Kedvelt színek és formák

Azok a párok, akik jövőre tervezik összekötni életüket, lassan el kell kezdeniük megtervezni, kiválasztani, attól függ, hogy mennyire kreatívak, az esküvőjük dekorációit. Gondolok itt a templomban elhelyezett díszektől kezdve egészen a fogadás helyszínének csinosításáig.

Mi emberek különbözőek vagyunk, de nemcsak a személyiségünk, hanem az ízlésünk is. Az esküvőnk dekorációját tekintve is mindenkinek más stílusok, más színek a kedvesek. Ha eldöntöttük a nagy nap fő jellemzőit, akkor már könnyebb dolgunk van a dekoráció körvonalazását tekintve. Idén is elmondható, hogy a vezető, nagy stílusok megmaradnak. Ezek közül nézzünk néhányat, egyfajta ötletadásként.


Amennyiben hagyományosabb vonalú eseményben gondolkodunk, akkor az egyik, nagyon népszerű stílus ma is és marad jövőre is, az 1920-as éveket idéző vintage típusú esküvők, melyek klasszikusak és nosztalgikusak is egyben. Jellemzője a csipke, szalag, selyem, természetes anyagú és színű elemek, üveg kiegészítők. Mind a pasztell, mind az erős színek megjelenhetnek, akár keveredve is, de ebben az évben igazán trendi a  lila, a babakék, a pink levender, a virágzó dália, az arcadia, mely egy csodaszép zöldeskék árnyalat, aztán a csokoládéra emlékeztető finom barna árnyalat, a nosztalgikus hangulatot idéző almost mauve, mely egy nagyon leheletfinom, halvány árnyalat, az orgonalilához hasonlít leginkább, a spring crocus  egy csodaszép fukszia árnyalat, mely a tavaszi szellők és a nyíló virágok hangulatát hozza el. Nagyon divatos az esküvőkön a lime, a sötétkék és a harbor mist, mely egy finom féltónusú szürke, sejtelmesen izgalmas és varázslatos árnyalat, még két közkedvelt színárnyalatról szeretnénk szót ejteni, melyek a trendi esküvőköi dekorációban megjelennek és jól kombinálhatók a többi színárnyalattal, az egyik a warm sand egy megnyugtató, semleges árnyalat, amely könnyedén összekapcsolja az évszakokat és számtalan lehetőséget biztosít az egyéniség, az önkifejeződés megjelenítésére az esküvőn, a másik árnyalat pedig a  coconut milk, mely biztosítja az esküvői szezonban a fehér és szürkésfényű klasszikus csillogást és az elaganciát.

A stílus egy kicsit átalakul és a csipke mellett megjelenik a gyöngy és a fémes hatású kellékek. Találkozhatunk régi képkeretekkel, ajtókkal a díszítésben. Meghatározó lesz a színek harmonizáló kombinációja, számos árnyalatának használata. Ezek persze évszaktól is függenek. Nyáron lehetnek az élénkebb, télen inkább a finomabb árnyalatok.
 

Vintage dekorációk
Vintage dekorációk


Divatosak lesznek az úgynevezett „furcsa” és a tematikus esküvők is. Ezek humorosak , bohókásak, valamilyen különleges téma köré épülve, például rock and roll vagy egy régi film, esetleg 60-as évek. Dekorációjuk meghökkentő, fiatalos, élénk színekkel és formákkal, a szivárvány minden árnyalatából. Kedveltek a papírdíszek, lampionok, kavicsok, gyöngyök, homok.
 

Színes dekoráció
Színes dekoráció


Néhány éve megjelent és még mindig jelen van sok helyen az úgynevezett „ombre”stílus, mely színátmeneteket takar. Kiválasztunk egy adott színt, például a rózsaszín, amely meghatározza a napot és ennek árnyalataival játszhatunk, egészen a babarózsaszíntől a pinkig. Ez a jegy a ruhától kezdve a dekoráción át egészen a torta kialakításáig szerepet játszik.
 

Ombre stílusú dekorációk
Ombre stílusú dekorációk


A természetközeli témák manapság is kedvelt dekorációk, ez a jövő évben is így marad. Díszítéseiben teljesen a természetes anyagokat és színeket használják, sokszor a mai világban nagyon divatos újrahasznosítható tárgyakkal, például befőttes üveg vagy konzervdoboz, hagyományos spárga. A rusztikusság és a letisztulás egyaránt jellemzi a dekorációkat. Színek a natúr, zöld, krém, föld színek, barna, olíva. Ezeket keverhetjük az adott évszaknak megfelelő árnyalatokkal, például ősszel a naranccsal vagy a rozsdával, tavasszal a kellemes krém sárgával. Használhatunk élő virágokat, dézsás növényeket, melyek még hitelesebbé teszik a helyszínt, de ezek formaként is alkalmazhatóak.
 

