Esküvői dekoráció Halloween-i esküvőn

Esküvői dekoráció Halloween-i esküvőn

Ahhoz, hogy valaki Halloween-kor tartsa az esküvőjét, kell némi bátorság. Magyarországon nem számít hivatalos ünnepnek a Halloween, ennek ellenére sokan tartják itthon is, éppen ezért belefér, hogy hazánkban is ilyen tematikájú esküvőt szervezzenek. Abszolút egyedi maga a tematika is, a dekorációban pedig szinte csodákat lehet alkotni, melyeket most örömmel mutatunk be Nektek!

 

Színkavalkád

Talán a színvilággal érdemes kezdeni a bemutatást, mert igen meghatározó szerepet töltenek be a különböző árnyalatok egy Halloween-i esküvőn. Erősen dominál a fekete és lila kombináció, melyet kiegészíthetünk esetleg vérvörössel, a szürke különböző árnyalataival, a sápadt, ún. hullaszínekkel, mint például a bézs, vagy éppen a sötétkékkel.
 


A bevállalós menyasszonyok fekete esküvői ruhát választanak a nagy napra. Persze van olyan ara, aki nem akar megválni a fehér ruhától, így ők a kiegészítőkbe csempészik bele a feketét vagy a lilát. A tanúknak és a koszorúslányoknak viszont szinte kötelező a sötét tónus, mely passzol a dekorációhoz.
 

Kép forrása: www.dressestime.com


Formák és effektek

A színek után a formákon és ezek hatásán, illetve a különböző technikával létrehozott effekteken van a hangsúly. A Halloween ünnepét alapvetően a misztikusság, a félelem, de legfőképpen a halál, az elmúlás misztréiuma járja át, ezért mindent felhasználható, amely a halált szimbolizálhatja: koponya, csontváz, szellem, temető, tűz, füst, különféle bogarak, de leginkább pókok, ezáltal sok pókháló dekort is bevetnek, és sorolhatnánk még.
 


Összességében a lényeg azon van, hogy minél rémisztőbb, misztikusabb, sehtelmesebb legyen a közeg, amelyet megteremtenek a szertartásnak és/vagy a lagzi helyszínének.


A helyszín és annak dekorálása

A tökéletes helyszín megtalálása eleve egy nehéz feladat, de egy Halloween-i menyegzőnél egy fokkal munkásabb keresgélést igényel. Ami szóba jöhet az egyértelműen az erdő, egy elhagyatott kastély – vagy egy szimpla kastély, melyből könnyedén magára hagyott helyszínt lehet csinálni –, de az igazán bátrak viszont temetőhöz közeli helyszínt választanak.
 


Ugyanakkor azok, akik annyira nem akarnak ráijeszteni a vendégekre, egy olyan éttermet vagy egyéb esküvői helyszínt keresnek, amely kicsit sötétebb és sok fa hatású belső építészeti megoldással rendelkezik, mint mondjuk egy csárda vagy pajta. A megfelelő dekorációval tökéletes Halloween-i helyszínt lehet varázsolni szinte bármiből.
 

Kép forrása: www.seattlebridemag.com


A dekorációt illetően szabadjára engedhetjük a képzeletünket és a legkülönfélébb horrorfilmeket megidéző dekorációs elemeket is felhasználhatjuk a nagy napon. Persze először fontos eldönteni, hogy elegánsabb menyegzőt szeretnénk vagy sem.

Az elegánsabb násznál a vámpírokat kell szem előtt tartanunk és a hozzájuk kapcsolódó stílust, melyeket a különféle vámpíros filmekből, könyvekből összeszedhettünk az évek során. Az esküvői díszítésben használhatunk barokk stílusú gyertyatartókat, rengeteg bársony anyagot, fekete csipkét, vérvörös és/vagy lila színű dekorációs elemeket, vörös rózsát, márvány hatású részleteket – gyakorlatilag egy királyi esküvőhöz illő dekorációt kell összehoznunk Halloween-i kiadásban.
 


Amennyiben nem kimondottan elegáns stílusban képzeltük el a nagy napot, akkor némileg könnyebb dolgunk van a díszítés terén, hiszen bevethetünk mindent, amivel az otthonunkat is kipingálnánk ezen az ünnepen: tökök, pókok, csontvázak, koponyák, élővirág, fa hatású elemek, színileg pedig szóba jöhet a narancssárga, fekete, szürke, bordó és lila egyaránt. Ebben az esetben a humort is belecsempészhetjük a dekorációba, hiszen eleve oldottabb hangulatú az ilyen jellegű menyegző.
 


Az alapvető esküvői kellékeket egy Halloween-i esküvőn is beépíthetjük, csak a kivitelezésen kell alakítani, hogy minél rémisztőbb és misztikusabb legyen. Ugyanúgy használhatunk táblákat, melyeken a menüsort tüntetjük fel vagy éppen az ültetési rendet, esetleg az események sorrendjét. Ebben az esetben a táblák alakja utalhat a horrorfilmekre, így lehet koporsó alakú vagy pókhálóval beszőtt.
 

Kép forrása: www.todaysbride.com


Csinálhatunk fotósarkot is, ahol mókás vagy éppen ellenkezőleg hátborzongató képeket készíthetnek a meghívottak. Illetve érdemes pihenő szigeteket is létrehozni, ahol zavartalanul elcseveghetnek a vendégek, friss levegőt szívhatnak vagy éppen dohányozhatnak.
Szerző: Osgyáni Blanka
 


Megannyi ötletet lelhettek még az interneten, melyeket érdemes kipróbálni és beépíteni a nagy nap tematikájába. Tekintsétek meg galériánkat, melyben további Halloween-i inspirációs képekkel kedveskedünk Nektek!
 


Képek forrása: www.magnetstreet.com, www.uiquepasticheevents.com, www.onefabday.com, www.dressestime.com, www.mywedding.com, www.prymetymeentertainment.net, www.halloween.uteki.net, www.hu.pinterest.com, www.countryliving.com, www.seattlebridemag.com, www.yannidesignstudio.com, www.theeverylastdetail.com, www.brides.com, www.topsimages.com, www.differentweddings.com.au, www.flickr.com, www.todaysbride.com, www.kovkaburg.ru,  

Hozzászólások