Fénytechnika az esküvői dekorációban

Fénytechnika az esküvői dekorációban

A dekoráció igen fontos részét képezi a nagy napnak, hiszen ez adja meg az alaphangulatot. A dekorációval többek között az esküvő tematikáját is megjelölhetjük, és rengeteg ötlettel fényűzővé is tehetjük a menyegzőt. Ilyen lehetőség például a fénytechnika használata, melynek rejtelmeibe a következőkben beavatunk Titeket!

Mi is az a fénytechnika?

Nyilván mindenkinek van egy elképzelése arról, hogy körülbelül mit takarhat maga a szó: egyértelműen valamilyen kivitelezésben összefügg a fénnyel. Alapvetően azokat a fényhatásokat nevezzük fénytechnikának, amelyek akár fontos pillanatok megerősítéseként, vagy csupán hangulatvilágításként lépnek fel az este folyamán. Remek és aránylag egyszerű ötlet arra, hogy hogyan koronázzuk meg a lakodalmat.
 


Manapság már hazánkban is elterjedtek azok a cégek, amelyek kimondottan erre szakosodtak, profibbnál profibb minőségben állnak az ifjú párok rendelkezésére. Néhány ezzel foglalkozó cég kiegészíti a fénytechnikát például hangtechnikával vagy füstgéppel, hogy minél többet adhasson a rendezvény sikeréhez.
 

Kép forrása: www.weddingsound.hu


Fénytechnika fajtái

LED alapú fényvetők

A fénytechnika ezen típusa különböző színeket képes előállítani, elsősorban homogén alapszíneket, de már vannak olyan modellek, amelyek RGBW színkeveréssel is képesek megvilágítani az adott felületet. A technika fejlődésének köszönhetően egyre inkább képesek kiküszöbölni a különböző színek által vetett árnyékokat, tökéletesítve így az összképet.
 


Robotlámpák

A fényvetők egy altípusa, melyet vezérlőpulton keresztül tudnak irányítani, megvalósítva így különböző mozgó hatásokat. Igény szerint szinte bármit ki lehet vetíteni az adott felületre, legyen az logó vagy egyéb ábra, melyeket képesek mozgatni és forgatni is, valamint a kilépő fény színe, erőssége és iránya is variálható.
 


Halogén fényvetők

A három közül talán ez a típus a legegyszerűbb fénytechnika, tudniillik csupán fehér fényt képes kibocsátani. Ugyanakkor meleg és barátságos hatást kelt, ezáltal főként egy-egy fontosabb dekorációs elem kiemelésére, megvilágítására alkalmas.
 

Kép forrása: www.rentmywedding.com


Fénydekoráció

Bár technikailag különböző, mégis a megcélzott hatással megegyező fénydekorációt is ebbe a csoportba sorolnánk. Rengeteg DIY és bolti ötlet kering az interneten, amelyeknél a fény központi szerepet játszik, s néhány idea van annyira minőségi, hogy egy esküvő dekorációjában is megállná a helyét.
 


Alapvetően nem egy olcsó mulatságról a fénytechnika, hiszen technika révén megkérik az árát, ugyanakkor, ha minőségi esküvőt szeretnénk létrehozni, ma már szinte elengedhetetlen kelléke a fénytechnika és/vagy fénydekoráció. És valljuk be, nincs is annál romantikusabb látvány, mint amikor az ifjú pár csókot vált egy fényelemekkel tökéletesen dekorált környezetben.
Szerző: Osgyáni Blanka

Figyelmetekbe ajánljuk galériánkat, ahol megannyi fénytechnikás és fénydekorációs inspirációs képpel kedveskedünk Nektek!


Képek forrása: www.eskuvodekoracio.blogspot.com, www.weddingsound.hu, www.eskuvo-dj.hu, www.rentmywedding.com, www.modwedding.com, www.etsy.com, www.thekot.com,  www.hu.pinterest.com, www.beautifulwedding.blog.hu

Hozzászólások