Különleges esküvői helyszín - A hajók

Azok a párok, akik az utazás vagy hajózás szenvedélyesei, és így a különleges esküvőjükhöz is kevésbé statikus helyszínt képzelnek el, azoknak remek választás a rendezvényhajó.

Lehet állóhajó, de a folyón, tavon sikló hajón is meg lehet kötni álmaink esküvőjét. Előnye mindenképp a lenyűgöző, újra és újra megújuló, változatos panoráma, akárcsak ha Budapesti Duna-kanyarra vagy a Budapest-Esztergom távolságra gondolunk, ahol a hegyek szinte összeérnek a víz fölött. Erre van lehetőség a Balatonon, a Dunán és a Tiszán is hogy csak a híresebbeket említsük.

Ha csodálatosan szép, festői Magyar tengeren, a Balatonon tervezed esküvődet, a Tflotta 23 hajóból álló hajóflottája hangulatos környezetet biztosít esküvőd megrendezéséhez és lehetővé teszik a pár főtől akár több száz fős esküvők, családi- és szakmai rendezvények megtartását is.  Egyéni kívánságokat figyelembe véve, professzionális szinten megszervezik a NAGY napot, és gondoskodnak arról, hogy minden esemény egy felejthetetlen élménnyé váljon, vedd fel a kapcsolatot a T-Flotta szervezőivel! Cégük több, mint 10 éve foglalkozik hajós esküvők lebonyolításával illetve a szárazföldi ceremónia megszervezésével.


A rendezvényhajókon megtartható nem csak maga a ceremónia, de a lakodalom többi része, a tánc és az ünnepi vacsora is. Különösen nyáron, kellemes időben ajánlott, amikor a hideg levegő nem kényszeríti be a násznépet a hajó belsejébe, hanem kezünkben egy pohár pezsgővel, egy emberként gyönyörködhetünk a korlát mellől az elénk táruló látványban, miközben bőrünket finoman cirógatja a meleg esti szellő.
 


Nem kerülhető el a kérdés, hogy az esküvő jogi viszonylatai ilyenkor hogyan is alakulnak. Magyarországon elsősorban a polgári szertartást ismerik el jogilag, így az anyakönyvvezetővel kell megbeszélni a részleteket. A legegyszerűbb megoldás, ha a polgári szertartásra az esküvő hivatalos napja előtt kerül sor, ahova csak a pár és a tanúk hivatalosak.
 


Amikor eljön a menyegző napja, az akkor köttetet nász egy megerősítő szertartás keretében jön létre, szertartásvezetéssel, mely hozzáad egyedisége, különlegessége, eleganciája miatt a "Nagy nap" varázsához. Arról nem is beszélve, amikor a meghívottak között külföldről érkezett idegen anyanyelvű vendégek számára is érthető a szertartás, mivel több nyelven is vezethető. Így számukra is egy örök emlék marad a menyegző minden mozzanata. Emellett sok kötött dologtól is mentesülünk, amely az anyakönyvezetővel kötetett külső helyszínen másképp működik, hiszen nem térhetnek el sok szabálytól és árban is jelentősen többe kerülhet.

Ha azonban úgy döntünk, hogy szeretnénk egy napra, egy eseményhez kötni az esküvőnket, akkor ügyelnünk kell arra, hogy az általunk kiválasztott anyakönyvvezető illetékes területén nézzük ki a helyszínt. A helyszínnek egyértelműen beazonosíthatónak kell lennie – ha nem köthető hozzá cím és házszám, akkor az azonosításhoz elegendő a helyszín földrajzi száma vagy a Dunán az adott folyami kilométer.

A Menyegzőlap által ajánlott különleges esküvői helyszín a Balatonon:


Egyházi szertartásnál bonyolultabb az eljárás, mivel a katolikus egyház csak a felszentelt helyen köttetett esküvőt ismeri el. Bár a pár és az általuk kiválasztott eskető pappal közösen bizonyára találnak valamilyen megoldást. Érdemes esküvőszervező, vagy rendezvényiroda véleményét kikérni, akik bizonyára már sok hasonló helyzetet sikeresen megoldottak.
Az esküvői helyszín kiválasztásával kezdődik el az esküvő szervezése, így kiemelten fontos szerepe van, mivel annak stílusa határozza meg esküvőnk stílusát is. Éppen ezért, hogy segítsük a választást, a következő részekben bemutatunk további helyszínválasztási lehetőségeket, szabadtéri és extrém esküvői helyszíneket is.

Kép forrása: easyyacht.ae