Menyecskeruha újra gondolva

Menyecskeruha újra gondolva

A 2019-es tavaszi esküvői ruha repertoárokban már láthattuk, hogy a különlegességen, az egyedi részleteken van a hangsúly. Nincs ez másképp a menyecskeruhák tekintetében sem. Természetesen megtalálhatók egyszerűbb, úgymond hétköznapibb értelemben vett új asszony ruhák is, hiszen tudjuk, ahány ara, annyi igény.

Színes ruhák

A menyecskeruha Magyarországon általában piros színű, mellyel annak a hagyománynak tesznek eleget, miszerint régen szűzen mentek férjhez a lányok, és a piros ruha a szüzesség elvesztését szimbolizálja. Ma már ritka, ha valaki vár a nászéjszakáig, ugyanakkor a piros színű menyecskeruha tradícióját megtartották.

Természetesen vannak olyan menyasszonyok, akik nem hagyományőrzők, és a piros szín helyett a szivárvány bármely színében szívesen pompáznak éjfél után.

A tervezők mindkét típusnak próbálnak a kedvére tenni, ezért tűnnek fel a hagyományos piros ruhák mellett más színkombinációjú sziluettek is.

Mon Cheri Montage 2019-es kollekciója rengeteg menyecskeruhaként is funkcionáló ruhacsodát rejteget. Alapvetően ez egy elegáns, estélyi, alkalmi ruha összeállítás, de néhány darabját kimondottan esküvőre is el tudjuk képzelni mint újasszony ruha. Pláne, hogy manapság trendi, ha estélyi vagy koktélruhában jelennek meg az újdonsült feleségek éjfélt követően.

 


A három ruha három különböző fazonban tárul elénk: egyenes szabásban, mely testhez simul; A-vonalban, mely légies könnyedséget és eleganciát áraszt; valamint trombita fazonban, mely abszolút különleges benyomást kelt. Színpalettájuk a lilától a zöldes árnyalatig terjed, mely igazán egyedinek számít. A kék abszolút érthető színválasztás, hiszen az a bizonyos esküvői babona is magában foglalja a „valami kéket”. Ám a másik két színnek nincs különösebb oka, csupán a sajátos megjelenésre, a különlegességre hajaznak.

Mint ahogy látjuk, megoszlik az is, milyen dekoltázzsal van kialakítva a ruhaköltemény, mely lehet visszafogottabb, titokzatos, magasan záródó vagy enyhén merész V-kivágású, esetleg a szerelem szimbólumát megformáló szív alakú. Mindegyik mást sugall, így hát az ara döntése, mit akar érzékeltetni a násznéppel.

Díszítettségük is különböző, hiszen lehet előkelőséget árasztó és tekintélyt parancsoló csipkemintákkal tarkítani, esetleg csillogó gyöngyökkel kirakni vagy szimplán cicomázatlanul a násznép elé tárni. Bármelyiket is válassza a kedves menyasszony, a hangsúly azon van, hogy jól érezze magát a bőrében!
 

Piros elegancia

Jenny Packham és Tony Bowls kollekciójában egyaránt megtalálhatók a piros színben tündöklő ruhacsodák, melyek megfelelőek lehetnek az éjfél utáni viselethez.
 

Kép forrása:  jennypackham.com


A tervezőnő a minimalizmust vette célba, mikor megálmodta ezt a sziluettet. Egy klasszikus, hasonló stílusban kiválasztott menyasszonyi ruhát tökéletesen ki tud egészíteni ez a menyecskeruha. Színe miatt hagyományőrző, szabásának köszönhetően pedig vitathatatlanul elegáns. Az arany színű láncok, melyek nyakláncként indulva végig kísérik a menyasszony karját, majd mintaként a ruha ujjába olvadnak, egyedülállók és hihetetlenül előkelő hatást érnek el. Hossza megfelelő: se nem túl hosszú, se nem túl rövid – egyszóval alkalomhoz illő. Láttatni enged az ara formás lábából, miközben megtartja elegáns jellegét.
 

Kép forrása: tonybowls.com


Ugyancsak klasszikus jellegű, mégis más összhatást ér el, mit az előző ruhaköltemény. A sziluettnek nagyon erős királynős stílusa van, ennek köszönhetően igen elegáns és előkelő jelleggel rendelkezik. Gyönyörűen kiemeli az ara alakját, megmutatja a láttatni kívánt idomokat, miközben magasan záródó felsőrésze és földig érő szoknyahossza semmit nem mutat a viselőjéből – zseniális kivitelezés. Úgy szexi a ruha, hogy közben semmit nem enged láttatni az ara magából. Érdekes vállkialakítása egyedivé teszi a ruhát, valamint tovább erősíti az előkelő vonást, hiszen a régi idők úri hölgyeinek stílusát idézi meg.
 

Extrém menyecskeruhák

Yolan Cris is arról híres, hogy a vagány, vad, nem mindennapi sziluetteket részesíti előnyben mind az esküvői ruhaiparban, mind a más alkalmakra illő ruhakollekciókban. Ugyanakkor valahol tradicionális ruhacsodákat álmodott meg, hiszen gyakran feltűnik a piros szín az összeállításban, melyek kiválóan alkalmasak újasszonyoknak szánt ruháknak is. Yolan Cris főként estélyi ruhákban gondolkodó összeállítását hoztuk el Nektek, melyből kiválogattuk a menyecskeruhának a leginkább megfelelő darabokat.
 

 

Ez a három ruhacsoda három különböző stílust képvisel, mégis van közös bennük: az extrém vonás. A rózsaszín sziluett abszolút a fiatalos aráknak készült, hiszen kirívó, két részből álló, légies, könnyed. Remekül kihangsúlyozza az ara karcsú derekát, megmutatja formás lábait a felskiccelés által, áttetsző anyaga pedig a szexi külső terén felteszi a pontot arra a bizonyos i-re.

A másik két ruha színben megegyező, stílusban kevésbé. A rövid fazon vadságot tükröz, miközben kiemeli a menyasszony hosszú és formás lábait. Gyöngydíszei és a csillogó kelme a megfelelő tündöklést biztosítja viselőjének, gondoskodva ezáltal a nőies megjelenésről is. Extrém és ultra dögös, mégis az ízlésesség határain belül marad.

Ezzel szemben a hosszú ruha részben elegáns hatást is kifejt, mely egyértelműen a szabásának tudható be. Hosszú ujja az illúziós kelmével titokzatosságot csempész a sziluettbe, melyet a merész, V-alakú dekoltázs alakít át nőies és szexi benyomássá. Csillogó anyaga ragyogást biztosít viselőjének, és garantáltan vonzza a tekinteteket.

Szerző: Osgyáni Blanka

Megannyi menyecskeruhát gyűjtöttünk össze Nektek, melyeket a galériában szemügyre vehettek. Olyan neves tervezőkhöz köthetők, mint például Vera Wang, Christopher Kane, MoniqueLhuillier, Pnina Tornai, Ian Stuart.
 

képek forrása: www.hu.pinterest.com , www.moncheribridals.com , www.yolancris.com , www.tonybowls.com , www.ianstuart-bride.com , www.pninatornai.com , www.moniquelhuillier.com

Hozzászólások