Textil dekoráció az esküvőn

Textil dekoráció az esküvőn

Egy ideje elterjedtek a textil alapú dekorációk az esküvők világában is, hiszen egyszerűbb a kivitelezése, a variációk tárháza végtelen és rendkívül modern külsőt kölcsönöz a helyszínnek. A tipikus „egyszerű, de nagyszerű!” stílust képviseli.

 Mit értünk ez alatt?

A textil dekoráció nem ruházati célra készült konfekcionált termék, melynek előállításában szerepet játszanak a fonalak, cérnák és szövetek. Az esküvői díszítésben főként az organza, tüll, selyem, szövet, szatén vagysifon különböző kombinációit használják fel.

A tüll és az organza anyag sokak kedvence, hiszen dekorációs célra ugyanúgy felhasználható, mint egy ruha elkészítéséhez. A tüll anyagnak létezik elasztikus fátyol tüll és sima tüll változata is, decsillámos tüllel is találkozhatunk már.
 

Kép forrása: www.malitex.hu


Ugyanakkor több külföldi dekorációval foglalkozó oldal azt hangoztatja, hogy hagyjuk el a tüllanyagot és használjunk inkább sifont, selymet, szatént vagy szövetet, mert ezek nem feszesek, könnyebben lehet őket alakítani és kevésbé „törékenyek”.

Trendek

Színüket tekintve illeszkednek a 2019-es esküvői színtrendhez, így megjelenik a burgundi, smaragdzöld, halványkék és a rózsaszín különböző árnyalatban, mellyel oly sok ifjú pár igényeit ki tudják elégíteni, hiszen a kombinációk száma végtelen, így garantáltan megtalálja mindenki a számára megfelelő tónust.


Kivitelezés szempontjából is hasonlóan rengeteg lehetőségünk van a számunkra megfelelőt megtalálni. Fontos azonban azzal kezdeni a tervezést, hogy kiválasztjuk a tökéletes helyszínt, majd átgondoljuk, mit lehet az adott helyszínből kihozni. Végül mindezt harmonizáljuk az esküvő tematikájával – ha van – és voilá, kész is a remekmű.

A hagyományos székszoknya, székmasni, abrosz, asztali dísz stb. vegyíthető modernebb elemekkel, melyeket akár textilből is létrehozhatunk. Így jönnek létre olyan csodálatos dekorációs részletek, mint például a hatalmas sifonvirág középpel megálmodott székszoknya.
 

Kép forrása: www.hu.pinterest.com


A tipikus székszoknya-székmasni kombinációt modern irányból is megközelíthetjük, így jönnek létre az amerikai stílusú székdíszek, melyek már láttatni engedik magát a széket is, vagy egyéb szokatlan küllemű székdekorációk.
 

Kép forrása: www.moncheribridal.com


Ugyanakkor a teljes asztaldekorációt készíthetjük textilből, akár ötvözhetjük is a különböző típusokat. Sok esküvői stílushoz illik például egy vastagabb szövet terítő a hagyományos fehér abroszok helyett, vagy éppen egy organza székszoknya a szatén kelméből készített helyett.
 

Kép forrása: www.etsy.com


Megbolondíthatjuk a násznép asztalait textilvirágokból álló asztaldísszel, mely bár nem fog annyira kellemesen illatozni, mint egy élővirág, garatáltan fel tudja dobni a helyszín miliőjét.
 

Kép forrása: www.hu.pinterest.com


Manapság virágkorát élik a hatalmas dekorációk, melynek egyik legnagyobb képviselője az, amikor a mennyezetet vonják be textillel vagy éppen a fő asztal mögötti felületet. Az egyszerű mennyezeti textil dekorációt megkoronázhatjuk még fénytechnikával, hogy garantált legyen a sikerünk!
 

Kép forrása: www.modwedding.com


Saját vagy kölcsönzött?

Mostanság dívik kölcsönzött holmikban pompázni, legyen az egy farsangi bál, halloween-i buli vagy akár az esküvő napja. Ebből kifolyólag felesleges bíbelődnünk a dekorációs elemek megvásárlásával és készre gyártásával, mikor vannak olyan cégek, akik ezzel foglalkoznak és olykor kedvezőbb áron adják bérbe, mintha megvennénk.

Ám nemcsak ezért érdemes bérelni a dekorációs kellékeket, hanem azért is szerencsés, mert vannak olyan cégek, akiknek mottójuk a megújulás, így folyamatosan figyelik a külföldi trendek újdonságait, melyeket hazánkban is meg tudnak valósítani. Így került a magyar repertoárba is a 3D hatású asztalterítő, mely igazán vagány és abszolút egyedi összhatást eredményez.
 

Kép forrása: www.chaircoverfactory.com


Textil vagy nem textil, a lényeg, hogy a helyszíndekoráció tükrözze az ifjú pár stílusát és elképzeléseinek megfelelően díszítse a lakodalom helyszínét.
Szerző: Osgyáni Blanka

Ha felkeltettük az érdeklődésedet a textil dekorációk iránt, bátran vedd szemügyre galériánkat további inspirációs képekért!


Képek forrása: www.hu. pinterest.com,  www.malitex.hu, www.theknot.com, www.etsy.com, www.moncheribridal.com, www.latavolalinen.com, www.modwedding.com,  www.chaircoverfactory.com

Hozzászólások