Trendi színkombinációk a szertartásokon

Trendi színkombinációk a szertartásokon

A tökéletes szín megtalálása az esküvőre, bizony nem könnyű feladat. Rengeteg ötletelést, gondolkozást igényel, mely árnyalat tükrözné a legjobban az Ifjú Pár stílusát, miközben eleget tesz a menyegző tematikájának is. Nehéz, éppen ezért okos döntés, ha egy dekorációs céget kérünk fel a nagy napra, hogy a szakképzett csapat kézben tartson mindent.

2019-ben az esküvői világ trendi színei – a fantázianevek említése nélkül – a halvány bézs színtől kezdve a szürke különböző árnyalatain át a mély tónusokig – mint például a smaragdzöld – terjed. Tizenkét árnyalatból szinte végtelen lehetőség van valami csodásat alkotni, határ a csillagos ég!  Melyet az alábbi anyagban részletesen is megismerhetsz.


Megmutatjuk, mire figyeljetek és hogyan tudjátok a szertartás helyszínét is úgy dekorálni, hogy az is a Ti egyéniségeteket tükrözze, hasonlóan a vacsora helyszínéhez.

Polgári szertartás

A polgári szertartással kötitek hivatalosan, jogilag össze az életeteket. Ez megkerülhetetlen ceremónia, ugyanakkor az utóbbi években lazult némileg a hagyományos jellege: sok pár választja manapság a külső helyszínen megszervezett polgári szertartást, hiszen sokkal szebb és egyedibb lehet ez a megoldás.

Ám vannak hagyományőrző párok is, akik ragaszkodnak a polgármesteri hivatal /önkormányzat épületében történő ceremóniához, melynek ugyanúgy megadják a módját, mint a nagy nap többi momentumának. Az ő igényeiket kielégítve hoztunk néhány inspirációs képet, melyek segítséget nyújthatnak a dekoráció kiválasztásában – bár a hivatal adhat dekorációt, jobb az, ha magunk intézzük, pláne, ha belefér a büdzsébe!


Törekedhettek a minimalista díszítésre vagy éppen ellenkezőleg, a gazdag dekorációra, lehetnek lufik vagy virágok – jövőre a dália viszi a prímet! Sok múlik a helyszín milyenségén, dekorálhatóságán, de mindenekelőtt a költségvetésen.

Külső helyszíni szertartás

Ebben az esetben is jogilag egy anyakönyvvezető előtt örök hűséget kell fogadnotok egymásnak, ez megtörténhet akár egy esős hétköznap délután is két tanúval és a legfontosabb, felhajtás nélkül. Amennyiben már hivatalosan az  anyakönyvvezető összeadott Titeket, semmi akadálya a külső helyszínen megtartott ceremóniának személyre szabva! Azért is választják manapság ezt a formát előszeretettel a párok, mert lehetőségek tárháza kering az interneten a különbözőbbnél különbözőbb szertartás helyszín dekorációkat  tekintve és valljuk be, ezek még férfi szemmel nézve is gyönyörűek! Nincs is annál kedvesebb, amikor a dekorációban megjelenik az Ifjú Pár személyisége, akár néhány közös emléket is belecsempészhetünk, hiszen, mint mondtuk, határ a csillagos ég!  A külső helyszín lehet szabadtéri vagy fedett helyen is, ez főként az esküvő tematikájától függ.

Egyházi szertartás

A vallásos párok külön ceremónia keretében Isten színe előtt is örök hűséget fogadnak egymásnak. Ez nem kizáró oka a külső helyszínen megtartott polgári szertartásnak, ezt jó, ha tudjuk. Van olyan egyház, mely a jogilag hivatalosan megköttetett házasság után engedélyezi az egyházi szertartást és áldást ad a már megkötött frigyre, de van olyan is, ahol a sorrend nem számít.

A templom egy szent hely, ezt figyelembe kell venni a dekorációkon való ötleteléskor. Van olyan templom, ahol meg sem engedik, hogy díszítve legyen a helyszín, avagy korlátozzák, hogy milyen dekorációs elemek szerepelhetnek. Ezt minden esetben tisztázni kell, hiszen engedélyköteles általában minden ilyen megmozdulás. Ám, ha zöld utat kaptunk, gyönyörű dekorációval koronázhatjuk meg  a szertartást.

Vendégvárás

A násznépet illik megvendégelni üdítőitalokkal és aprósüteményekkel a szertartások előtt, ha túl sok az idő telik el a - néhány óra -  vendégérkezés és a szertartás között vagy a szertartás és a vacsora között. Ez egy szép gesztus a Pártól, a násznépnek pedig jól esik a figyelmesség és megalapozza a jó hangulatot is.

A vendégeket különböző módon lehet bevonni a nagy nap eseményeibe a játékokon kívül: készíthetünk nekik vendégkönyvet, melyben megoszthatják a jó kívánságaikat vagy közös emlékeket a párral, fotósarkot, ahol megörökíthetik a lakodalom hangulatát, pihenőszigeteket, ahol cseveghetnek egymással. A lehetőségek száma ugyancsak végtelen, szinte csak a képzeletünk és a büdzsénk szab határt!
Szerző: Osgyáni Blanka

Bátran keressétek galériánkat további inspirációs képekért!

képek forrása: www.decomp.com, www.hu.pinterest.com, www.mysweetengagement.com, www.elegantweddinginvites.com , www.weddingsromantique.com, www.gabiespeti.com
 

Hozzászólások