Székszoknyák és székdíszítések

Az esküvői vacsorán és a szertartáson is nagyon fontos, hogy a megfelelő díszítésből a székek se maradjanak ki. Eltűnnek a nehéz textíliák és a hagyományos díszítések. Lássuk, mit hoz nekünk az új szezon!

Székdekoráció


Évek óta a vacsorán lévő székek díszítése ugyanazt a sablont követi: világos alapanyag, rajta valamilyen színes textilből készült masni. Szép, elegáns, egyszerű megoldás, de ha valami modernre vágysz ideje ledobni a székekről a molyrágta anyagot!

A galériában hagyományos székszoknyákat találsz!


Legyen elegáns, tengerparti vagy vintage esküvőd, mindre mutatunk most Neked székdekoráció inspirációt! A hétköznapi dolgokból is merítsetek ötletet, hiszen a 2019-es esküvők jelszava egyértelműen a kevesebb néha több! Egy tengerparti esküvőre könnyed muszlin, vagy organza anyagot javaslunk, amihez jól passzol a tengeri csillagból vagy kagylóból készült applikáció. Tisztítása is egyszerű, így a homok nem okoz kárt.
 


Említettük a vintage ihlette esküvők dekorációját. A 20-as években minden a csillogásról, a fényűzésről és a partykról szólt... na és a gyöngyökről, amelyek nem hiányozhattak egyetlen elegáns nő nyakából sem. Ha ilyen stílusban rendeznéd az esküvődet, válassz Te is gyöngyből vagy csipkéből készült díszt a székekre. Előbbi sérülékenyebb, de a lagzi végén egyszerűen lefejthető, még a csipkét méretre meg kell varratni, vasalni. Azonban a legrosszabb, ami történhet vele az, hogy valaki leönti.
 


Ha igazi hercegnős menyegzőt tervezel, a székeket is báli ruhába kell ,,öltöztetned”. Ezt nagyon egyszerűen megteheted organzából vagy tüllből varrt székszoknyákkal. Talán ez a díszítés hasonlít leginkább a hagyományos, jól megszokott székszoknyákra. Díszíthető továbbá virágokkal: elegáns esküvőre trendi virágokat, például hortenziát, rózsát vagy orchideát javaslunk, még egy rusztikus hangulatban zajló ünnepléshez jobban passzolnak a mezei virágok, a zsálya vagy a levendula.
 


Saját magatok is elkészíthetitek a székek dekorációját, egy egyszerű, szegett szélű anyaggal. Két ötletet osztunk meg Veletek. Az elsőben egy hosszabb anyagot egyszerűen fűzz be az ülőalkalmatosság deszkái közé (a lenti képen lépésekre bontva láthatod). Díszíteni sem feltétlenül szükséges, egyszerű, de nagyszerű.
 


A másik lehetőség főszereplője az organza anyag. Legjobban fa székekre lehet rögzíteni, a hátlapra és az alsó merevítő lécre. Semmi másra nincs szükségetek, mint egy organza anyagra, amit könnyedén rögzíthettek. Egy színben harmonizáló anyaggal köss masnit rá, és kész is. A megfelelő árnyalat kiválasztásában is segítünk, ide kattintva elérheted a 2015-ös esküvői trendszíneket.
 


Divat lesz továbbra is a menyasszony és a vőlegény székének megkülönböztetése. Legegyszerűbben a háttámlára rögzített feliratokkal érhető ez el. De mindenképpen azt ajánljuk, legyetek kreatívak és próbáljatok minél fantáziadúsabb, rátok jellemző jelzéseket rögzíteni az ülőhelyekre. Applikáljátok virágokkal, szalagokkal a díszítésnek megfelelően.
 


Az sem lesz meglepő, ha egy esküvőn a székek csak úgy, natúran tündökölnek majd. Vannak bizonyos helyszínek és stílusok, amikhez egyáltalán nem illik semmilyen díszítés. Vegyünk például egy vintage esküvőt, ahol minden természetes anyagokból készült. A régi székek önmagukban is jól mutatnak, főleg, ha nagyszülői örökségek és még történetük is van. Vétek lenne elrejteni a rajzokat és karcnyomokat, amiket még gyerekként véstetek bele testvéreitekkel.

A galériában székdísz inspirációkat tekinthetsz meg!

Minden díszítésnek megvan a maga varázsa, hangulata. A trendek követése izgalmas és modern dekorációt eredményez, de nincs semmi baj a régi, hagyományos, jól megszokott dolgokkal sem. A lényeg, hogy a Ti ízlésetek mutatkozzon meg, jól érezzétek magatokat és a násznép se feszengjen ezen a csodás napon.

Képek forrása: www.pinterest.com