Esküvői dekoráció karácsonyi, szilveszteri esküvőn

Esküvői dekoráció karácsonyi, szilveszteri esküvőn

A tematikus esküvők egy kedvelt fajtája az ünnepi esküvő, amikor konkrétan szilveszterkor vagy karácsonykor tartják a menyegzőt, vagy egy téli esküvő révén karácsonyi témában álmodták meg a nagy napot. Sokkal bensőségesebb hangulatot lehet létrehozni az ilyen jellegű násznál. Nem szabad azt sem elfelejteni, hogy 2in1-ben eseményről beszélünk, így akár letudható a rokonlátogatás és az ünneplés is egy nap alatt.

Karácsonyi esküvő

A két téli ünnep között ennek a tematikának van a leginkább bensőséges, szeretetteljes, romantikus jellege köszönhetően a karácsony ünnepének. A szeretet ünnepe ihlette menyegzők dekorációjában, menüsorában, színeiben és az öltözékekben is fel lehet használni a karácsonyra jellemző tulajdonságokat, elérve így a kívánt hatást. Mutatunk Nektek néhány lehetőséget, amellyel a karácsonyi hangulatot pillanatok alatt megteremthetitek!

Koszorúslányok, tanúk

Bár a hagyományos értelemben véve nem tartoznak az esküvői dekorációhoz, mégis fontosnak érezzük megemlíteni őket, hiszen a koszorúslányok és tanúk a legfontosabb mellékszereplői egy esküvőnek, így az ő öltözékük kiválasztása is gondos megtervezést igényel. Színeit tekintve a legtöbbször a koszorúsok viseletében a piros árnyalatai szoktak előfordulni, de persze szóba jöhet még a zöld, ezüst, arany és akár a mélykék is. A tanúk általában megtartják a hagyományos fekete öltönyt, csupán a díszkendő, nyakkendő, esetleg mellény színeiegyeznek meg a koszorúsok tónusaival. A koszorúslányok olykor kapnak az öltözékükhöz a menyasszonyéval megegyező kabátkát vagy szőrmés kézmelegítőt, ezáltal is a tökéletes összképre törekednek.
 


Dekoráció

A díszítés terén könnyű dolgunk van, hiszen minden család készül karácsonyi dekorációval, rengeteg ötletet és újdonságot lehet látni évről-évre, melyeket belecsempészhetünk az ünnepi témájú menyegzőnkbe is azért, hogy még inkább karácsonyi hangulata legyen.

A fények központi szerepet játszanak, mert megteremtik a tökéletes karácsonyi atmoszférát, mindemellett szépek és abszolút romantikusak. Az ötletek tárháza végtelen, lehet mécseseket, gyertyákat is felhasználni a dekorációban, de ugyanúgy megférnek a LED-es égősorok is. Színvilágukat tekintve is szabad kezet kapunk, hiszen az aranytól kezdve az ezüstön át a színes fényekig mindent bevethetünk a kellő hatás elérése érdekében.
 


A virágdekoráció során kicsit korlátozott a kivitelezés, mert főként a mikulásvirág és rengeteg zöld, főként fenyő jelenik meg az ünnepi díszítésben. A karácsonyfa kötelező részlete a dekorációnak, mely lehet valódi fenyőből vagy színes divatműfenyőből. Emellett a fahatású dekorációs elemek is fontos szerepet látnak el, és persze ne feledkezzünk meg a fagyöngy fontosságáról sem!
 


Az alapvető színvilágot egyértelműen a mély, meleg árnyalatok uralják, mert ezek képesek megteremteni a kellő bensőséges viszonyt. Ugyanakkor van olyan ara, aki inkább tündökölni szeretne az esküvőjén, így a menyasszonyi ruhán kívül a dekorációban is szívesen látja az ezüst, fehér és csillogó színeket, melyek bár hideg hatást keltenek, tökéletesen passzolnak a jégkirálynő szerephez.
 


