Extrémebb színek és formák

A trendi dekorációkat már körvonalaztuk az előző - Kedvelt színek és formák című anyagunkban - most egy kicsit feszegetjük ezeket a határokat és megpróbáljuk az extrémebb, különlegesebb színeket és formákat is bemutatni.

Az extrém szó jelentése túlzó, szélsőséges, rendkívüli, végletes. Akkor, amikor kitaláljuk a nagy nap fő vonalát és stílusát, egyben meg is határozzuk a jellemzőit. A romantikus esküvők elengedhetetlen kellékei a virágok, gyertyák, a természetközelieknél a natúr színek és kiegészítők , a drámaibb vonalon az élénkebb elemek. De mindezeket fűszerezhetjük és feldobhatjuk egy-egy kirívó színnel vagy formával, esetleg kellékkel, a még lenyűgözőbb hatás érdekében.
 

Egyszerű mégis különleges megoldás
Egyszerű és mégis különleges megoldás


Ha a vintage típusú esküvőt képzelünk el, akkor a stílusra jellemző anyagok és színek mellett használhatunk erősebb elemeket. Előkereshetünk a nagymama régi bútorai közül kellékként, de akár egy lefelé lógatott villanykörte vázaként használva is különleges lehet. Választhatunk filmekből ismert képeket, témákat, de a saját életünket is felhasználhatjuk különleges fotó falak elkészítésére. Megjelenhetnek a könyvek is, mint dekorációs eszköz.
 

Könyv, mint dekorációs elem
Könyv, mint dekorációs elem
​​​​​​
Fényképek a dekorációban
Fényképek a dekorációban
Különleges vintage dekorációk
Különleges vintage dekorációk


A romantika kedvelőinek is számos különlegesség teheti még egyedibbé az esküvőjét. Nagyon szép az összhatása a rózsaszirmokból kirakott szőnyegnek, amelyen az ifjú pár sétál az oltárhoz vagy a hivatalos esketőhöz. Belevihetjük a már említett ombre, azaz színátmenetes stílust is. Meghökkentő lehet egy- két különleges és színes mennyezeti díszítő elem.
 

Ombre rózsaszőnyeg
Ombre rózsaszőnyeg
Mennyezeti dekoráció
Mennyezeti dekoráció


Igazán extrém hatást érhetünk el drámai vonalon, nagy csokorba kötött virágokkal és hatalmas kristálycsillárokkal, akár egymáshoz nem illő színben is. Mindenképpen a nagy kiterjedésű formákat, fényes, élénk színeket válasszunk a hatás fokozására. Ilyen lehet a bordó, arany, pink, fekete, a világításban is keressük a szokatlan árnyalatokat.
 

Különleges drámai dekorációk
Különleges drámai dekorációk


Az asztal dekorálását tekintve, ha extrémebb hatást szeretnénk, akkor a megszokott virág és váza kompozíciók helyett, íme néhány ötlet. Használhatunk különleges faágakat, melyekre virágot vagy égőket helyezhetünk, hagyományos váza helyett pohár alakú virágtartókat, egyedi gyertyatartókat, különleges tollakat.
 

Különleges asztaldíszek
Különleges asztaldíszek


Divatos elem a különböző hátterek, drapériák használata. Ezek változatos anyagban és színben kaphatóak, melyeket a terem falára, asztalokra vagy akár a mennyezetre is tehetünk. Itt aztán lehet különlegeset alkotni valamilyen igazán élénk, ütős színnel, amelyre mintát is álmodhatunk és ha megbolondítjuk valamilyen fényfüggönnyel, az maga lesz a döbbenet.
 

Különleges drapériák
Különleges drapériák


Azt gondolnánk, hogy a természetközeli esküvők, önmagukból fakadóan csak természetes és egyszerű dekorációval rendelkezhetnek. Ez tévedés, hiszen itt is el lehet menni a végletekig és elővehetjük fantáziánkat a megvalósításhoz és most ne arra gondoljunk, hogy öltözzünk-e fának vagy sem, hanem hogyan dobhatjuk fel a természet adta lehetőségeket. Ne csodálkozzunk ha asztalunk közepén a vázában már nem csak virág, hanem egy fej brokkoli, egy csokor búza, egy kis madár fészek vagy egy pár alma található.
 

Természetes asztali dekoráció
Természetes asztali dekoráció
Asztali díszek természetesen
Asztali díszek természetesen


Ha nincs kedvünk valami különlegeset kitalálni, akkor elég ha egész egyszerűen „rádobálunk” az asztalokra néhány természetközeli tárgyat, például fatörzs, rafia, kavics és máris elég extrém hatást értünk el. Kedveltek a madárkalitka formák, melyek díszként vagy akár funkcióval felruházva is különlegesek.
 

A természet ihlette extremitás
A természet ihlette extremitás


A rusztikus stílusú esküvői dekorációk önmagukban is elég különlegesek. Könnyedén játszadozhatunk a színekkel és az anyagokkal, elérve ezzel a kívánt hatást. Keverhetjük az antik és modern kor bútorait, kiegészítőit, de feledjük ez a stílus egy vidéki, falusias, egyszerű stílus, melyhez igazodjunk a díszítésben is, különben nem extrém, hanem ízléstelen lehet a végeredmény.
 

Rusztikus köszönőajándékok
Rusztikus köszönőajándékok
Különleges ülésrend jelző
Különleges ülésrend jelző
Esküvői fogadás kicsit másképpen
Esküvői fogadás kicsit másképpen


Az extrém hatást előidézhetjük egy nem mindennap használt színnel is. Ezt mindenki az ízlése szerint alkalmazhatja, hiszen akinek az egyik szín különleges, az a másik embernek ízléstelen. Ne féljünk az újtól, mert még ha először meghökkentőnek tűnnek a képek, másodjára már lehet, hogy bele is szeretünk.
 

Különleges színek az esküvőn
Különleges színek az esküvőn


Ismét láthattuk, hogy csak a fantáziánk szabhat határt az esküvőnk dekorálásában. Természetesen mindenkinek mást jelent az extrém fogalma, máshol vannak az ízlésünk határai. Szerényebb párok maradhatnak nyugodtan a finom, egyszerű, visszafogottabb díszítésnél, amíg a merészebbek akár divatot is teremthetnek. Végül néhány igazán különleges és extrém példa, mely véleményem szerint kezdi elhagyni esküvői mivoltát és kezd egyfajta színházzá alakulni.
 

Batman esküvő
Batman esküvő
Kleopátra stílusú esküvő
Kleopátra stílusú esküvő

Képek forrása: www.pinterest.com