Színtrend az esküvőn 2019

Színtrend az esküvőn 2019

A New Jersey székhelyű Pantone Color Institute nevet viselő vállalat minden évben kiadja a következő év színeit, melyet a Pantone View-ban tesznek közzé azért, hogy a divattervezők, virágkötők, dizájnerek és más vállalatok a megvásárlásukkal irányt mutassanak a divatőrülteknek. Ám fontos tudni, hogy minden évben létrehoznak egy színskálát külön az esküvői világnak is, melyben bár lehetnek átfedések, alapvetően különbözik a divatszínektől. 

A 2019-es esküvői színtrend évszakokra lebontva jelent meg idén, melynek következtében négyszer három csodálatos árnyalat tárul elénk, melyből győzzünk csak választani! A tónusok abszolút megfelelnek az évszakoknak: tavasszal lágy -, nyáron erőteljesebb, feltűnőbb -, ősszel mély, melegséget árasztó - és télen jégkirálynős színek kaptak főszerepet. Lássuk, miképp tudjuk felhasználni ezeket a nagy napunk dizájnjában!

Tavasz

A tökéletes évszak arra, hogy merjünk játszani a finom klasszikussággal és a metálos-fémes árnyalatokkal, melyek idén virágkorukat élik a hétköznapok divatvilágában is. Az újraéledés évszakának elsődleges színei jövőre a lilaakác, bazsarózsa és a sivatagi rózsa lesz. Ugyanakkor azért, hogy emlékezetesebbé tegyük a menyegzőt, esetleg megbolondítsuk valami meghökkentő árnyalattal a helyszínt, kiegészítőket, koszorúsruhákat, érdemes számításba venni az arany és smaragdzöld tónusokat is. Tudniillik tökéletes harmóniát képes teremteni az említett színkombinációk ötvözése.
 

Nyár

A meleg évszakunkról való álmodozás magával vonja a tenger zúgását, a homok érintését, a napsugarak ragyogását. Ezt a koncepciót követte a Pantone, mikor megalkotta a 2019-es nyári esküvői palettát. A szabadság időszakát jövőre a lila, tengerkék és smaragdzöld fogja uralni. A kontraszt elérése érdekében kiegészítheted ezeket a tónusokat galambszürkével vagy boglárka sárgával is – garantált lesz a siker!
 

Ősz

Az őszi esküvői árnyalatok abszolút az évszak hangulatát tükrözik: a melegséget, a szépséget, de mindenekelőtt az elmúlást. A 2019-es paletta a következőket tartalmazza: bordó, mely a mély burgundi egyik árnyalata, a pezsgőszín, mely a kellő tündöklést biztosítja, és a bézs vagy divatosabb megnevezéssel a latte szín, mely a gyengédséget, ártatlanságot képviseli a repertoárban. Tökéletes harmóniát teremthetünk, ha ezeket a színkombinációkat vegyítjük a pár éve fénykorát élő rose golddal, esetleg naturális tónusokkal, mint például a zöld, barna vagy égkék.
 

Tél

A téli színrepertoárt a hideg tónusok uralják, melyek egyértelműen a jégkirálynőt láttatják az ara személyében – szerencsés vagy sem, jövőre ez lesz a trendi! Olyan árnyalatok kaptak helyet, mint az égkék, ködszürke vagy galambszürke, melyeknek azért van egy igen előnyös tulajdonságuk: egyáltalán nem vonják el a figyelmet az Ifjú Párról. Az összkép tökéletesítése érdekében feldobhatjuk ezeket a színeket vörössel, bordóval vagy akár ezüsttel is, melyekkel előkelőbb hatást érhetünk el.
 


Amikor az esküvő színeiről beszélünk főként a dekorációra, kiegészítőkre és az Ifjú Páron kívüli szereplőkre gondolunk: koszorúslányokra, tanúkra, örömszülőkre, gyűrűhordóra, virágszórókra. Inspirációként összegyűjtöttünk Nektek néhány fotót, miképp tudjátok ezeket az árnyalatokat belecsempészni a menyegző dizájnjába.

Koszorúslányok és tanúk

Mindig jól mutat, ha az ara és a vőlegény „emberei” összeöltöznek. Nem feltétlen kell teljesen egyezniük, az is jó benyomást kelt, ha néhány kiegészítő színe passzol az ellenkező neműéhez. Egyrészt feldobják magát a szertartást, összképet, gyakorlatilag egységet alkotnak, másrészt a fotókon visszaköszönő harmónia melegséggel tölt el majd mindenkit.
 

Gyerkőcök

Kedves gesztus, ha a legkisebb családtagot is belevonjuk az esküvő menetébe. Az összkép garantáltan családiasabb és szívmelengető lesz, és abszolút nem kell félni, hiszen a gyermek szívesen megteszi, legyen a feladata a gyűrűhordás vagy sziromszórás. Sőt, kimondottan élvezi, mivel ezáltal megkapja a jól megérdemelt 15 perc hírnevet. A gyűrűhordó-virágszóró viseletekben is törekedhetünk arra, hogy minél inkább harmonizáljanak egymáshoz, illetve, ha csak az egyik játszik szerepet, akkor passzoljon a koszorúsok, tanúk sziluettjéhez.
 

Dekoráció

A díszítés terén vagyunk talán a legszerencsésebbek, hiszen a lehetőségek száma végtelen. Megannyi ötlet és kreáció kering az interneten, melyekből kedvünkre inspirálódhatunk. Az anyagok kiválasztásánál figyelembe kell vegyük az esküvő tematikáját a csodásabb összhatás érdekében. Ugyanakkor a színek tekintetében határ a csillagos ég: követhetjük akár az adott év esküvői trendjét vagy választhatunk kedvünk szerint színt – a hangsúly azon van, hogyan álmodta meg az Ifjú Pár a nagy napját, a többi részletkérdés.
Szerző: Osgyáni Blanka
 


Keressétek fel galériánkat a további ihletszerzés érdekében!

képek forrása: www.hu.pinterest.com

Hozzászólások