Elie Saab kollekció 2019

Elie Saab kollekció 2019

Ahogy már megszoktuk, idén minden a brit királyi család körül forgott. A hercegi esküvő megannyi tervezőt megihletett, nem történt ez másképp Elie Saab tervezővel sem. Bár őt nem feltétlen Meghan Markle inspirálta, inkább csak maga a „téma”, a közeg, mégis gyönyörű ruhacsodák kaptak helyet a 2019-es tavaszi összeállításban.

 

Ahogy a videóban is láthattuk, a Kate Middletont és Grace Kellyt megidéző kollekció tele van hatalmas hercegnős szoknyákkal, csillogással és tündéri miliővel. Az összeállítás egészét a bécsi báli hangulat ihlette, így a tradicionális darabok is helyt kaptak.
 

Kép forrása: eliesaab.com


Egy igazi hagyományos darabbal kezdjük bemutatónkat, mely a klasszikusság megtestesült alakja. Egyszerű, de nagyszerű. A szatén anyag Megán hercegné esküvői ruháját idézi meg, mint ahogy az ejtett váll is. Szexi és nőies, miközben megtartja a királynő eleganciáját, előkelőségét, báját. Az egyszerű szoknyarészt a felsőrész kidolgozottsága teszi tökéletesebbé. Rendkívül izgalmas, ahogyan az anyagot meghúzták, lágyan egymásra építették. Dekoltázsa tökéletes: se nem sok, se nem kevés – éppen annyit mutat, amennyit illik. Hatalmas szoknyáját egy hosszú uszállyal koronázta meg a tervező, mellyel tovább emelte a darab királynős érzését.

Kinek ajánljuk?
A hétköznapok hercegnőihez tökéletesen passzol ez a modell, miközben kiemeli a megfelelő idomokat. Báli ruha fazonja miatt előnyös a körte-, molett- és fiús alkatú menyasszonyoknak.


Imádjuk ezt a sziluettet! Tipikus hatalmas méretű báli ruha, melynek nem tipikus a szoknyarésze. Ez az apró fodrokból álló szoknyacsoda teszi különlegessé a ruha miliőjét. Óriási – a szó mindkét értelmében. Ezt a hatást koronázza meg a modell felsőrésze, mely szintén a nem hétköznapi darabok csoportját képviseli. Az illúziós felsőrész alapvetően titokzatosságot áraszt, ám itt inkább a szexisége a számottevőbb. A gyöngyökkel díszített áttetsző anyag különlegesen, ugyanakkor hatásosan elrejti a mutatni nem kívánt részeket, miközben kiemeli a női test szépségeit: sokak szerint a hölgyek kulcscsontja ritka szép és szexi látvány, éppen ezért ezt próbálja  megmutatni  ez a fazon. Magasan záródó nyaka szintén a sejtelmes érzésterősíti. A sziluett tökéletességét tovább fényezi a hosszú ujjas, csuklóig futó gyöngyberakás, flitterrengeteg.

Kinek ajánljuk?
Ismét báli ruha fazon, ezért megint a körte-, molett- és fiús alkatú arákat tudjuk megemlíteni, mikor azt kell meghatározzuk, hogy kiknek áll a legjobban. Irigykedve, nyál csorgatva, elbűvölve gondolunk minden menyasszonyra, akinek erre a darabra esik a választása!
 


Igazi habos-babos hercegnős miliő! Hatalmas szoknyarész, kecses felsőrész – kell ennél több? A tüllszoknya itt sincs díszítve, de valljuk be, nem is szükséges ilyen felső mellett. Éppen elegendő dísz az óriási mérete és angyali lágysága, mely légies könnyedséget sugall, kényelmes viselést mutat. Felsőrésze precízen ki van dolgozva, mind mintázatát tekintve, mind formáját nézve. Dekoltázsa vonzza a tekinteteket, mert bár mély V-alakú, mégis az ízlésesség határain belül marad. A húzott mellrész kecsességet sugall, miközben kiemeli az ara nőies vonalait. Ejtett válla titokzatosságot sejtet, miközben a menyasszony gyönyörű és formás idomait hangsúlyozza. Az érdekes fodordíszek bohémságot, vidámságot visznek a sziluettbe, megkoronázva így a ruha összképét.

Kinek ajánljuk?
Imádni való a ruha miliője. Minden habos-babos hercegnőnek erősen ajánlott ez a fazon, hiszen a násznép csodálatát garantáltan megszerzi vele! Nem meglepő módon szintén egy báli ruháról beszélünk, így a molett-, fiús/modell- és a körte alkatú arák legjobb barátja lehet, amennyiben erre esik a választásuk.

Bemutatónk utolsó darabjaként nem egy báli ruhát hoztuk el Nektek, mivel tudjuk, hogy nem mindenki preferálja ezt a fazont. Ugyanakkor a királynős vonal megmarad, hiszen az egész kollekciót uralja, de más oldalról közelítjük meg ezt a stílust – illetve nem is mi, hanem a tehetséges tervező.
 


A-vonalú hercegnős darabbal rukkolt elő az alkotó azért, hogy még több menyasszonyt elérjen. Okos ötlet volt, hiszen vannak olyan arák, akik inkább a királynő eleganciáját szeretik, értékelik, nem pedig a túlzott csillogást, a habos-babos jelleget. A-vonalából adódóan kiemeli viselője alakját, idomait, a szív alakú dekoltázsa vonzza a szemeket. Imádjuk a levél alakú, gyöngyberakásos díszeket, mert ez képviseli igazán a királynő elegáns természetét. Azzal, hogy a ruha alja felé ritkulnak a díszek, sőt alul teljesen eltűnnek, elkerülték a túlzsúfoltság érzését. A fehér egyszerű övvel megtöri a sziluettet, különlegesebbé téve így az összhatást. A képeken jól látszik, hogy az ugyanolyan levéldíszes palást akár fátyolként is funkcionálhat még exkluzívvá téve a szettet – csupán ízlés kérdése, miként alakítjuk a ruhacsodát.

Kinek ajánljuk?
Az A-vonalú szabás napjainkban talán a legnépszerűbb fazon, főként azért, mert szinte minden alakon jól mutat. Ám a legelőnyösebb a homokóra-, körte-, fiús/modell- és a molett alkatú menyasszonyoknak.

A báli ruhák uralta összeállítás idén a mindennapok hercegnőinek szívét ejti rabul, ez bizonyos, ugyanakkor érdemes azoknak is szemügyre venni a kollekciót, akik nem feltétlen ilyen fazonban képzelték el magukat az oltár előtt. Különleges darabokkal rukkolt elő a tervező, éppen azért, hogy minél több ara vágyait kielégítse. Szerintünk ez abszolút sikerült, de a galériánk megtekintésével saját magad is megbizonyosodhatsz erről!
Szerző: Osgyáni Blanka

Nézd meg a tavaszi kollekció többi darabját is a galériában!

 

 

Nézd meg az őszi kollekciót a galériában!

képek forrása: www.vogue.com

Hozzászólások