Természetközeli dekoráció
Természetközeli dekoráció


A romantikus esküvőt megálmodóknak sem kell elkeseredniük, hiszen erre a stílusra mondhatjuk, hogy örök trend. A selymes barack, rózsaszín, finom levendula, babarózsaszín, lime és a menta színek kedveltek. Előző években számos ezüst, arany és bronz árnyalattal  is találkozhattunk a dekorációt illetően. Kellemes, lágy fényfüzérek, fényfüggönyök, ízléses gyertyatartók alkalmazhatóak megvilágításként. A kristály, az üveg nagyon meghatározó mind színekben, mind formákban egyaránt a maga egyszerű és mégis csodálatos mivoltával. Kedveltek a virág formák és maguk a virágok is, ilyenek a rózsa, bazsarózsa, liliom, orchidea. Megjelenik a selyem, csipke, tüll anyag.
 

Dekoráció a romantika jegyében
Dekoráció a romantika jegyében


Nagyon kedveltek lesznek még mindig a néhány éve beköszönő csipkés, vágott minták, melyeket számítógép és lézer segítségével készítenek el, ettől sokkal élesebb és pontosabb. Az anyag lehet papír vagy vékony textil. Nem csak a dekorációban lehet használni, hanem akár ruhánk vagy cipőnk díszítésére is, de kedveltek az ilyen típusú meghívók is.
 

Vágott minták a dekorációban
Vágott minták a dekorációban


A dekorációk drámaibb vonala is legalább olyan trendi lesz jövőre is, mint a fentiek. Merészebb színek, kihívó formák. Elmehetünk a végletekig is a túlméretezett virág formákkal, mennyezetről lógó, fényes szalagokkal, üveggyöngyökkel, kristályokkal., hatalmas csillárokkal, rusztikus faágakkal, melyeket ízlés szerint díszíthetünk. A színek tekintetében az ezüstöt és a kristályt felváltja az arany és a bronz, valamint divat lesz a smaragdzöld. Hatalmas fényfüggönyök, erős alapszínek lehetségesek. A dekorációk anyagai selyem, brokát, ritkán a plüss.
 

Drámai dekoráció
Drámai dekoráció


Végül egy kis különlegesség. Leáldozik a díszes asztalterítők és különleges székmasnik korszaka. A természetes elegancia kerül előtérbe, miszerint a körasztalos vagy hagyományos asztalokkal berendezett már nem körasztalok és székek vannak elhelyezve a vesküvői fogadási helyszínen a vendégek számára kis "közösségi, pihenő terek vannak kialakítva, melyre jellemzőek az alacsony fotelek és puffok, a hozzájuk illő asztalkákkal, ez a „glaming” vonal. Egyrészt azért hasznos, mert a vendégek nincsenek leragadva az asztalokhoz, hanem jobban tudnak beszélgetni, cserélődni, és gyakrabban látogatják a táncteret, másrészt ez önmagában is elég különleges, nem kell az agyondekoráláson gondolkodnunk. Elég egy egyszerű asztaldísz vagy váza, az asztalok valamilyen szintű külön jelölése miatt pedig valamilyen szép baldachin szerű anyag és forma, persze az előre megálmodott színekhez igazodva.
 

Pihenőrész az esküvőn


Végeredményében az ebben az évben trendi dekorációk tovább élnek, esetleg kicsit átgondolva, megújítva, hozzátéve a jövő év inspirációit. Természetesen ezek a dekorációk csak ötletek és lehetőségek, minden párnak azt kell választania, mely legjobban tükrözi személyiségét és életérzését, valamint azért azt ne feledjük azt sem, hogy határ a csillagos ég és ez mind a színekre, mind a formákra, és az árakra is elmondható. A mennyiben kreatívabbak vagyunk, olcsóbb anyagokból és kellékekből is csodákat tudunk készíteni, de ha nincs érzékünk hozzá, akkor sem kell elkeseredni, hiszen számos ötletet találhatunk akár itt a világhálón, akár szakemberek segítségével is. A lényege, hogy igazán jól érezzük magunkat a „színfalak” között, hiszen életünk egyik legfontosabb napját készülünk kicsinosítani.

Képek forrása: www.pinterest.com