Extrák és különlegességek

Exkluzív programokkal, ételspecialitásokkal, pazar, többfunkciós dekorelemekkel és néhány mutatós különlegességgel teljesen egyedivé és felejthetetlenné tehetitek életetek egyik legfontosabb napját! Megmutatjuk, melyek ezek!

Extrák és különlegességek, melyekkel feldobhatod a Nagy Napot:

Koktélbár és bármixer

Fantasztikusan mutat az ifjú pár egy-egy szépen feldíszített koktéllal a kezében! Csak a közelmúltban kezdett divattá válni a koktélok bevezetése az esküvőkre, de mostanra robbanásszerűen nőtt az igény erre a szolgáltatásra is az esküvőn.

Már nem csak a fiatal generáció képviselői ismerik és szeretik a koktélokat, hanem elmondható, hogy a 18-50 éves réteg is megismerkedett ezzel a különlegességgel, ami rendre nagy sikert arat a násznép körében. Leginkább azok az igényes párok teszik be esküvőjükbe a koktélbárt is, akik élményt akarnak adni szeretteiknek, és jogosan várják el a minőséget, a hangulatot, vagyis az életérzést.

Tipp: Keressünk profi, csak koktélozásra specializálódott céget, mert így többet spórolunk mintha közvetítőt vennénk igénybe!
 


A koktélbárban profi mixer készíthet hűsítő italkülönlegességeket Nektek és a násznépnek, amely látványban sem utolsó. Sőt, ha még nagyobb hangsúlyt kívántok fektetni a tálalásra, akkor ajánljuk a faszénparázson grillezett húsokat vagy a nyárson sült malacot, amely valóban nem hétköznapi gasztronómiai élmény. A hab a tortán már csak az lehet, ha az ínycsiklandó ételek szervírozásáról udvarias felszolgáló személyzet gondoskodik.
 


Pezsgő-, csokoládé-, vagy sajtszökőkút

Ma már nem olyan drága, de rendkívül jó módja a vendégek lenyűgözésének. A szerkezet lényege, hogy előmelegített csokival működik, ami átfolyik egy thermo szálon, így tartva folyékonyan az alapanyagot. Majd egy villanymotor segítségével a csoki a szerkezet tetejére jut, ahonnan lassú csorgásba kezd. Ha profi működést szeretnénk , akkor rakjuk be a csokit 1-2 percre a mikroba, és várjuk meg amíg felolvad kicsit, majd adjunk hozzá 1 dl. étolajat. A legjobb alapanyagnak a Milka bizonyul, de arra figyeljünk, hogy semmiképp ne legyen darabos (mogyorós, mazsolás), mert tönkreteheti a gépet. A használat előtt mindenképpen próbáljuk ki, nehogy kellemetlen meglepetés érjen bennünket.

Többféle méretű kútból válogathatunk, tetejére - akárcsak egy tortára - pedig tehetünk csúcsdíszt is. Általában az asztal közepén állítják fel, körülötte rengeteg gyümölccsel, piskótával, marcipánnal és minden földi jóval megrakva. Ezeket kedvünk szerint mártogathatjuk bele az olvadt csokiba.
 


Az elegancia és luxus fellegvára a pezsgőszökőkút. Az vízköpőkön kizúduló ital áttetsző, sárgás színén meg-megcsillan egy-egy kósza buborék, hogy aztán leérve tömény fehér habbá váljon. Ezt csak még jobban kiemeli a kút fémperemének lágy csillogása. Micsoda harmónia! Esküvőknek szinte elengedhetetlen kelléke. Elegáns menyegzőknél önmagában is megállja a helyét, kicsit lazább hangulatúaknál viszont fel lehet dobni egy színes virágokból álló csokorral a tetején. Pezsgőn kívül tehetünk bele bort,üdítőt és puncsot, de igazából kiváló bármilyen más alkoholos, nem alkoholos, buborékos és nem buborékos ital látványos tálalására.
 


A sajtszökőkút alapanyaga a francia, svájci és olasz származású sajtfondü, azaz olvasztott sajt. A krémes, világító sárga mártás lassan folydogál végig, miközben az alatta levő kút folyamatosan forgatja és melegen tartja. Ugyanúgy lehet kelléke egy elegáns esküvői fogadásnak, mint egy grill partinak, hiszen minden környezetbe szépen illeszkedik. Itt is választhatunk több, pontosabban kétféle íz, a natúr és füstös ízek közül. Az olvadt, finom sajtszószba kis fapálcikákra szúrva mártogathatunk bármilyen gyümölcsöt, pirítóst, chipsféléket, kenyeret, nyers zöldségeket, mini-virsliket. A sajtszósz a népszerűségét annak köszönheti, hogy nem csak hihetetlenül jól néz ki ez a lefelé csordogáló, sűrű, matt sárga mártás, de ráadásul a megéhező vendégek, gyerekek már egy-két falat után prímán jóllakhatnak és élvezhetik tovább a mulatságot. Mindemellett a közös mártogatásnak nagyon jó közösségformáló ereje is van!
 


