Rosa Clará kollekció 2019

Rosa Clará kollekció 2019

A tervező idén se hazudtolta meg önmagát, kollekciójából árad az ötletesség, különlegesség, megtervezettség, szeretet. Látszik, hogy idén is megpróbálta a különböző típusú menyasszonyok igényeit kielégíteni. Az idei esztendőt egyben a szexiség, kifinomultság, bohémság és a hercegnői báj uralja – legalábbis Rosa Clara kollekciójának szemszögéből nézve.

A kollekcióhoz készült egy kampányfilm is, mely az „Érezd a szeretetet!” címet kapta.

Ahogy az a kisfilmben is megfigyelhető, a 2019-es kollekciót alapvetően négyféle ruhatípusra oszthatjuk: elegáns-kifinomult, bohém, hercegnős-báli és a ’20-as éveket megidéző ruhadarabokra.

A Rosa Clará Couture megnevezés képviseli az idei kollekció elegáns vonalát. Különböző módon ragadta meg a tervező az elegancia fogalmát, így született meg többek között a „Navas” és a „Marin” elnevezésű ruha.

NAVAS

A ruha, amelyben megvan minden, ami definiálni tudja az elegancia, kifinomultság, törékenység fogalmát. Igazán különlegessé és egyben titokzatossá is teszi a ruhát a magasan záródó nyakrész és a mélyen kivágott hátrész.

Kinek ajánljuk ezt a típusú ruhát?

Persze, ahány ara, annyi típus és alkat, ezért nem feltétlen jelenti mindenkinek ez A RUHÁT. Ez a darab megfelelő a homokóra alakú és/vagy kis mellű hölgyeknek. A homokóra alakot gyönyörűen képes kiemelni, a mélyen dekoltált hátrész pedig a fókuszpontról gondoskodik, ügyesen elvonva a figyelmet a nem túl dús keblekről.

 

MARIN

Tökéletes választás minden divatkövető menyasszonynak, aki szeretné megmutatni kicsit a szexis oldalát is a nagy napon. Szexi, mégis elegáns, melynek érzését a V-nyak kölcsönzi. A csipke, a különleges pántok és a Royal-tüllből készült lágy esésű szoknya egyedülállóvá és elbűvölővé teszi mind a ruhát, mind az arát.

Kinek ajánljuk ezt a típusú ruhát?

Akinek erre a fazonra esik a választása, az nem – vagy legalábbis kevesebb eséllyel – lő mellé, ugyanis az alma-, körte-, fiús- és molett alkatú hölgyeknek is bátran ajánlott.

 

 

A bohém Rosa Clará ruhák egészére a különlegesség, játékosság, huncutság jellemző. Fiatal menyasszonyok előnyben!

DEVORAH

Már a névválasztás is egyfajta furcsaságot, nem mindennapiságot tükröz – nem véletlenül. Tervezőnk fantáziaruhának nevezi, mellyel elmond mindent, amit képvisel ez a ruhaköltemény. Az összkép kialakítását elősegítette a tüllszoknya, fodros csónak alakú nyakrész, de mindenekelőtt az organza virágokkal tarkított alsórész.

Kinek ajánljuk ezt a típusú ruhát?

Sellőfazonjából adódóan igen kötött ruhatípus. Ám a fiús vagy alma alakú arák számára többek között ez lehet a jó választás.

 

 

DORES

Feltűnőségből jeles! Nem mindennapi, mégis elegáns és sikkes. A csodaszép masni tovább emeli a modell különlegességét és egyben még ünnepibbé is teszi a nagy napot – mint egy ajándék, amely egy életre szól.

Kinek ajánljuk ezt a típusú ruhát?

A nyakba kötős, enyhe V-alakú felsőrész miatt egyértelműen a fiús alkatú menyasszonyoknak ajánlott. Ám az A-vonala miatt szerencsés választás lehet egy alma - vagy homokóra alkatú hölgynek is.

 

 

Talán a legizgalmasabb darabokat foglalja magában a Rosa Clará Soft elnevezés, mely a ’20-as évek hangulatát, légkörét idézi meg.  A bojtok, rojtok, pöttyök, gyöngyök, díszek, tollak mind-mind a ’20-as évek női gyönyörűségét mutatja meg.  Aki nem hercegnő akar lenni az esküvőjén, annak bátran ajánlom a kollekció ezen darabjainak átfutását, mert a nőt egy másik oldalról közelítik meg, miközben megtartják a maguk tündöklő mivoltát is.

