruhakölteményt viselőknek ajánlott.

Tudod, hogy milyen esküvői csokor illik hozzád?

Képek forrása: Pinterest.com