Dekorációs kellékek

Dekorációs kellékek

Az esküvő napját a dekorációval lehet igazán színessé tenni. Rengeteg ötlet lelhető fel a világháló bugyraiban, melyek szinte azonnal magukkal ragadnak. Ám a dekorációnak is vannak elsőre szembe nem tűnő részei is, mint például a szalvéta vagy az ültetőkártyák, melyek ugyanolyan fontos szerepet töltenek be, mint a többi, hiszen általuk lesz kerek az összkép.

Egyértelműen ide sorolandó a virágok, melyek mindig kellemes atmoszférát teremtenek, hiszen azt érzékeltetik, hogy egy karnyújtásnyira van tőlünk a természet. Nem mellesleg gyönyörűek és a profi virágkötők szinte csodákra képesek.
 


Természetesen a virágokat is meg lehet úgy válogatni, hogy egy-egy stílushoz, témához passzoljanak, tökélyre fejlesztve ezáltal az összhatást. Néhány stílushoz felsorolunk virágtípusokat kiindulási pontnak: például a közkedvelt vintage stílushoz jól passzol a bazsarózsa, hortenzia és a tulipán; a hercegnős tematikához egyértelműen a rózsa; az erdei esküvőhöz pedig a mezei virágok és sok zöld kiválóan illik.
 


Az asztaldekoráció szerves részét alkotják az ültetőkártyák, asztalszámok és szalvétacsodák is. A szabály ugyanaz: stílusban megegyezzenek a dekoráció további elemeivel.

Az asztalszámok és ültetőkártyák abban az esetben szükséges kiegészítők, amikor készítettünk ültetési rendet a vendégek számára, hiszen ezek által tudnak tájékozódni, hogy hova szánta őket leültetni az ifjú pár. Manapság már elég ritka, hogy nincs ültetési rend a menyegzőn, de persze előfordulhat, hogy mégis.

Ám, ha azt is meg szeretnénk határozni, hogy ki hova üljön, akkor szükséges az ültetőkártyás rendszer. Ebben az esetben az ültetőkártyák lehetnek egyszerű karton alapú, névjegykártyához hasonló kivitelezésűek. Persze az egyszerűséget itt inkább az anyagra értjük, mert vannak nagyon egyedi karton alapú ültetőkártyák is.
 


Ugyanakkor meg is bolondíthatjuk valami extravagáns kivitelezéssel, melyek kapcsolódhatnak az esküvő tematikájához, a nász stílusához. És a legszebb az egészben, hogy nem is feltétlen kell kártyáknak lenniük: nincs is annál egyedibb, mint mikor vékony farönkökbe vannak vésve a nevek vagy éppen üvegcsébe gravírozva várják jogos tulajdonosaikat.
 


Általában az asztalszámok egyszerre készülnek az ültetőkártyákkal és sokszor ugyanúgy és ugyanazzal a technikával készülnek, mint a kártyák. Ez praktikus, mert egyrészt nem kell agyalni azon, milyen újdonsággal nyűgözhetnénk le a vendégeket, másrészt így hiba nélkül passzolnak az ültetőkártyákhoz, ami egy fontos alappillér.
 

Kép forrása: www.vintagestyle.hu


A vendégek koordinálására alkalmas dekorációs kellékek mellett a szépségért felelős kiegészítőket is meg kell említenünk, melyek jelen esetben a szalvéták, szalvétadekorációk. Tudniillik mostanság az dívik, hogy a szalvétát elsődlegesen nem is feltétlen a rendeltetése szerint használják, hanem inkább dekorációs célra alkalmazzák. Ennek köszönhetően rengeteg szalvétacsoda ötlet, how to-videó kering az interneten, melyek megvalósítása nem vesz igénybe plusz költségeket, így minden esetben érdemes kipróbálni őket!
 

A szalvétához szorosan kapcsolódik az étkészlet is. Az étkészlet kiválasztásánál arra kell csak figyelni, hogy az esküvő tematikjához passzoljon, gondolunk itt arra, hogy például egy hercegnős menyegzőnél a porcelánból készült étkészletet érdemes választani, ugyanakkor egy középkori esküvőnél nagyon jól mutatnak az ezüst vagy ezüstös színű készletek. Rengeteg lehetőségünk van, minden csak rajtunk áll, hogy erre is szánunk energiát vagy jó lesz a hagyományos éttermi készletvariáció.  Azonban  gondoljunk bele, hogy ha az étkészletet is a magunk szájíze és az esküvő tematikája alapján akarjuk megválasztani, akkor bizony az eszközbérlést igénybe kell venni és elképzelhető, hogy mélyen zsebbe fogunk nyúlni a költséget illetően.
 

Kép forrása: www.aetnaspringscellars.com


És sorolhatnánk még a további lehetőségeket, melyek elsőre nem szembetűnők, viszont annál inkább fontosabb kiegészítői a nagy napnak. Csak pár példa még a tengernyi ötlet közül: boldogságkapu, vendégkönyv, fotósarok.
 


Természetesen nem probléma, ha ezek Nektek speciel nem jutottak eszetekbe, hiszen erre vannak a dekoratőrök. Ők képbe vannak a trendekkel, tudják, hogy ha korhű vagy egyéb különleges kellék szükséges a nagy naphoz, hol keressék, esetleg hol bérelhetők és menyiért. Mi nagyon ajánljuk a dekorossal való együttműködést, mert rengeteg ötlete lehet, amivel még szebb és sajátosabb esküvőt hozhattok létre!
Szerző: Osgyáni Blanka

Számtalan inspirációt találsz a dekorációs galériák között, kattintsa képre és nézz szét a galériák között!

Kép forrása: www.theweddingofmydreams.co.uk


Képek forrása: www.popupwedding.hu, www.balkonada.cafeblog.hu, www.secretstories.hu,www.amistyle-grafika.hu, www.manokucko.hu, www.ecsetfilc.hu, www.habosbabos.hu, www.koszonettel.hu, www.hu.pinterest.com, www.vintagestyle.hu, www.weddingdesign.hu, www.kinszi.blogspot.com, www.aetnaspringscellars.com, www.mercidekor.hu, , www.havoly.com, www.insideweddings.com, www.theweddingofmydreams.co.uk

Hozzászólások