Anne Barge kollekció 2019

Anne Barge kollekció 2019

Végre elérkezett az idő, amikor Anna Barge 2019-es ruhacsodáit vehetjük górcső alá. Csupán két szóval le lehet írni az idei kollekciót: letisztult és bájos. Aki ilyen paraméterekkel keresi A RUHÁT, az megnyugodhat, hátradőlhet, mert ez lesz a tökéletes kollekció számára! Csak tudjon dönteni a szebbnél szebb modellek között.

A letisztultság mintaképével kezdenénk a Barge kollekció bemutatását. A klasszikusság mellett a darab miliőjét tovább emeli a Meghan-effekt, mely idén gyakran visszaköszön a menyasszonyi ruhaiparban – örök hála ezért Megán hercegének!
 


Ám a csónak nyak ennél a modellnél elsősorban nem Meghan Markle-t idézi meg, hanem Angelina Jolie színésznőt – akit szintén a csónak nyak nagykövetének is lehetne titulálni – , ugyanis a tervezőt idén a magabiztos női ikonok inspirálták, így olyan nagy női nevek jelennek meg  inspirációként a kollekcióban, mint Amal Clooney, Karlie Kloss vagy a már említett Angelina Jolie.

Ezen információ tudatában teljesen más szemmel tekintünk erre a modellre, nem igaz? A tervezőnek hatalmas nagy piros pont dukál, hiszen ennél jobban nem is tudta volna visszaadni Angie finomságát, természetességét, nőiességét. A színésznőnek csodaszép vállai vannak, melyeket ő is szeret kiemelni, mint ahogy ez a fazon is teszi. Egyszerűen tökéletes!

Kinek ajánljuk? 
Aki egy napra Angelina Jolie bőrébe akar bújni, az ennél megfelelőbbet nem is tudna választani! Ám azoknak is jó döntés lehet, akik körte alakúak, avagy ún. „csapott” vállal rendelkeznek, mivel a számukra előnyös idomok lesznek a hangsúlyosak ennél a fazonnál.

A következő ruhaköltemény tovább ringat minket a letisztultság tengerén. A ruha különlegességét a csavart felsőrész és a szív alakú dekoltázs adja. Ezek összjátéka mossa össze a kollekció klasszikus és bájos vonalát egy ruhában.
 


Az enyhe trombita alakú alsórész még egyedibbé teszi az egyébként első látásra egyszerűnek tűnő ruhát. Ezt a sziluettet Amal Clooney ihlette, akinek fiatalossága, kecsessége és a jogászokra jellemző magabiztossága mind-mind jelen van az összképben. A tervezőnnek szintén sikerült kiemelni a sármos színész feleségének legikonikusabb tulajdonságait.

Kinek ajánljuk? 
Bátran ajánljuk minden olyan arának, aki fiatalos akar lenni az esküvőjén úgy, hogy közben megtartja a hagyományos vonalat is. Ezenkívül a kedvelt szív alakú dekoltázsnak köszönhetően , jól passzol a vékony testalkatú, fiús- vagy körte alakú arákhoz.

Hátrahagyva a klasszikusságot, továbblépünk a bájosság mezejére, melyben segítségünkre lesznek a különböző fazonú és többféle módon díszített ruhadarabok.

Báj. Nap, mint nap használjuk, de tudjuk-e, hogy pontosan mit jelent? A Wikiszótár az alábbi definíciót adja ehhez a főnévhez: szeretetreméltóság; rendszerint fiatal nőnek a megjelenésében, viselkedésében megmutatkozó, vonzalmat vagy tetszést ébresztő, általában kellemes külsővel párosult kedvesség.

Ennek tükrében tekintsünk az alábbi ruhacsodára, melyet, ha alaposan szemügyre veszünk, észrevesszük, hogy a fogalom minden egyes szava visszaköszön ránk.
 


A fotósnak is jár a dicséret, ugyanis a modell testtartása még inkább hangsúlyozza a ruha báját, kedvességét, de természetesen a csodás összkép kialakításában leginkább a tervező fantáziája játszott szerepet. Alapvetően a báli ruha fazonokból árad az a szépség, melyet a fogalom is említ, ezt koronázza meg a csillogó gyöngyökkel kirakott felsőrész. A szabadon hagyott vállak egyszerűen vonzzák a tekintetet. A szoknyarész alját csipkedíszekkel dekorálták, ezáltal az elegáns vonalat is képviseli ez a sziluett.

A csupa szív királynőjének is koronázhatnánk a volt First Lady-t, Michelle Obamát, aki ezt a ruhát is ihlette. Az a kedvesség, melyet az az asszony árasztott miden egyes alkalommal, mikor férjét támogatta egy-egy rendezvényen, hivatalos eseményen, szinte leírhatatlan. Pontosan ezt a megfoghatatlanságot tükrözi ez a MICHELLE névre keresztelt darab is.

Kinek ajánljuk? 
Báli ruha fazonjából adódóan szinte bárki viselheti, de legfőképp a körte -, molett vagy fiús alakú aráknak ajánlott! Ki ne szeretne akár csak egy napra is First Lady lenni?

Talán a kollekció legkülönösebb és legszokatlanabb darabjával folytatjuk a bemutatónkat. Bár nem hétköznapi, mégis bájos és csodálatos ez a ruhaköltemény is.
 


Itt is szerepet kapott a klasszikusság, hiszen az alapdarab egy egyszerű, hófehér, V-kivágású, pántos, egyenes vonalú ruha. Ám a ruha különlegességét az ún. „Elle capelet”, azaz egy csipkeberakásos, áttetsző rövid körgallér adja.

Tipikusan az a sziluett, melyet egyesek imádnak, mások viszont egyenesen utálnak. Ugyanakkor ez egy 2in1-ben viselet, hiszen ezt a körgallért bármikor levehetjük, így rögtön egy hagyományőrző ruhával kerülünk szembe. Ezáltal azok kedvére is tett a tervező, akik két menyasszonyi ruhát szeretnének: egyet a szertartásra és egyet a lagzira. Bámulatos, nem igaz?

Kinek ajánljuk? 
Egyenes szabása hangsúlyozza a csípőt, így főként a homokóra- vagy alma alakú aráknak ideális választás.

Mindezek mellett olyan darabok is helyet kaptak a kollekcióban, mint az alábbi magasan záródó, A-vonalú ruha avagy az Iman nevet viselő, sellő fazonú ruha, melyet David Bowie csodaszép modell felesége inspirált.
Szerző: Osgyáni Blanka


A ki nem emelt ruhacsodákat az alábbi galériában megtekinthetitek!

képek forrása: www.vogue.com , www.theweddingcommunityblog.com

Hozzászólások