Ha igazán különleges esküvőt szeretnétek, akkor akár vegyíthetitek is az ünnepi hangulatot különböző stílusokkal, mint például a vintage, a báli hangulat vagy akár egy retros kivitelezéssel.
 

Kép forrása: www.emilywrenweddings.com


Szilveszteri esküvő

Az előzőhöz képest ez már egy könnyedebb ünnepi téma, melynek középpontjában elsődlegesen nem a szeretet áll, hanem a szórakozás, a buli, a jókedv. Szilveszterkor elbúcsúztatjuk az adott évet és tárt karokkal várjuk a következőt. Ezt az érzést kiválóan össze lehet párosítani a menyegzővel, hiszen lényegében ugyanarról szól a két esemény csak más szemszögből nézve: a násszal elbúcsúzunk a szingli élettől és izgatottan várjuk a házas élet csodáit, amit egy hatalmas ünneplés révén érünk el rengeteg nevetéssel, jókedvvel és szeretettel.

Alapvetően a csillogás, a buli áll a középpontban ennél az esküvőtípusnál. Gyakorlatilag egy hatalmas partit szervez ilyenkor az ifjú pár, melynek elengedhetetlen kelléke az élőzene, diszkógömb, hatalmas tánctér, hangulatvilágítás. Legtöbbször elegáns az összkép egy szilveszteri esküvőn, hiszen megtiszteljük az elmúló évet és az eljövendő esztendőt, ennek köszönhetően mindenki ad a megjelenésére, mely egy esküvő szempontjából abszolút a dekorációban jelenik meg.

A fények itt is központi szerepet játszanak, de máshogy, mint a karácsonyi esküvőnél. Egy szilveszteri esküvőnél az arany, az ezüst és a színes tónusok dominálnak a fénydekoráció terén. Elsődleges szempont a tündöklés, ezt jó, ha a fejünkbe véssük!
 


A virágdekoráció helyett sokkal inkább a lufi modernebb változata passzol ehhez a témához. Szokás is éjfélkor egy halomnyi lufit a tánctérre ereszteni, amivel egyrészt feldobják a hangulatot, másrészt az új kezdetek szimbólumaként hull a nyakunkba a sok légballon. Lufiból is lehet csodát alkotni, így nem kell félni attól, hogy nem teremti meg azt a miliőt, mint az élővirág.
 

Kép forrása:www.insideweddings.com


Színileg és formailag az újdonság érzése, az új és egyedi ötletek megvalósítása jellemzi a szilveszteri menyegzőket. Ilyenkor nyugodtan elrugaszkodhatunk a talajtól és a legmerészebb, legvadabb elképzeléseket is létrehozhatjuk, hiszen a szilveszter a búcsúzáson kívül az újdonságról is szól. Ám, ha nem akarunk új ötleteken agyalni, akkor mindenekelőtt az arany és fekete színeket kell felhasználjuk különböző formában a dekoráció terén.
 


Azért, hogy még eredetibbé tegyük a nagy napot, használhatunk bulikellékeket, mint például az óriás szemüveg, különleges fotósarok vagy fotógép, konfetti, csillámos kalapok, tűzijáték, csillagszóró és a többi.
Szerző: Osgyáni Blanka

Keressétek a galériánkat további inspirációs képekért!


Képek forrása: www.blogs.gazetaonlie.com.br, www.insideweddings.com, www.themillbarns-venue.co.uk, www.weddingplanner.co.uk, www.alextentersphotography.co.uk, www.coolingcastlebarn.com, www.hu.pinterest.com, www.1pnz.ru, www.arespacket.com, www.elegantweddinginvites.com, www.emilywrenweddings.com, www.i-do.com.au, www.weddings.banquetevent.com, www.bridalguide.com, www.bigberly.com, www.winsoreventstudio.com, www.chicvintagebrides.com, www.azalidecoration.com, www.kristendriscollphotography.com

Hozzászólások