Elhoztam Nektek a két kedvenc darabomat a kollekcióból: Kalani és Kera.

KALANI

Ha lelki szemeink előtt elképzeljük, hogy vajon milyen is lehetett a ’20-as években nőnek lenni – természetesen maradjunk csak az öltözködés terén – , akkor biztosan mindenki a csillogást, tollakat, szexiséget és a hosszú, vékony cigarettát látja, nem igaz? A KALANI modell pontosan ezt tükrözi. Egyszerűen nem lehet nem imádni az aprólékos részleteit, a fogdosnivaló tollait, a szembetűnő csillogását.

Kinek ajánljuk ezt a típusú ruhát?

Stílusából adódóan ez a ruhacsoda főként a fiatal menyecskéknek készült, de minden bevállalós, alma alakú vagy magas termetű arának is erősen ajánlott.

 

 

KERA

A ’20-as évek másik oldalát megtestesítő modell: laza, mégis sikkes és nem utolsó sorban egyedi. Pöttyök, rojtok, csipke egy helyen. Ezt a darabot választó menyasszonyoknak ajánlott egy hasonló fejdísz kiválasztása, mint ami az alábbi képeken is feltűnik , elérvén ezzel a tökéletes ’20-as évek hatását.

Kinek ajánljuk ezt a típusú ruhát?

A két részből álló ruha is kicsit kötött, hiszen nem mindenkinek áll jól, illetve nem mindenki szeretné bevállalni ezt a megoldást. Tény és való, hogy szokatlan a kétrészes menyasszonyi ruha – legalábbis nálunk még mindenképp – , de éppen  ez adja a varázsát. Minden fiatal menyecskének ajánlott ezt a fazont is számításba venni a válogatás során.

 

 

Elérkeztünk a várva várt hercegnő darabokhoz: Rosa Clará Diamond. Minden leányzó álmodozott arról kiskorában, hogy ha egyszer férjhez megy, milyen ruhában lesz. Sokan mesébe illő esküvőről álmodnak, mások kevés felhajtásról. Most az előbbiek táborát erősítvén bemutatom az idei év Hamupipőke-ruháit.

JANAN

Tipikus báli ruha fazon egy kis csavarral. A zsebek megtörik azt a mézes-mázos tulajdonságát ezeknek a ruháknak, melyekért sokan odavannak, másoknak viszont túl sok. Biztos, hogy az utóbbiakat tartotta szem előtt a tervezőnk, mikor megalkotta ezt a ruhakölteményt, ugyanis a zsebekkel lazábbá tette a hercegnő stílust.

Kinek ajánljuk ezt a típusú ruhát?

Hogy kiknek ajánlom? Minden hercegnőnek! Magasnak, molettnek, kis mellűnek, fiúsnak vagy körtének, a lényeg, hogy tündökölj!

 

 

JULIANA

Ha kicsit zárkózottabb vagy, nem szereted, ha sok mindent látnak belőled, vagy csak szimplán olyan vallású vagy, amely tiltja a fedetlen karokat, vállakat, akkor ez a modell neked való!

Kinek ajánljuk ezt a típusú ruhát?

Mindazonáltal, hogy megidézi Hamupipőkét és a báli forgatagot, romantikusságot is sugall a sok csipkeberakással. A fűzős hátrész még inkább hercegnővé teszi az arát, nem beszélve arról, hogy karcsúsító hatása is vitathatatlan.

 

 

Rosa Clará 2019-es kollekcióját a csipke, strasszok, bujaság, elbűvölőbbnél elbűvölőbb hátkivágások, játékosság és a szépség uralja. Legyen egyrészes vagy kettő, báli vagy sellő, csipkés vagy visszafogottabb, minden menyecske megtalálja a megfelelő ruhát, ha alaposan szemügyre veszi  a kollekciót.

Szerző: Osgyáni Blanka

A teljes kollekció a galériában látható!

 

 

képek forrása: www.rosaclara.es

Hozzászólások