Sushi bár és egyéb gasztronómiai különlegességek

Egy sushi bár exkluzív élményt nyújthat az esküvőtökön mind Nektek, mind pedig a vendégeknek, hiszen nem mindennapi látványt jelentenek ezek az ízletes falatkák, melyek rengeteg féleképpen variálhatóak, díszíthetőek, ízesíthetőek. Fogadjatok fel profi cateringes szolgáltatót, akik rendelkeznek sushi bárral is!
 


A nemzetközi ételkülönlegességek mellett a borok nyújtotta élményeket is érdemes kihasználni. Több, mint 600 fajta hazai és nemzetközi bor közül válogathatunk, kérjük profi borász segítségét, aki segít kiválasztani a fogásokhoz leginkább illőt.

Még több gasztronómiai különlegesség:

  • juice bar
  • gyümölcsszobor, jégszobor
  • tea szalon
  • whiskey-, konyak- és pálinkakóstoló
  • bor- és pezsgőkóstoló
  • sushi sziget
  • grill party és ökörsütés
  • mézsarok
  • kézműves csokoládékóstoló és csokoládé szökőkút
  • sajtbár látványkóstoló

 


Kézműves sütemények, kávé-, bor, és szivarkülönlegességek

Az elsősorban látványelemként és dekorációként funkcionáló egyedülálló minőségű kézműves sütik is méltóan tükrözik személyiségünket, képviselik kreativitásunkat és az eleganciát is. Rengeteg forma-, szín-, és ízvilág között válogathatunk, a legegyszerűbbtől a legfényűzőbbig, a fehértől a színesig.
 


A cukrászok által készített egyedi, kézműves bonbonok különböző ízesítésben, tökéletesen illenek az elegáns, fényűző és modern esküvőkhöz is.

Sokféle íz közül válogathatunk:

  • csokoládé bonbonok (fehér-, tej-, étcsokoládé)
  • chilis
  • narancsos-kardamomos
  • levendulás-mézes
  • nugátos-grillázsos bonbon
  • pisztáciás-marcipános bonbon

 


Kávébár

Szeretnéd az esküvődre varázsolni egy bájos kávézó hangulatát? Miért ne? Kifinomult, elegáns berendezés, diszkrét félhomály, a századelőt idéző kiegészítők, kávék és teakülönlegességek, melyek a modern kor ízlését tükrözik. A kínálatban szerepelhet a Tia Maria Coffe Beans, az After Dinner Mint és a Hot Toddy mellett a hagyományos feketekávé tejszínhabbal is.

Tipp: A tematikus esküvőt különösen feldobhatja egy hangulatos kis kávé-, vagy tea sarok, amelyet az adott témában rendezhettek be!
 


Digestive bár, szivarsarok

A szivarozás egyfajta szertartás, melyhez hozzátartozik a kényelem, a félhomály, a különleges illatok. Szivarozni nem lehet kapkodva, ki kell élvezni a különleges élményt. Ha úgy gondolod, hogy a vendégek között többen is hódolnak ennek a szenvedélynek, akkor az esküvőtökön is kialakíthattok egy "szivar sarkot", hogy a különleges hangulatot kiegészíthesse egy meghitt, baráti beszélgetés.
 


Szabadtéri látványelemek: fények, fényfüzérek, szökőkutak, virágok...

A vizuális élményt gazdagíthatják lámpások, fényfüzérek, vizes látványelem, mint például egy szökőkút, dekor-világítás és a természetes növényzet, élővirágokkal, egyéb kifinomult, egyedi és exkluzív kiegészítőkkel, dekorelemekkel. Az igazi parti elmaradhatatlan kelléke a tüzijátékok robbanó játéka, megfűszerezve a lézerfények összefonódó táncával. Vágjatok bele bátran a tervezésbe, hiszen minél inkább megvalósítjátok álmaitokat, annál kedvesebb és felejthetetlenebb lesz számotokra - és természetesen a násznép számára is - a Nagy Nap emléke!
 


Képek forrása: http://www.gundelcatering.hu, weddbook.com, www.bodaclick.com