Romona Keveza kollekció 2019

Romona Keveza kollekció 2019

Az ara szemszögéből nézve a nagy nap egyik legfontosabb eleme a menyasszonyi ruha, mely akár a legszebb ékszerként is funkcionálhat. Ez vitathatatlan és tagadhatatlan tény, amivel Romona Keveza is egyetért – legalábbis az idei kollekciója ezt sugallja.

Míg a tavalyi évben a színes ruhacsodák is előtérbe kerültek, addig idén már csak és kizárólag a fehér, esetleg tört fehér színek jelennek meg. Légiesség és díszítettség jellemzi a kollekciót. Mindemellett két véglet jellemzi az idei esztendőt: hosszú ujjú vagy ujjatlan felsőrész – megkönnyítve ezzel az arák dolgát. Olykor ugyanis nagy fejtörést tud okozni egy ilyen apró részletben való döntés is, ám tervező által kínált ultimátummal a problémát gyorsan és könnyedén lehet orvosolni.

Azoknak a menyasszonyoknak, akik nem szeretnék mutogatni a karjaikat, vállukat, dekoltázsukat, esetleg a vallásuk miatt kénytelenek elfedni mindezeket, akkor a kollekció ezen darabjai tökéletes választás lehet.

Ha az egyszerűség híve vagy, akkor az alábbi klasszikus modelleket ajánlom Neked. A tervező kombinálta ezt a testre simuló szabást gombokkal, áttetsző illúziós felsőrésszel, zsebekkel vagy éppen övvel.

 kép forrása:  www.romonakeveza.com 

A tervező híres arról, hogy megnevezi, hogy mi inspirálta őt a különböző ruhaköltemények megtervezésében. A fenti képeken szereplő ruhák  elkészítésében szerepet játszott a Windsori kastély, a Balmoráli kastély és a Buckingham palota.

A felsorolt épületek mindegyike köthető valamilyen formába a brit királyi családhoz: a Windsori kastély és a Buckingham palota a legfontosabb királyi rezidenciák körébe tartozik Angliában. A Balmoráli kastély bár Skóciában található, mégis fontos szerepet tölt be az uralkodó család életében. Ez a királyi miliő szinte kézzel foghatóan áthatja a fent említett modelleket, s így érik el a kívánt hatást: a királyi eleganciát, kifinomultságot és a kollekció szlogenjét, az úgynevezett „Meghan-effektet”. Aki csak egy napra át akarja élni, milyen is lehet Erzsébet királynőnek, Katalin vagy Megán hercegnének lenni, annak kötelezően ezek között kell keresgélnie.

Ám, ha nem a Te stílusod a királyi vonal, és inkább sejtelmesebb szeretnél lenni az esküvődön, akkor a következő ruhacsodák Neked valók!
 

 

A mélyen dekoltált V-alakú felsőrész különlegessé teszi ezt a ruhát. A díszítés eleganciát sugall, lágy esésű tüllszoknyája pedig egy angyalt idéz meg. Aki erre adja le a voksát, az egyértelműen végig fogja tudni táncolni a lagzit, hála a ruha könnyed jellegének.
 

 

Meghan Markle-nek köszönhetően idén újra divatba jött a csónak nyak. Ez a virághímzéssel tarkított, csónak nyakú, testhez álló menyasszonyi ruha tökéletes lehet egy templomi szertartásra, hiszen az ízlésesség keretein belül marad, miközben megmutatja az ara domborulatait is. Ám ügyelni kell arra, hogy a csónak nyak nem mindenkinek áll jól, így főként azok válasszanak ilyen fazont, akiknek erősebb a csípőjük, tehát körte alkatúak, esetleg akiknek pici vagy „csapott” a válluk, számukra is megfelelő lehet ez a  választás.

Természetesen azokra is gondolt a tervező, akik nem takargatni akarják magukat a nagy napon, hanem éppen ellenkezőleg egy kicsit többet akarnak láttatni. Így készültek el az alábbi ruhák, melyek között feltűnik az ikonikus Marilyn Monroe-ruha átalakított formájában, vagy éppen a szív alakú dekoltázzsal rendelkező, gazdag virághímzéssel készült A-vonalú ruhaköltemény is.
 

 


A 2005-ben létrejövő Legends Romona Keveza nevű vállalat alatt olyan esküvői ruhákat alkot a tervező, melyeket híres nők ihletnek, mint például Grace Kelly, Audrey Hepburn vagy Jacqueline Kennedy. Idén ezt a kollekciót többek között Diána hercegné, Lady Di, Elizabeth Taylor inspirálta.
 

kép forrása: www.legendsromonakeveza.com 

Lady Diana ihletett ruhában megvan minden, ami Diána hercegnét jellemezte: kirívó, szabályszegő, tűzről pattant. A hercegné ezen tulajdonságai a ruha hátulján lévő hatalmas szatén masniban, a fedetlen vállakban és az enyhén mély kivágású dekoltázsban mutatkozik meg.
 


A Lady Di inspirálta ruhacsoda alapvetően egy szép szív alakú mellkivágással szabott klasszikus ruha lenne, ám a fekete organza masni teljesen megváltoztatja a ruha összképét. Az ártatlan ruha hirtelen egy vad és gótikus esküvői ruhává változik át. Szokatlan, de kreativitásból abszolút jeles!
 

 

A többszörös Oscar- és Golden Globe-díjas színésznő, Elizabeth Taylor motiválta ruhakölteményben megjelenik mindaz, melyet a vörös szőnyeg megkövetel. A csipke, mely a magasan záródó felsőrészt borítja, elegánssá teszi az összképet, a szív alakú dekoltázs pedig megidézi a színésznő néhai nőiességét és egyben a stílusát is. Aki élete legszebb napján nemcsak a kastélyokat akarja meghódítani, hanem a vörös szőnyeget is, ahhoz tökéletesen passzol ez a modell, ezt garantálom!

Szerző: Osgyáni Blanka

A kollekció további darabjait megtekinthetitek a galériában!

 

képek forrása: www.romonakeveza.com , www.legendsromonakeveza.com

Hozzászólások