Trendi esküvői csokor, stílusok szerint

Ha jól választasz menyasszonyi csokrot, az hangsúlyozhatja szépségedet és feldobja a megjelenésedet, ugyanakkor ellenkező esetben elronthatja az egész összképet is! Nézzük, mire érdemes odafigyelni, illetve mely stílushoz milyen bokréták illenek!

Klasszikus elegancia

A visszafogottan elegáns menyegzőket letisztult formák és árnyalatok jellemzik: krémszín, fehér, ekrü és bézs egy csipetnyi mentával, halványkékkel, rózsaszínnel és sárgával kombinálva... Ehhez a stílushoz leginkább a gömb alakú és kerek csokrokat ajánljuk, de láthattunk már elegáns esküvőn enyhén csepp alakú, modernebb hangulatú, hosszúkás, vegyes virágcsokrokat is.

Tipp: Hagyd, hogy a fehér uralkodjon a dekorációban - csupán egy-két élénk árnyalat, csillogó kiegészítő kell, hogy emlékezetes és szuper elegáns legyen az összkép!
 


Romantikus pasztell árnyalatok

Amennyiben romantikus esküvőt tervezel, akkor itt az alkalom, hogy a lágy barackos, lilás árnyalatok, a kanári sárga és a fagyi színek előtérbe kerüljenek! Őszi esküvőn kiválóan harmonizálnak a lágy tónusok a szürkés, barnás és élénkebb narancs színben pompázó bogyós termésekkel is, míg tavasszal és nyáron a csupa pasztell színekből álló kreációk aratnak nagy sikert!

Tipp: A terndi színek között felfedezhetjük a kéket, a cementszürkét és lilát is - mindhárom szín halványabb verziója jól mutathat a rózsaszínes, krém árnyalatokkal párosítva!
 


Vintage szépség

A vintage csokor laza, kötegelt vadvirágokból, rózsából, hortenziából vagy éppen dusty miller fantázianévre hallgató virágokból is állhat, a lényeg a sokszínű, elegáns, bájos összhatás! Formák terén jól illenek ehhez a stílushoz a labda csokrok, vagy a lógó gömbcsokrok, de választhatunk csepp alakú variációt, illetve úgynevezett "virágtáskát" vagy sikkes, legyező alakú csokrot is.

Tipp: Némi csipkével, egy kis organzával, gyöngyökkel még káprázatosabb, különlegesebb lehet a menyasszonyi csokrunk!
 


Rusztikus stílus, bohém megoldások

Egy másik kedvelt irányvonal a naturális esküvők világa, amelyekhez a természetes anyagok, kifinomult tónusok és egyszerűbb formák passzolnak. Ha bohém esküvőt terveztek, akkor jöhetnek az élénk tónusok, vegyes virágcsokrok, pipacs, napraforgó és pozsgás növények, egyszerű, kerek vagy picit hosszúkás formába rendezve, színes szalaggal átkötve...
 


Ha viszont inkább a vidéki, egyszerű hangulat a cél, akkor például szóba jöhetnek a lazán összekötött levendula vagy búzakalász bokréták, mezei virágok és gyógynövények élénk színfoltjával díszítve. Őszi esküvőn megbolondíthatjuk a fekete szőlő, a bor és a konyak testes árnyalataival, pici halványrózsaszínnel és kékszőlővel, melyeket akár az asztaldekorációba is belecsempészhetünk!

Tipp: A rusztikus hangulat elengedhetetlen elemei a barna és a fehér árnyalatok, a csipkék, a lenvászon és a szárított virágok! Gondoltad volna, hogy mennyi csodás megoldás születhet ebből a pár "hozzávalóból"?
 


Trendi csokrok élénk színekkel

Ha valami igazán divatos, ugyanakkor sikkes megoldásra vágysz, akkor egy alapjában véve egyszerű csokrot is kérhetsz a Nagy Napra, melyet néhány élénk színnel vagy egy sötétebb szín több árnyalatával egészíthettek ki.  Kedvelt árnyalatok közé tartozik a narancs, a vörös, a lila, a zöld és a kék!
 


Fényűzés, amerikai módra

Vannak menyasszonyok, akik nem elégednek meg egyszerű, romantikus vagy éppen klasszikus gömbcsokorral, valami igazán egyedi, exkluzív kreációt szeretnének. Ha Te is a fényűző stílus szerelmese vagy, akkor jöhetnek a gyöngyök, kristályok, színes drágakövek, brossok, csillogó-villogó kiegészítők, amelyekből csodás menyasszonyi csokrok születnek, melyek nem mellesleg örök emlékek maradnak! Ezeket nevezzük ékszercsokroknak: eldöntheted, hogy az egész csokrot kisebb-nagyobb "ékszerekből" szeretnéd, vagy az alapot élővirág szolgáltassa..


Extrém csokrok

Nem csupán az úgynevezett virágtáskák és vállon átívelő, különleges, hosszú csokrok számítanak extravagánsnak az esküvők világában! Biztosan sokan láttatok már önmagában gyönyörű csokrokat, amelyek vagy méretben, vagy színekben, vagy éppen a virágok tekintetében tűntek egy kicsit eltúlzottnak... Hiszed vagy sem, a színkavalkád és a drámai, nagy csokrok is lehetnek elegánsak! Az előbbi esetben csupán a színek harmonizálására kell figyelnünk, míg az utóbbinál arra, hogy a menyasszony termetéhez igazítsuk a csokor formáját, átmérőjét! Például egy magasabb hölgy kezében sokkal mutatósabb, szebb lehet egy méretes, látványos bokréta, szemben az alacsonyabb arákkal, akik számára sokkal ideálisabbak a kerek, gömb alakú és a picit nyújtott alakú, modern csokrok!
 

Drámai, nagy csokor

Elegáns színkavalkád

Még több csodás csokor inspirációért kattints a galériakép linkjére!

 

Képek forrása: http://www.nlcafe.hu, http://xn--virgklds-bza8f9j.hu, www.pinterest.com